søndag den 6. december 2015

6. december & 2. søndag i advent

I dag vil jeg vise jer billeder fra endnu et besøg på vores juletur til Lemvig. Nemlig den skønne butik "Karsten Andersen - bolig og blomster", som ligger med udsigt til havnen. 


Et besøg her høre ligesom med, og det er altid både hyggeligt og spændende at besøge butikken. Her får man altid nye indtryk, og altid en hjertelig velkomst. Den julepyntede butik er fyldt med masser af stemning, og det er altid skønt at træde inden for og indånde "årets julepynt".


En del af dekorationen var i år dog en kende for moderne til mig stil, men det betyder ikke at jeg ikke var helt betager af det. Se bare bordet her - imponerende, stemningsfuldt og meget meget anderledes end hvad jeg ellers har set. Det var smukt og dragende, og mange stod og betragtede det. Jeg var tilbage flere gange, og kunne slet ikke lade være med at lade fingrene glide hen over de ret specielle vaser. Meget sanseligt.


Jeg manglede måske den dragende og helt specielle duft af friske afskårene blomster, for dem var der ikke så mange af. Dén der klassiske blomsterhandler duft - og som faktisk er grunden til at jeg godt kan finde på at gå ind hos en blomsterhandler på min vej. Bare for at kigge - og dufte. Men måske der ikke er brug for så mange friske blomster på denne tid, og så er det jo spild at de står dér og blot ser smukke ud.


Men duften af varme levende lys og gran var i overflod - ligesom små fine opstillinger og fristelser.


Se bare et fint skab her.... det ville jeg ønske vi havde plads til. Her er nemlig plads til endnu en whiskysamling til min søde mand - og det gad jeg da godt at ku´ gi´ ham :-) Tæppet oven på er sjovt nok magen til det som allerede ligger  i vores sofa, blot lidt bleget efter en sommer eller to ude i orangeriet.


Særligt vild var jeg med deres grønne tema :-) Jeg har jo noget med grønt glas, og den måde som lyset bliver levende når det skinner igennem det. Levende lys gør det også godt, og at gå på opdagelse i sådan en samling af fine ting tog lang tid. Når jeg ser billederne igen, falder det mig også ind hvordan det grågrønne gran passer utroligt fint hertil.


Husløg - også kaldet Sukkulenter, eller psykopater hvis du spørger min søde mand, var igen i år flittigt brugt, og jeg syntes det er en super fin ting. De holder sig længe, og giver sådan et blandet indtryk af både vintage og noget friskt. Navnet "psykopater" kom vist da han ikke liiiige kunne komme på ordet sukkulenter...... derfor hedder du nu psykopater her hos os :-)


En anden ting som jeg kom til at tænke over er blandingen af levende og kunstigt lys. Det er jo både virkelig fint og meget praktisk. Ingen tvivl om at utallige stearinlys - som vi selv er flittige brugere af, er mindre sundt for helbredet, og også medfører en brandrisiko. Mange er begyndt at skifte nogle af bloklysene ud med de nye og ret "naturtro" lys med ledpærer. De "blafre" ret naturligt, og kan få et hus til at se meget beboet ud, ligesom det kan gi stemning til rum hvor man ellers ikke ville forlade et tændt lys. Jeg overvejer selv at få fundet et par af de fine lys, for vi har netop nogle rum hvor sådan et lys ville pynte.


Uden for - i den stive kuling, stod Ilex grene med deres smukke røde bær og vækkede virkelig julesanserne. Fine opstillinger og en særlig god blanding af smukke blomster, kranse, gran, skind, kogler og masser af stemning. Dét kendetegner Karsten Andersen i Lemvig.


Kommer I forbi en dag, måske hvis I skal besøge LoPe også, så kan I parkerer nede ved havnen, og så blot lige krydse vejen - så er I dér. Jeg syntes det er en skøn butik, og vil gerne anbefale et besøg.

Og hils gerne Karsten og Flemming fra mig :-)


*Glædelig 2. søndag i advent*

Serviceinfo til jer som har fulgt Linda og hendes dejlig hund Alma på bloggen "Casa Asti"
Linda har givet bloggen et nyt navn og ny adresse. Hendes blog hedder nu "Casa Rosen", hvis hun har være "væk" for jer - så ved jeg har hun bliver glad hvis I igen vil kigge forbi derinde.
I finder bloggen HER

13 kommentarer:

 1. Hej Søde Susan
  Først og fremmest, tak for din service meddelelse :o) jeg blev så glad da jeg så den at smilet røg helt op til ørene.
  Og så tak for de smukke billeder fra den fantastisk smukke blomsterbutik, som jo desværre ligger alt for lang væk. Heldigvis så kan man jo besøge den på mange tider af året. I billederne er der masser af inspiration at hente og har man "psykopater" i haven, så er der bare så meget man kan lave af dem :o))
  Rigtig dejlig 2 søndag i advent fra Linda og Alma :o))

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt Linda. ... håber at det kan gi en hånd så dine følgere finder dig igen.
   Jeg er også ret glad for psykopater i haven..... og jeg er glad for de få jeg får lov at ha derude; -)
   Knus

   Slet
 2. Kære Susan endnu en gang tak for de smukke billeder du deler med os og ikke mindst addresser på skønne steder der er værd at bruge en fridag på. Jeg og min mand elsker at køre ud i det danske land med madkurv og se nye steder. Nu har vi fået en masse ideer til at forsøde 2016 med. Glædelig jul til dig og din søde mand, en titel min mand vægter højt. 😄

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgith
   Hvor er det bare SKØNT at høre I finder inspiration til nye ture. Min mand og jeg er selv ret glade for sådanne udflugter. Det er god livskvalitet.
   Ha ha.... hils DIN søde mand og sig at den vist også værdsættes her :-)
   Knus Susan

   Slet
 3. Hmmmm, jeg ville svært gerne have været med..... og må indrømme at jeg er hoppet på vognen med de "kunstige" bloklys - og det vi har købt ser faktisk meget naturligt ud, og man behøver ikke være så meget på vagt. Jeg var ved at købe et lille rådyr til dig i dag...men tænkte at det vist var lidt for stort.... men en venlig tanke fik du da :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi
   Ihhhh hvor er du sød sådan at ha sendt mig en tanke. Hvor er det pænt af dig ❤
   Hvor har du fundet jeres bloklys ? Jeg er stadig på udgik.
   Knus Susan

   Slet
 4. Tak for tippet, jeg kunne godt bruge kasserne som står ude på gaden... Ja service info omkring Lindas blog er godt, man kan nemt miste læsere når man ændrer navn. Jeg har netop selv begyndt at skrive på en ny blog, og har mistet mange læsere. Men håber på at komme efter det. Glædelig 2. advent.

  Hilsen Maria
  Livsnyderhaven..dk (tidligere skrevet på den eksperimenterende have)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhhh ja. ..det er også skønne kasser. Og indholdet...øj :-)
   Jeg fortryder lidt jeg ikke fik mig en fin krans til fordøren. Nu er der nemlig blevet pyntet lidt op derude og en af de kranse vi så i Lemvig ville lige passe.
   Og kære Marie. ... jeg laver da lige en service meddelelse om dit navneskift også.
   Knus og go dag

   Slet
 5. Hej Susan
  Det ser ud til at være en spændende og meget inspirerende butik.
  Tak for kigget. Og jeg har opdaget Linda har skiftet blognavn, men tak alligevel.
  Vh. Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja her er der inspiration at hente.
   Knus og god dag.
   Susan

   Slet
 6. Sjovt at du også var betaget af vaserne, som jo, hvis man skal se helt nøgternt på det, er grimme. :-D Men jeg var også betaget af dem, så meget, at jeg overvejede at skrive en af dem på min ønskeseddel.

  Det grønne tema var også det, som jeg blev mest begejstret for. Blå har altid været min farve (og er det endnu) men jeg er blevet mere og mere glad for grøn. Men skabet, da skal jeg da have! :-D Jeg har heller ikke plads til det, men det er en mindre detalje.

  Jette/Parttime Perfectionist (som også har skrevet om besøg hos K+F for nogle uger siden, d. 17. november.)

  Og nej, hvor dejligt, at man nu kan bruge Navn/Webadresse, når man vil kommentere. Jeg har ingen Google konto - længere. Jeg har engang bestyret en for det lokale FDF. :-) Jeg burde kunne vælge Typepad, fordi min blog ligger der, men det virker bare ikke. Uvist af hvilken grund.

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså Jette... Jeg grinede virkelig da jeg læse din kommentar :-)
   Din fortælling om vaserne *fnis* Ja de var ganske specielle - og meget dragende :-) :-)
   Jeg tror ikke at en blog lavet i "Blogger" er sat op til at kunne "kommunikerer" med en blog lavet i "Typepad". Sådan er firmaerne jo så "smarte". Blogger er et googlesystem, og derfor giver det nogle fordele at have en googlemail - eller gener ikke at have det. Det er vel en teknisk ting for at få flere "kunder".
   Jeg har været inde og kigge på din blog, og kan også se oktober indlæg. Men ikke dem alle. Besøget hos Anne Mette er det sidste i rækken :-(
   Mange julehilsner Susan

   Slet
  2. Egentlig var det også noget sludder, da jeg skrev, at jeg ikke har en Google-konto, for det har jeg, jeg har mail hos Google, men jeg har ikke længere en blog (som bliver brugt i hvert fald) hos Blogger.

   Men det med Typepad og Blogger - jeg ved ikke, hvad det er, for det er sket nogle få gange, at jeg kan få det til at virke. Men jeg gider ikke bøvle med det mere, for de fleste gange bliver jeg bare ledt i rundkreds, nærmest, så jeg har, i flere år, bare valgt navn/webadresse, hvis det var en mulighed. For det virker hver gang.

   Jeg forstod ikke helt det med, at du ikke kan se alle indlæg hos mig, men jeg tror, at jeg har gennemskuet det. Hvis man vælger i Archives november, så er indlægget om besøget hos Anne Mette på den første side man får op. Men når man skal videre, så skal man kigge rigtigt godt efter i bunden af siden. Der er en lille bitte flueklat, midt på siden, som man skal klikke på. Så kommer man en side længere tilbage. Og så bliver det lidt nemmere, for så er der nemlig to flueklatter og de er lidt nemmere at få øje på. Den ene går frem og den anden tilbage. Jeg gætter på, at det er det, som er problemet. Du er nemlig ikke den eneste, som har overset det.

   Generelt er jeg nogenlunde tilfreds med at have min blog hos Typepad, men lige det der, kunne de godt gøre bedre. Og så ville jeg også ønske, at man kunne vælge at få en mail, hvis der er svar på ens kommentar, men det har Blogger nok patent på. :-)

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.