fredag den 18. december 2015

18. december

Snart skal julebordene dækkes og pyntes, og snart skal vi sidde og hygge os med både traditioner og dejligt mad. Ja under en uge er der faktisk. 

I dag vil jeg vise en hyggelig tradition - en juleleg, som er er en del af vores julebord.... måske nogen skulle have lyst til at prøve.


De sidste mange år har vi brugt at have små lys ved hver kuvert. En hyggelig og sød tradition som min svigermor har lært os. Lysene er en del af borddekorationen, men sørme også en del af underholdningen. 


Den som har det lys der slukker sig selv sidst har nemlig vundet - vundet en lille "lyspakke". 
Vi tænder lysene når vi starter på maden, og når vi når til risalamanden er de første ved at brænde ud. 
Det er fint med de ekstra levende lys på bordet, og ret sjovt at følge med i hvornår de slukkes.
De selvslukkende lys (det er vigtigt at det er dem) kan nemlig godt gå næsten helt ud, for så at få flammen tilbage igen, og fortsætte en god tid endnu. Jeg syntes det er sådan en fin og sjov tradition. 


Ganske som sædvanligt har jeg endnu ikke fundet de helt rigtige servietter til julebordet - men ganske som sædvanligt bliver det sikkert et fint bord alligevel. Sidste år brugte jeg den fine kobberbakke med grønne kakler fra Helle Nørby, og den skal helt sikkert bruges igen i år. De små stager er klar i skuffen, og lysene til både dem og juletræet er også på plads. 

Hmmm... mon der er noget jeg mangler?? 

*RIGTIG GOD OG DEJLIG WEEKEND TIL JER ALLE*

8 kommentarer:

 1. Kære Susan sikken en sød ide. Den kunne jeg overveje meget at tage ind min familie og at den bliver en fast tradition. Er det juletræslys du bruger. Jeg kan forstille mig at der er en vis spænding når lysne nærmer sig det tidspunkt hvor de slukker, ja nærmest så meget spænding at det kan blive helt stille.
  Ja fadet med de grønne kakler er rigtig sød og jeg ville også bruge den hvis jeg ejede det flotte fad.
  Håber at du har haft en god fri dag og at du nydt dagen.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej kære Kirsten.
   Ja det er juletræslys..... og dem skal vi jo have købt alligevel :-) Og du har helt ret - vi kan blive helt opslugte af at holde øje med lysene, og ingen tør rejse sig fra bordet. tænkt hvis man gik glip af noget. Jeg har ikke ens stager nok til alle kuverter hvis vi er mange, men jeg blander gerne - også med vilje. Det ser hyggeligt ud syntes jeg.
   Spændende om I får prøvet til jeres julefest.
   YES - det har været en skøn fridag. Den er nydt i fulde drag.
   KNUS

   Slet
 2. Det er en hyggelig ide.... Det skal vi måske også prøve....

  SvarSlet
 3. Kære Susan det syntes jeg lyder hyggeligt og vil med sikkerhed prøve...tak for en god ide.
  God jul...

  SvarSlet
 4. Sikke dog en fantastisk sød tradition. :0) jeg er så forelsket i de fine kobberbakker , men ville aldrig unde mig selv så dyr og fin en gave. Så jeg ønsker mig en til fødselsdag næste år, og håber på en gavmild mand. :0)

  SvarSlet
 5. Kære Susan!
  Hvor er det bare en sød tradition! og det gør jo slet ikke noget at de små stager ikke er ens.
  Vi spiser ris a la mente med nogle gamle juleårsskeer fra George Jensen, de er alle forskellige, og børnene har deres favorit, (og det har jeg også:)) som de altid vil spise med:) Så fint at se kobberbakken i brug -og meget smukt at sætte den sammen med sølvlysestager! det gør den endnu mere "julet" kærlig hilsen Helle

  SvarSlet
 6. Kære Susan
  Det ser fantastisk smukt ud. Du er bare så dygtig:-)
  Hvor er det en hyggelig tradition med de små lys. De små fugle er så fine. Er de gamle eller nye?
  Helles smukke bakke står helt sikkert højt på ønskelisten.
  Kram Lotte

  SvarSlet
 7. Ej, hvor pudsigt. Den søde juletradition blev indført i mit liv, da jeg mødte min kære mand. Før havde jeg aldrig hørt om den, og nu glæder jeg min hvert år til "kampen om det tændte lys"
  Er sikker på at dit bord nok skal blive storslået og at du finder de helt rette servietter.
  Knus herfra

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.