torsdag den 24. december 2015

24. december

*Rigtig glædelig jul*


Så blev det dagen ... dagen hvor vi skal fejre højtiden, nyde julemiddagen og det gode selskab. Dagen hvor vi endelig kan få lov at give gaverne som længe har lagt gemt for nysgerrige blikke, og dagen hvor vi kan falde ned i sofaen og bare hygge os. 


Jeg håber I alle får nogle dejlige og hyggelige timer med søde mennesker som betyder noget for jer. Jeg ved at højtiden gør ondt på mange. Mange må undvære deres kære. Men jeg håber alligevel at juleglæden vil gøre godt, og at smilene vil få lov at blive en del af aftenen. 


Husk også at man ikke nødvendigvis skal mødes med alle i de få juledage der nu engang er. Hvorfor skal relationer plejes i netop disse dage, når der er uendeligt mange andre dage på et år at mødes. Jeg mener ikke man bliver et dårligere menneske af at bruge sin sparsomme tid, på den måde som man selv gerne vil - men tænker jo blot at man bedre kan være noget for andre, hvis man har startet med at være der for sig selv.  

Smil til dig selv - smil til verden - og verden smiler tilbage til dig.


Juletræet stråler med sin pynt og alle de fine gamle ting er fundet frem fra gemmerne. Gamle papirsklip, kugler og fugle minder mig om dengang jeg var en lille pige, og træet egne kogler minder mig om at vi gør tingene på vores egen måde. Vores træ er jo ikke noget som falder i alles smag - men jeg elsker det høje slanke træ og koglerne, og så er det utroligt praktisk når man har en lille stue som vi. 

Til de nysgerrige kan jeg fortælle at træet er et Picea omorica :-)

 

 Vores julebord blev dækket allerede i går. Ja det giver mig bedre tid, og så er det også hyggeligt at gå og nyde bordet, og forventningen om den gode mad vi skal spise her.


Lige som sidste år har jeg brugt kobberfaddet og de fine grønne kakler fra keramiker Helle Nørby, og jeg har dekoreret det med lys i forskellige størrelser og kristtjørn. Det ser fint ud, og samler bordet rigtig godt. Jeg er jo ikke så sart med at blande alverdens materialer, men hvis man får arrangeret med en "rød tråd" så syntes jeg det er rigtig fint. 


Huset dufter af andestegen... og snart skal vi nyde den ved bordet. 


Julegæsterne er ankommet, og der hygges og snakkes i stuen. Kaffen og julekagen er på bordet - ligesom alt den obligatoriske julesnoller. Lukla er ikke helt på toppen. Maven driller hende... og det er øv. Heldigvis er hun meget bedre i dag end hun var i går. Vi håber hun er frisk til et pakke et par julegaver op, men der er vist lagt op til en stille juleaften for hende. Tænk engang - i år har hun for første gang ikke smagt på anden inden den blev sat i ovnen. Men mon ikke hun kommer stærkt igen... snart. 


Til sidst - mange glade julehilsner til jer alle. 
KNUS8 kommentarer:

 1. Så smukt. En rigtig glædelig jul til dig og dine, og 1000 tak for din hyggelige julekalender. Det har været så fint at følge med. Glæder mig til at se mere til hundene og haven og huset og alt det andet du skriver så godt om. Juleknus fra Gerd

  SvarSlet
 2. Glædelig jul til dig Susan og dine kære familie.
  Du har så uendelig ret i, at man skal huske på at bruge højtiden til den man har allermest lyst til i stedet for at stresse rundt til alle dem man kender.
  Hos os er 1. juledag hellig. Der laver vi ingenting, udover at hygge slappe af og trave en skøn tur ude i naturen med hundene. Vi elsker den dag og værdsætter den.
  Må jeres dage være Life så værdsatte.
  Juleknus fra Heike

  SvarSlet
 3. Det var den sötaste granen jag någonsin sett! Julmysigt du har det...
  GOD JUL önskar Titti

  SvarSlet
 4. Kæreste Susan.
  Dette dit indlæg er ligegodt det smukkeste jeg nogensinde har læst. Dine ord og tanker går lige til hjertet, og jeg kommer til at tænke på den aldrende dame som ikke forstod hvorfor man skulle være så søde mod hinanden i julen når hun sad 364 dage i året og længtes ...
  Rigtig glædelig jul til dig Susan, din mand og jeres dejlige hunde.
  Knus Iris ����

  SvarSlet
 5. Glædelig jul kære Susan. Juleaften er veloverstået, maden er spist, maverne fyldt og alle gaverne er pakket ud og har skabt glæde ved giver og modtager. 1. Juledag er det allerede og jeg sidder og nyder stilheden efter en god og hyggelig dag og aften med snak, grin og morskab. Alle de andre er kravlet i seng. Selv Jack ligger i sin kurv som en lille glad og tilfreds hund.
  Jeg håber at du har haft en god juleaften sammen med dine kære.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Kære Susan håber i havde en dejlig juleaften og nu nyder juledagene, sikke et smukt pyntet julebord. Fortsæt glædelig jul. God bedring med vovsen.

  SvarSlet
 7. Kære Susan.

  Tusind tak for det smukke Juleaftensindlæg. Dejlig dejlig stemning, du har skabt. Og juletræet er virkelig et eventyr i sigselv. Hvor er det dog smukt og elegant. Tak for navnet på granen. Så er det jo en serbisk søjlegran, men jeg tror den måske er beskåret for, at få så slank og graciøs en form. Jeg drømmer selv om sådan et træ. Vores stuer er jo ikke ret store, og jeg finder det yderst kønt.

  Jeg plejer at være meget fokuseret på farvetema etc på vort juletræ. Men iår gik jeg i den helt anden grøft. Det blev udelukkende pyntet med juletræspynt fra mine bedsteforældrer og forældrer. Og med et par ting, som min søster har lavet. Så det er virkelig et mindetræ, fyldt med elskede minder om de gode juletider og de elskede mennesker, som ikke er her mere.
  Der er papirklip helt tilbage fra 1920`erne som min bedstemor klippede som nygift. Glaskuglerne er højt værdsatte skatte.
  Jeg elsker dine antikke glaskugler og kogler, Susan.
  Gad vide, hvilket stykke juletræspynt, der er mest elsket og værdsat?

  Jeg er helt bims med juletræer. Havde vi et kæmpehus og en kæmpe stak penge, ville jeg ikke betænke mig på, at få installeret et juletræ i hvert et rum. Med forskelligt juletræspynt. Så kunne antikke glaskugler, godt gå hen og blive et samlerobjekt.

  Håber I har fået skuldrene heeeeeelt ned her i juledagene. At maverne og hjerterne er fyldt op med alt det gode. Forhåbentlig er vovsemaven helt OK igen.

  Hav en dejlig 3. Juledag.

  Knus fra en juletræsfreak

  SvarSlet
 8. PS: Topstjernen er også helt skøn.
  Måske et arvestykke.

  Flere knus

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.