mandag den 7. december 2015

7. december

Sidste stop på vores juletur til Lemvig var hos Fransk Livsstil. En butik med lige den slags ting som jeg sætter så stor pris på, ting med masser af patina, historie og sjæl, og ting som man ikke finder alle steder. Og jo - så er det jo her vi køber de juletræer som vi holder så meget af. 


Og juletræet er vigtigt. Netop den slags træ som gør vores julepynt helt perfekt, og som jeg er kommet til at holde så meget af. De højde slanke træer som er velhængt med kogler, er også en genial løsning for os med små stuer. Det fylder ikke meget i statur - men har en stor udstråling.
Vi fandt det helt rigtige træ, og I kan nok se det på billedet - jeg er ret glad.


Inden for i varmen finder man bland meget andet gamle glaskugler. Dém med skjolder og sarte små clips i toppen - og dem som har oplevet uendeligt meget jul igennem tiden. 


Gamle glas og gamle tekstiler er nogle af de ting som nemt kan give sjæl og et rustik og originalt udtryk i en helt "almindelig" husholdning. Måske et godt sted at starte hvis man gerne vil inddrage de gamle vintage ting i sit hjem, da det for små penge kan gøre stor forskel.


Sådan er det også med julepynten. Da vi flyttede hjemme fra tog min mor, mig med ud og købe julepynt, og vi fik nogle super flotte specielle ting, og en god del af de mere almindelige "basis" glaskugler. Senere har jeg suppleret med nogle af de gamle ting - kugler og klokker. Lidt efter lidt kommer der mere ind af den slags, og hvert år har min søde mor også foræret mig nogle af de gamle ting som jeg husker fra min barndoms juletræ. Julen har historie - og jeg elsker at samle vores egen historie til vores julefester.


Gammelt fajance..... noget som jeg elsker. Her har jeg stadig "abstinenser" - for selv om jeg drømmer om både fade, skåle og kander, så her jeg måske lidt fornuftigt startet min samling med de små gamle kaffeskåle. Særligt de hvide med guld og sølvkanter - og måske et lille mønster.


Julen har mange farvetemaer. Butikkerne og deres grossister bestemmer for manges vedkommende hvad der er moderne, og selv bliver jeg da også inspireret af hvad der er nyt. Jeg startede i sin tid ud med rød og guld, ret klassisk, men blev for år tilbage ret begejstret for alt det lyse, hvide, sarte, grønne, sølv - og gerne lidt guld. Vi har lavet vores egen farvetema, og hvert år får det sit eget lille tvist. 


De små detaljer gør nogen gange forskellen, og det tror jeg alle ved. Hvis man gider ordne i de helt små ting også - så vil helheden ofte virke mere raffineret og speciel. Det gælder julepynt og dekorationer - og så meget andet i livet. 


De smukke farvede glas her er jeg helt vilde med. Ja - de er specielle og jeg syntes de kræver sit bord og borddækning, men de har uendeligt meget elegance, og når vi nogen gange har set dem være brugt i en borddekoration hos Fransk Livsstil, så har det set helt forrygende ud.


Og krybbespil.... Ja vi så jo mange forskellige afskygninger af dem i Tyskland, for det er noget som høre julemarkeder til. Den lille samling her er noget mindre i størrelsen, og jeg kun da godt finde et lille sted til sådan en fin opstilling. Krybbespil er noget af det jeg husker fra min barndoms jul, uden at jeg faktisk ved om vi havde noget i vores hjem. Inden man kører hjem over er det et must at få købt et par æsker af de helt fantastiske småkager. Vi er ret vilde med vanillekransene, og ofte får man dem når de stadig er småvarme - og netop kommet ud af ovnen. Så er humøret ekstra højt på turen hjem - og selv om vi ofte er lidt sultne på det tidspunkt, så går det nok med en æske hjemmebag imellem bilsæderne. 


Det var sidste stop på vores besøg i smukke vestjylland. Juleturen til Lemvig er svær for os at undvære, og hvert år håber jeg kalenderen vil give os tid til at komme afsted. Her starter julen for os - og her møder vi søde og dejlige mennesker.
Har du også traditioner, udflugter eller andet som er dét der starter din jul?


*Vedr. problemerne med at kommenterer på mine indlæg*

Alle begrænsninger for at kommenterer på min blog er fjernet, og jeg håber at det betyder at I 
oplever mindre problemer med at kommenterer herinde. Jeg håber også der går en rum tid inden alle spam-indlæggene vender tilbage  ;-)

Nogle oplever problemer nogen gange - men ikke altid, imens det altid er muligt at lægge et "svar" på en tidligere kommentar. Umiddelbart tænker jeg at det kan være noget med hvilke internetbrowser I bruger. Jeg bruger selv kun "Chrome" da jeg for år tilbage oplevede store blogproblemer med "Internet Explorer".

Uanset - jeg håber stadig I har lyst til at kigge med herinde, og fortsat forsøge at lægge en lille hilsen en gang imellem. 

* Rigtig god dag til jer alle *18 kommentarer:

 1. eine schöne Koffersammlung hast Du ? da !?!! Ich suche solche Schätze noch. Einen Tannenbaum haben wir seit Freitag auch schon auf unserer Terrasse stehen, der sieht so ähnlich aus wie der den Du in der Hand hälst :-) schön schmal und hoch.
  Ich wünsche Dir noch einen schönen Tag
  Liebe Grüße
  Tanja aus dem Hutzelhaus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi Tanja
   Yes it is a lovely place - a shop with many beautiful things.
   How fun that you have such a tree ... they are quite fantastic in my eyes.
   I look forward to seeing your tree when it has been decorated. Maybe you put pictures on your blog.
   Christmas greetings from Susan

   Slet
 2. Hej Susan, Jeg bliver altså lidt mere i julehumør når jeg læser dine indlæg om jeres juleture og ser de skønne billeder.
  Super flot træ i fandt, jeg husker godt det er dit favorit træ.
  Jeg bruger altid Crome til at lave alt på bloggen. Det virker altid.Det du gjorde da du lage min Casa Rosen, ind gjorde at jeg igen kunne kommentere. Jeg håber at problemet løser sig nu.
  Og endnu engang 1000 tak for du henviste til min nye blog i går :o)) Rigtig dejlig dag.
  Kh fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda. Tusind tak :-) Hvis jeg kan få nogle i julehumør så er jeg virkelig glad - det er jo dét det handler om - at sprede glæde og inspiration.
   Selvfølgelig ville jeg hjælpe med bloggen - det er jo ærgerligt at miste følgere, og jeg har altid fulgt med hos dig.
   Mange julehilsner og knus
   Susan

   Slet
 3. Lækkert juletræ. jeg vil prøve at overtale Søren til at prøve sådan et; men han holder meget fast i traditionerne, så jeg tvivler på, at det lykkes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Juletræet er ganske vist fyldt med masser af traditioner. Hvad der i sin tid gjorde jeg forelskede mig var de smukke kogler der ofte sidder på træerne. Det er SÅ fint, at de følger med ind i stuen til julefesten.
   Lad høre hvordan overtalelsen går ;-)
   Julehilsner Susan

   Slet
 4. Det var jo samme dag jeg var i butikken. Min mand handlede i Lemvig, mens jeg handlede hos Anne-Mette. Jeg har også skrevet indlæg om det, og fundet de bedste af de billeder, som mit skodkamera (i telefonen) ville tage.

  Den lille grønne café au lait skål udviklede jeg meget varme følelser for, men jeg holdt mig lidt i skindet og købte bare en fin blå/hvid dåse til samlingen - som passer helt perfekt i vores nye køkken. :-)

  Det hører også til mine juletraditioner at besøge Anne-Mette og Lone op til jul. Karsten Andersens butik kommer jeg oftere i, fordi den ligger i vores nærmeste storby. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ihh ja - jeg var lige tilbage og se dit indlæg.
   Jeg forstår godt at du havde kig på den grønne skål - det havde jeg også. Jeg har dog en større kærlighed til de hvide med guld og sølvkant, så det er som regel dem jeg kredser om. Måske den er skrevet på din ønskeseddel?
   Mange julehilsner fra Susan

   Slet
  2. Nej, jeg har ikke skrevet den på ønskesedlen. Mest fordi der er andre ønsker, som er hedere. :-) Men den er fin og skulle den stå der næste gang jeg kommer forbi, så kunne det da godt være et tegn på, at den skal være min.

   Jeg har en lille samling af café au lait skåle, de fleste er med blå dekoration, men jeg har enkelt med guld, som er meget slidt og med et lille afslag i kanten. Jeg gav også kun 50 kr. for den på bagagerumsmarkedet i Søndervig for nogle år siden. Og især her til jul, synes jeg, at den passer så godt.

   Slet
 5. Kære Susan Hvor er det træ bare flot. Ville ønske jeg kunne finde sådan et på Amager, men ikke set et endnu. Det var dejligt at se allerede fine ting, farver ogtradotioner du har startet op.
  Vi starter nye traditioner i år har vi aftalt, da vi nu holder jul alene med vores piger. De har forslået at vi finder pynte ting. Så det bliver spændende at se hvad vi finder på. Kh Tina

  SvarSlet
 6. Hvor lyder det bare hyggeligt! Man bliver helt i julehumør af at læse om jeres tur :-)
  En af vores juletraditioner er at hente juletræ sammen, hvor vi selv skal ud og fælde det - en anden er at bage småkager sammen med mine børn og mor (mormor) - og ungerne har allerede spurgt om vi ikke snart skal i gang, selvom det er først på lørdag :-)

  Knus Nina

  SvarSlet
 7. Dejligt indlæg søde Susan!
  Jeg har siden vores børn var små købt et stykke julepynt hvert år. Jeg har faktisk alt det julepynt jeg kan bruge, fordi jeg har fået fra mine forældre og en gammel dame i familien,(og det er rigtig fint, gamle skrøbelige ting med masser af minder) men det at udvælge den allerfineste ting og tilføje den til samlingen det har været godt, og særlig vores yngste datter (nu næsen 16 år;)) husker tydeligt hvor vi fandt hvad -det synes jeg er så dejligt:) Jeg er sikker på jeres juletræ bliver fantastisk! håber at se et billede der engang omk. den 24:) kærlig hilsen Helle -der har noget i ovnen;)

  SvarSlet
 8. Dejligt indlæg søde Susan!
  Jeg har siden vores børn var små købt et stykke julepynt hvert år. Jeg har faktisk alt det julepynt jeg kan bruge, fordi jeg har fået fra mine forældre og en gammel dame i familien,(og det er rigtig fint, gamle skrøbelige ting med masser af minder) men det at udvælge den allerfineste ting og tilføje den til samlingen det har været godt, og særlig vores yngste datter (nu næsen 16 år;)) husker tydeligt hvor vi fandt hvad -det synes jeg er så dejligt:) Jeg er sikker på jeres juletræ bliver fantastisk! håber at se et billede der engang omk. den 24:) kærlig hilsen Helle -der har noget i ovnen;)

  SvarSlet
 9. åh sikken en butik, den ville jeg gerne bruge tid inden i. Jegtror ligefrem at jeg til sommer skal planlægge en dagstur til Lemvig, fordi det ser ud til at der er rigtig mange spændende steder at besøge.

  Sikke fint et juletræ, og der er masse af fine farvenuancer i det. Det bliver dejligt når det skal pyntes med masse af barndommens minder om jul og juletræer.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 10. Så fint et juletræ - og julepynt - altså :) Wauw.

  SvarSlet
 11. Selv jeg der er lidt træg ud i julestemning ville helt sikkert have godt af sådan en dobbelt op fransk jul...Flotte ting, og til info, har holdt jul hos en fransk familie en gang. De bruger faktisk de farvede glas også i flere forskellige størrelser. Uhm franske julevisitter.
  Et meget cool træ, tror godt jeg kunne falde lidt for modellen.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 12. Hej Susan, igen fandt jeg super inspiration i dine fine fotos, bla. Til hvordan jeg også kan pynte med mine gamle glaskugler, uden de nødvendigvis skal op og hænge. :0) hvor kommer I bare mange fine steder. :0)

  SvarSlet
 13. Endnu en fin butik... godt du tog os med....meeennnneeeee.... købte du kun småkager ?

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.