torsdag den 3. december 2015

3. december

Den traditionelle juletur til Lemvig tog vi dén søndag hvor den østlige del af Danmark fik vinteren at smage i form af enorme mængder af sne. Der var ingen sne i vestjylland, men en vind så koldt så pingvinerne stod i kø for at få lov at deltage. Det var da også ret juleagtig - egenligt :-)


Første stop på turen var hos vores gode ven Lone Pedersen - også kendt som keramiker LoPe. Jeg elsker Lones keramik, og hendes julemarked er altid et besøg værd. Her er nemlig  masser af stemning, masser af smukke ting og en følelse af "her starter julen".


Godt forsynet med Lones varme knus og dejlig varme glögg, gik vi rundt og nød alle de smukke ting og alle de glade mennesker. Mange fik vist købt sig nogle julegaver - og andre begavede sig selv.


Ingen keramik til mig denne gang - men denne fine dadelgren måtte jeg eje. Ja lige som et par fine forkobberede lærkegrene med kogler - dem som nu pryder min advents dekoration, gavepapir og andet godt.


Naturlige materialer, keramik, metal og alt det andet i en skøn forening. Dejligt og overdådigt - og et stort oplevelses-boost. Ganske som juleudstillingen hos LoPe plejer at være.


De forkobbrede naturting er stadig meget fremme - ja nu mere end nogensinde tror jeg. Ja jeg så dem første gang hos LoPe og ved at mange af de ting som hun har haft i sin butik har været hendes egne ideer. Så for mig vil det altid være en "Lope-ting". 


Selv om juleudstillingerne er slut for denne gang - er der stadig åbent i butikken. Uanset om det er i almindelig åbningstid eller til de store udstillinger er her altid rart og hyggeligt.

Ingen jul uden at have været forbi her - og ingen jul uden at ha fået et knus af Lone.


Nååå ja - næste år er det ikke sikkert vi skal til juleudstilling i huset med den smukke udsigt på Remmerstrandvej, men et helt andet smukt sted.  Lone og hendes mand drømmer nemlig om at kunne forsætte deres liv og arbejdet et andet skønt sted ved vestkysten, og de håber at få deres nuværende hus solgt.

Ja - jeg gad godt at bo dér... hvis der da ikke var så langt til arbejde ;-) Hvis det er noget for dig kan du se mere HER

* Rigtig god 3. december til jer alle *

15 kommentarer:

 1. Jeg flytter ikke lige fra Samsø, ellers kunne jeg godt blive fristet. For maaaange år siden boede jeg i Lemvig, det er en dejlig by og tæt ved Vesterhavet, det er dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lemvig er dejlig. Masser af vind og vidder. ...og søde mennesker.
   Mange julehilsener Susan

   Slet
 2. Juhueee, jeg kunne kommenterer hos dig igen :o)
  Det ser ud til at have været en dejlig tur og varme kram og Glög det kan man altid bruge :o) Lone lyder til at være et skønt menneske.
  Hvor er det skønne ting Lope har, der kunne jeg godt købe mig fattig. Måske så når jeg at komme forbi der engeng når hun har åbent.
  Varmt kram til dig også fra en glad Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susan.Jeg har stadig problemer med at kommentere hos dig.
   Det kan kun lade sig gøre når jeg kommenterer på svar.
   Men det ser ud til at i havde en skøn tur til Lemvig og Lope..................og sikke da et skønt sted hun har.
   Der kunne jeg da også blive fristet.
   God aften Knus Jette

   Slet
  2. I dag kan jeg også kun kommentere her i et svar felt.
   Tak for turen...uha der er vist mange fristelser. Håber næsten de finder et sted i nærheden af de steder vi plejer at komme. Du fortæller forhåbentlig hvor de flytter hen, hvis de får solgt.

   Slet
  3. Lone og Bent vil gerne købe et sted i Fjaltring, som indtil videre huser Galleri Møller P, Så hvis ellers alt går efter planen, så bliver det måske der vi skal til juleudstilling næste år.

   Jeg kan sagtens forstå, at de gerne vil have mere plads, men jeg har et lidt særligt forhold til deres nuværende hus. Foruden Jane Aamund, så har også min svigerfars fætter nemlig ejet huset. :-D

   Jette/Parttime Perfectionist

   Slet
  4. Dejligt at du kan kommenterer igen. Alle kommentar begrænsninger er fjernet nu....så det er ikke min blog der blokerer nogen :-)
   Ja Linda. ...du skal ganske bestemt besøge Lope. Lone er en vidunderlig dame og hun laver de smukkeste ting. Det er lige dig.
   Skøn weekend til dig
   Knus

   Slet
  5. Kære Jette
   Kommentaren. .... et mysterium som jeg ikke kan greje. Der er ingen begrænsninger i min blog opsætning mere.
   Håber du får får mulighed for ag besøge Lope en dag..... du vil elske det.
   Knus Susan

   Slet
  6. Hej Rita
   Underligt altså. .... med kommentaren. Alt er ok herfra.
   Nå.....Men det er et skønt sted i nærheden som Lone og hendes mand har kig på. Det ligger i Fjaltring tæt ved havet. Jeg håber sådan det lykkedes for dem. Måske nogen blev forelsket i deres hus under juleudstilling. .... det ku være de vaf heldige.
   Skøn weekend til dig
   Knus Susan

   Slet
  7. Hej Jette/Parttime Perfectionist
   Ja jeg vidste godt det er der de gerne vil flytte ud. Det ligner for mig også eg sted hvor kreative tanker får god plads og masser af energi. Jeg håber det lykkedes.
   Sjovt at du har været i "familie " med huset i Lemvig. Det har en god sjæl.
   Mange julehilsener Susan

   Slet
 3. hvor ser det godt ud hos LoPe. der gad jeg et smut forbi. Mange lækre keramik ting og der metalliserede materiale er bare så skønne, dem ville jeg kunne købe mig meget fattigt i. I det hele taget ville det hurtigt kunne gå galt der.
  Så et rigtig godt besøg som jeg vil skrive ned.
  Tak kære Susan at du ville vise jeres besøg der.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hurtig gå galt. ... ja ved du hvad ;-)
   Jeg er tit og ofte blevet fristet og hele stemningen i butikken og huset er noget særligt.
   Jeg kan kun give mine anbefalinger
   Jule knus
   Susan

   Slet
 4. Dejligt tur vi lige med med på der - og sikke fristelser - jeg nød det hele :)

  SvarSlet
 5. Kære Susan.
  Tak for dejlige billeder fra LoPe´s skønne hus. Vi var der sidste år og det var en fantastisk dejlig oplevelse. Siden har jeg mailet til Lone og så sender hun de fineste ting og jeg synes faktisk at hun er ret rimelig med sine priser. Dejligt at kunne købe gaver på den måde.
  Ønsker dig en dejlig december. Kærlige tanker fra Eliane

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.