tirsdag den 1. december 2015

1. december

Så blev det 1. december og julemåneden er startet. Det er nu lovligt at synge med på julesange og drømme om sne, ligesom det fra nu af, ikke er irriterende praktisk at begynde at få styr på juleindkøb og gaver. Jeg har glædet mig - og jeg har glædet mig til de små daglige juleindlæg her på bloggen.
Dagens indlæg er dog ikke i den korte ende - for I skal nemlig se hvordan mit julehumør i weekenden i den grad blev sat i gang.


Mit julehumør startede sådan for alvor da vi kørte afsted på en forlænget weekend i Harzen,Tyskland. Udsigten til julemarkeder, julehygge og i drømmene også sne, havde jeg glædet mig til siden vi bookede opholdet, og da vi nærmede os hotellet så vi vores første sne. Selv om mørket havde sænket sig over området da vi kom, kunne vi tydeligt se de store sneklædte fyrretræer. Smukt og et helt perfekt "velkommen" :-)


Hvad kan jeg sige  - det var et virkelig dejligt hotel. Hyggeligt og meget imødekommende, høj standard, og overalt en særlig fin juledekoration. Ja - jeg ved jo egentligt ikke alverden om hotellers juledekorationer, men jeg var lidt imponeret over stemningen og hvor gennemført det var. Og jo - den store detalje som virkelig fik det til at boble i min mave. Da vi slog øjnene op lørdag morgen var det til nyfalden sne, og  utallige snefnug i luften. Det føltes lidt som at være med i en Disneyfilm - julemorgen, nyfalden sne og alt er perfekt. Det var en perfekt morgen - en perfekt start på dagen.


Det er ingen hemmelighed at jeg elsker sne. Sne gør mig glad og får mig til at smile, og jeg nyder alt lyset som det spreder. Jeg nyder også alverdens andre ting ved det....  dén må vi ta´ en anden gang. Men sne er for mig noget ganske særligt julet. Ja jeg er lidt romantisk anlagt, men hvor nogen bobler i maven over en sandstrand, så gør jeg over et snedækket landskab.


Så det var slet ikke så ringe at pakke sig godt ind i vintertøjet, og begive sig ud i det. Vi har med stor garanti gået storsmilende ned til bilen - og se bare... min søde mand storsmiler da vi skulle skrabe sneen af bilen.


Afsted det gik af de små snørklede veje mod dagens første julemarked i Wernigerode. Langs vejen går den gamle "Brockenbanen", hvor toget mod "Bloksbjerg" kører igennem landskabet. Den hvide røg kunne vi se før vi kunne se toget, og på det smalle spor kom toget til syne i den snedækkede skov.


Vi ankom til Wernigerode tidligt på dagen - men det var ingen problem, da sådanne julemarkeder har åbent fra tidligt til sent. Ren julestemning tog imod os, og selv om der ikke var så mange besøgende endnu, så var julerierne i fuld gang.


Boderne var fyldte med alverdens ting. Specialiteter fra hele området, alverdens ting der smagte sødt - og lige så mange ting som indeholdt alkohol. Glas og kugler, papirklip, lys, dukker og julepynt. Ja her manglede ikke noget.Krybbespil forkyndte julens budskab, og fandtes utroligt mange steder, og i lige så mange forskellige variationer. Alt fra det smukke og elegante - til det barnligt glade, som fik de store smil frem.Byen er kendt for sine små gader og gamle fine bindingsværks huse.
Ja - egentligt er hele området vel kendt for at være et sted man "kun besøger med bus - og først når man når en hvis alder", men efter vores besøg i området hernede i efteråret 2014, har vi virkelig fået øjnene op for hvor smukt området er. Smukt og imødekommende.


Byen har mange små butikker, så der er masser at se på. Uendeligt mange små ting krævede jeg kastedet et blik på dem - men med god tid og godt humør så var det blot hyggeligt.


Årets grankranse fandt jeg også på torvet - og de ligger nu blot og venter på at bliver hængt op. Måske jeg er for dårligt vant - men sådan et udvalg kan jeg ikke kaste mig over til hverdag. Jo - jeg ville gerne have haft endnu flere ting med mig hjem.

 

Jeg er stor tilhænger af ferie der kun går ud på at se hvad dagene bringer. Med mål for øje - selvfølgelig - men jeg kan egentligt godt li´ at vi kun ved hvor vi vil starte sådan en dag. Hvor aftensmaden skal nydes må dagen vise os.Efter nogle skønne og hyggelige timer sagde vi farvel til Wernigerode. Vi havde stadig krudt og lyst til mere julerier - så vi kørte imod Goslar til endnu en julefest.


I Goslar var aftenstemningen ved indtage byen. Skumringen gjorde julelysene magiske og i takt med at de fleste have fået et glas eller to - eller flere - af den populære Glühwine, blev stemningen utrolig munter.


Jeg kastede mig over de brændte mandler og en god kaffe - for på den måde får jeg altså meget mere ud af sådan en dag. Det var utroligt hyggeligt og helt fantastisk stemningsfuldt. Det er svært at gengive og det er svært at forklare - men alle var bare så glade og muntre. Ene glade ansigter og smil - og masser af god energi.


Det er mine første julemarkder... og jeg kommer gerne igen. Stemningen er smittende, og for mig gav det juleglæde helt ud i fingerspidserne. Tyskerne er gennemførte og går virkelig helhjertet ind for festlighederne - det smitter af, selv på en lidt "kedelig" dansker som jeg.


Magien med lysene og de glade mennesker er noget særligt. Oplevelsen med at være "hjemmefra" og bare være midt i det hele - at være der i nuet var skøn. I modsætning til når vi tager afsted til julearrangementer herhjemme... er der jo "derhjemme" der venter på os inden for nærmeste fremtid.


Glade i vores "jule-hjerter" nød vi endnu engang vores morgenmad til den smukke udsigt ud i den snedækkede skov. Vi sugede det til os, for vi vidste jo godt at når vi igen kørte ned af bjerget ville sneen forsvinde, og når vi kom hjem til vores eget lille slot igen, ville der være storm på programmet.


Det er nok ikke sidste gang vi har taget turen til Winter Wonderland, for her var både hyggeligt, sjovt, spændende og utroligt meget tid til at være sammen. Glæden ved at være afsted og særligt glæden ved at være sammen om de dejlige oplevelser kan ikke vurderes højt nok. Jeg er glad i maven og smiler når jeg tænker tilbage. Her fandt jeg min julestemning..... og meget meget mere.


*Glædelig jul *

Service info hvis jeg har fået inspireret andre til en lignenede tur :-)

Hotellet hedder Relexa Harz-Wald Braunlage og ligger i byen Braunlage. 
Første julemarked var i byen Wernigerode og anden julemarked var i byen Goslar.

16 kommentarer:

 1. Hihi, hvis Harzen er et sted, man først kommer, når man har nået en vis alder, så kan jeg godt forstå, at jeg kedede mig bravt, da jeg var der i 1969, som 12-årig!

  Det jeg husker bedst fra den tur, var da vi besøgte slottet i Goslar. Der var en guide, som vi traskede efter. Han talte tysk, hvilket ingen af os, endnu, forstod. Jeg spurgte min mor, om vi ikke kunne betale en mark (tror jeg det var) for at få lyden på engelsk via hovedtelefoner, men det kunne der ikke være tale om, jeg var sikker på, at jeg ville kunne forstå noget af det, men min mor har nok ikke haft samme tiltro til mit sprogøre. :-) Så vi traskede videre og forstod ikke en lyd af det, som den sikkert vældig entusiastiske mand fortalte. :-)

  Ellers husker jeg, at vi var nær grænsen til DDR, ´hvor man kunne kigge over til Bloksbjerg. Og udkigstårnene i ingenmandsland.

  Og "sjovt" nok oplevede vi også en slags Gorm, det blæste og øsregnede helt vildt og vi stod og holdt fast i teltstængerne, mens det var værst. Det var om aftenen, så det var ret uhyggeligt.

  I dag kunne jeg da bestemt godt tænke mig at komme tilbage, for det ser vældigt indbydende ud. Og at der ovenikøbet var sne gør ikke sagen ringere. Det synes jeg også, at vi snart burde have lidt af herhjemme.

  Jette/Parttime Perfectionist

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi strandede i Harzen sidste år i efteråret, mens vores bil var på værksted. Typisk, at brændstofpumpen lige skulle gå, da vi skulle på vores første ferie i to år... men der var vildt hyggeligt og også meget smukt. Jeg var lidt vild med alle de hekse, man mødte på kroerne og i forretningerne - måske genkendte jeg noget fra mig selv?? :D

   Slet
  2. Nå, jeg kan kun få lov at kommentere her, så det gør jeg! Hvor lyder det til at have været en skøn tur - dejligt når det hele går op i en julehelhed! Jeg har endnu Hartzen til gode, men jeg kunne da godt fristes af sådan en juletur!

   Slet
  3. Hej Jette.
   Sikke en historie :-) Nej jeg kan godt forstå at det ikke var den mest spændende rejse du havde dér..... sprog er en vigtig ting når man er afsted. Jeg er ikke nogen ørn til Tysk, men begår mig ok på engelsk. Og med en god blanding af tysk, engels og tegnsprog kan man sagtens begå sig blandt søde mennesker som også gerne vil kommunikerer.
   Ja det er stadig lidt specielt syntes jeg - at kører i det gamle øst tyskland. Og hele området er utroligt smukt og gæstfrit, også for hundefolk som os. Det oplevede vi sidste efterår da vi var dernede og havde Lukla med. Jeg kan kun anbefale dig en tur derned. Og julemarked er da en SUPER ide.
   Sne herhjemme - ja tak. Den er jeg med på .
   Mange julehilsner Susan

   Slet
  4. Hej Karen
   Ja der er mange hekse i området :-) Ligesom der er mange los også. Og nu i juletiden... de små "dekorationer" siluetter udskåret i træ, med lys og alting. Meget in kan jeg fortælle :-)
   Man må da sige at, nu det skulle være at bilen skulle gå i stykker - så var det er smukt sted at få nogle ekstra dage.
   Mange julehilsner fra Susan
   ps. Jeg forstår ikke helt forfor I ikke kan kommentere herinde. Min blog er indstillet til at give lov til at "brugere med google-konti" kan kommenterer.

   Slet
  5. Hej Frede.
   Underlidt med det dér kommenterern....Min blog er indstillet til at give lov til at "brugere med google-konti" kan kommenterer ? Måske der er andre der kan hjælpe med at løse problemet?
   Men altså .... du skal ENDELIG lade dig friste. Det er super hyggeligt at være afsted og lige hér ligger det så højt at der er chance for sne på denne tid.
   Julehelheden var perfekt :-)
   Knus Susan

   Slet
 2. Søde ven, hvor er jeg glad for I havde så skøn en tur og med sne i perfekte omgivelser. Det har I om nogen fortjent.
  Jeg glæder mig til at åbne første brev i min te-julekalender i aften- TAK 😘
  Knus og kram

  SvarSlet
  Svar
  1. ♥ Tusind tak søde ♥
   Jeg håber du vil nyde din the - for du har nemlig også fortjent alt den forkælelse du kan overkomme :-)
   KNUS

   Slet
 3. Ja der er vist nisser på spil..før kunne jeg slet ikke få lov at kommentere.
  Tak for turen...hvor har i oplevet meget. Jeg faldt selvfølgelig over billedet med alle kransene...så mange har jeg godt nok ikke i min bod.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rita.
   Hvor sjovt - eller underligt - det MÅ være nisserne ;-) Du er ikke den eneste der har problemer med at kommenterer. Nisserne er vist om sig i år :-)
   Ja vi oplevede helt utroligt meget - og jeg smiler ved tanken om alle oplevelserne som jeg virkelig vil huske.
   Hvem har mon så mange kranske i sin bod søde Rita? Ikke mange tror jeg. Torvet i Wernigerode kunne vist også tage godt fra tænker jeg :-) Men det var overvældende og jeg havde lyst til at købe dem alle. Ihvertfald kunne jeg godt ha brugt et par stykker mere.
   Mange julehilsner fra Susan

   Slet
 4. Dejligt at du fandt julestemningen. Området er også ganske skønt, og det er nærmest lige meget hvornår. de er gode til skabe stemning og når der er julemarked er intet overladt til tilfældighederne. Det er virkelig all in,
  Jeg kan også komme helt i den julestemning med sne, varme drikke, lys og deres fantastiske krybbespil som jeg altid bliver helt betaget af. Sådan et ville jeg gerne stille op i mit hjem.
  Så kære Susan tak for at jeg måtte med i jeres herlige weekendferiebilleder.

  Kh.
  Kirsten

  Ps den 12 og 13 holder vi en lille weekendferie i Lübeck som også er et fantastisk sted.
  :-),

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten.
   Nix - intet er overladt til tilfældighederne. De går "all in" og sætter alle sejl til. Imponerende og betagende.
   Selvfølgelig må du kigge med... jeg har glædet mig til at vise jer det hele. Det var en ganske særlig tur.
   I vil med garanti også få en fantastisk tur til Lübeck. Jeg har hørt det også skulle være en meget stemningsfuld by - og en by som forstår at jule :-)
   Mange julehilsner fra Susan

   Slet
 5. Tak for turen, og rigtig glædelig 1 december.
  Julehilsen Anette

  SvarSlet
 6. Hej Susan, hold da op et skønt sted, der vil jeg også inviterer min mand med ned engang. Ja du har ret, der skal helst være et ordentlig lag sne når det er december, jeg har det ligesom dig, kan få helt kuldegysning og en enorm glædes rus når det vælter ned med sne. Glæder mig til at følge dig resten af december og selvfølgelig også i det nye år. Hilsen Birgith.

  SvarSlet
 7. Skønt indlæg - I skulle også prøve Goslar om sommeren, der er meget smukt og rigtigt skønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhhh det har vi allerede :)
   Eller.... vi besøgte området og byen sidste sensommer. ..og det var en fantastisk tur.
   Julehilsener Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.