onsdag den 23. december 2015

23. december

Så for søren da - dér smuttede lige et par dage i min julekalender. Håber det går an, når jeg nu tager jer med en tur rund i vores julepyntede have. 


I weekenden fik vi nemlig skik på lidt flere af mine mange ideer, tanker og planer for vores julehave.


Ekstra lys i krukkerne og det gamle æbletræ, er ikke blot til ære for julefesten. Med et par friske hunde som selvfølgelig skal ud i haven, er det altså rart og hyggeligt at der er lys derude. Man fryser ligesom ikke så meget, og det er lige knap så kedeligt at rende rund derude i mørket.


Fuglene har fået lidt ekstra æbler lagt ud - og deres buffet er foret af mos, lidt gran, jernkogler og selvfølgelig lys. 


I orangeriet er sommerens blomsterkummer pyntet op til julen. Hyacinter og lys, gran og grene og et gevir. Lysene som vi bruger derude, kan sagtens passe sig selv, og når vi tænder dem alle om aftenen så bliver det helt helt fantastisk fint og smukt. Synet fra stuerne - og ikke mindst fra vejen er rigtig fint og indbydende, og når jeg kommer hjem til dét syn føler jeg mig ret heldig. 


Heldig selvfølgelig over at vi har sådan et dejligt orangeri, men også over at vi har valgt at det skal være smukt hele åre. Vi bruger det ikke til vinteropbevaring og ekstra plads i den mørke tid. Nej her skal der altid være fint, og klar til at vi kan sætte os ud og får en kop varm cacao.


Et koldt glashus bliver nemlig hurtigt lunt og hyggeligt, med varme lammeskind, levende lys og glæden ved at nyde haven også på denne tid af året.


På terrassen er der også lavet fuglebuffet. En lyskæde gør at vi kan se bordet inde fra køkkenet i de mørke aftentimer, og på den måde virker et mørkt vindue pludselig ikke så dystert.  Fuglene har fået serveret æbler i gamle lerpotter i en gammel fransk flaskeholder. Bagerst på bordet står endnu et smukt pileflet kræmmerhus lavet af min søde veninde. Jeg kan godt li´ hvordan det får bordet og dekorationen til at virke større. Og så ser jeg dén istedet for det lidt kedelige og trætte vindue.


Vi bruger ingen korn og frø for tiden. Desværre for de små fugle. Men vi har haft uønsket besøg af "4-benet-kryb-af-mindre-størrelse", og derfor holder vi lidt igen den næste tid. Jeg er ellers utrolig glad for at fodre vores fugle, og jeg må indrømme at det er temmelig tomt uden alt deres liv derude. Heldigvis er der også rift om æblerne - det er hvad de får i denne jul.


Men ud over de æblespisende fugle har vi jo også denne fine "dame" stående. Den flotte due lavet i smedejern som jeg fik fra Wildlife Garden. Den er stor og tung, og der er ingen grund til at bekymre sig når blæsten raser over haven. Den har en god størrelse - ja faktisk er den jo helt korrekt størrelse for en due, og den ses tydeligt inde fra stuerne. Og det kan jeg godt li´. Hvorfor ikke forsøge at lave dekorationer som også er spændende at se på, derfra hvor man ved man vil betragte dem? Sådan at "overgøre" dekorationerne lidt - så de også er flotte på afstand, og også toner frem selv om der er lidt halvmørkt derude.


Bænken her fik jeg bare behov få at få mig i denne vinter. Jeg måtte have lys og glæde lige ved havedøren, og da jeg så den store flotte Ilex med de røde bær, vidste jeg at dén var prikken over i´et.
Lanterne er nye - og i disse dage er der tændt lys i dem hver eneste aften. Duen - ja den var jeg heller ikke i tvivl om, at den ville passe perfekt her.


Juleferien er startet og i dag skal jeg have styr på lidt småtteri. Søde mennesker som betyder noget for mig kommer forbi, og hvis jeg er rigtig overskudsagtig så har jeg også fået bagt lidt småkager inden.

Julebordet bliver dækket, og juletræet skal blot nydes. Ja det er ikke inden for i varmen, og jeg tænker da også lige jeg skal have taget lidt billeder så I kan se pynten.

*Rigtig glædelig lillejuleaften*

8 kommentarer:

 1. Soooo pretty christmas images. Wish you a very lovely Christmas :)

  SvarSlet
 2. Rigtig rigtig glædelig jul til jer begge.
  Vi nyder bare at se hvordan I indretter jer i haven og i jeres skønne orangeri.

  SvarSlet
 3. Sehr schön dekoriert in Deinem Garten! Oh ich hätte auch so gerne ein Glashaus :-)
  Ich wünsche Dir und Deinen Lieben zauberhafte Weihnachten und einen fröhlichen Rutsch in's neue Jahr.... see you ;-)
  GLG Tanja aus dem Hutzelhaus

  SvarSlet
 4. Elsker at i nyder jeres orangeri året rundt. Med sådan et smukt hus i haven, ville det være en synd, at nedgradere det til opbevaring.
  Haven ser helt vidunderlig ud med alle de små opstillinger og det dejlige lys. Så er det jo ingen sag, at lufte hundene i de mørke timer.
  Knus Heike

  SvarSlet
 5. Der er bare så julesmukt i jeres have og jeg elsker den måde I kræser for fuglene på med flotte opstillinger af mad mm.

  Rigtig god jul til dig og gemalen.

  Knus, Ulla

  SvarSlet
 6. Kære Susan.

  Det er altid en æstetisk oplevelse, at kigge forbi din blog. Din kærlighed til dine ting og dit univers, kan mærkes helt ud gennem skærmen. Alt hvad du laver, bærer præg af en stor nænsomhed og andægtighed, netop fordi det betyder så uendeligt meget for dig.

  Ja, hvad skulle vi dog gøre uden vores Pavillon Danmark glashuse? Her bliver glashuset bestemt heller ikke brugt til vinteropbevaring, - det får tværtimod stor skønhedsværdi i vintermørket og juletiden ikke mindst, når det er pyntet op og de mange mange stearinlys er tændt.
  Det er fuldstændig fantastisk, hvor lang tid en buket blomster kan holde i et uopvarmet glashus. For 4 uger siden, købte jeg en buket cremefarvede roser, der var sat ned til en 10`er. Tænk den står og ser smuk ud endnu. Afskårne tulipaner har jeg også haft stående i næsten 4 uger. Med den lange holdbarhed, nænner man at bruge penge på lidt blomsterselvforkælelse.

  Jeg vil glæde mig stort til, at se dit smukt pyntede juletræ. Susan, jeg er SÅ forelsket i den juletræssort I vælger. Kan du fortælle mig, hvad sorten hedder? Vi er til åleslanke juletræer her hos os.

  Hav en dejlig Lillejuleaften.
  Vil også benytte lejligheden til at sige mange tusind tak for dejlige blogindlæg, og skønne havesti-møder i året, der rinder ud. Tusind tak for support.

  Ønsker jer den glædeligste af alle jule, og et smukt og spændende 2016.

  Merry Christmas from both of us to both of you

  SvarSlet
 7. Glædelig jul til dig. Netop orangeriet skal ikke være opbevaring i vintermånederne, det er så givende når man kan sidde derude med en kop kaffe og tænke over livet. Opfinde haveplaner eller bare NYDE.

  SvarSlet
 8. Wish you a very merry X-mas, too!!!
  Greetings, Heike

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.