søndag den 20. december 2015

20. december & 4. søndag i advent

♥ Velkommen til vores julehjem ♥

Sådan siger vi velkommen til vores julegæster - og sådan bliver vi selv budt velkommen når vi kommer hjem. Masser af stedsegrønt, mos, vinterens blomster, lys og selvfølgelig alt det "andet". 


Vores fine cedertræ har i år fået en ny og utrolig smuk krukke. En gammel sandstenskrukke med masser af patina, som passede perfekt til vores træ. Egentligt har jeg "kendt" krukken længe, da den har tjent som askebæger uden for biludstillingen hvor min søde mand arbejder, men et askebæger kan erstattes af et andet, og derfor fik den lov at indgå i en lille byttehandel :-)


Krukken er pyntet med mos, lærkegrene, og æbler. Æbler som bliver spist af hver dag, og som aldrig ligger på den samme måde når jeg kommer forbi. Måske det er den lille gærdesmutte som også er en del af opstillingen :-) - eller er det mon solsorterne?


Ja den lille gærdesmutte har en særlig plads ved fordøren. Det er én af de smukke smedejerns fugle som jeg fik sendt fra Wildlife Garden, og den er perfekt til havens opstillinger. Den blæser ingen steder, og passer på deres lidt "massive måde" ind i vinteres opstilling.  Opstillingen ved fordøren ser vi dagligt og tættere på end dem i haven - derfor var den lille gærdesmutte perfekt netop her.


De smukke hvide påskeklokker er særligt fine nu. Tænkt at de står og gemmer sig i deres krukker hele sommeren, og nu på denne tid viser de deres smukke blomster.


I den anden anden af vores veranda har jeg også samlet nogle andre af de fine haveting som jeg ikke vil undvære synet af. De farvede flasker og kugler - og den gamle jernkurv. Heldigt at jeg i år har flere påskeklokker, og at en af mine søde kollegaer havde en troldegren for meget.


Ja - en troldegren kan man jo ikke andet end at elske vel? 
På den lille bænk ligger ét af de fine kræmmer huse lavet i pileflet, som jeg har fået af min gode veninde. Hun er rigtig go´ til den slags, og har selvfølgelig lavet dem selv - jeg er uendeligt glad for dem og syntes den passer perfekt lige der på bænken.


Kræmmerhuset er fuldt med forskelligt gran og grene - og pyntet med en stor kogle. Enkelt og fint.


Det første man ser når man går op til lågen er det gamle blomsterbord og krukken med hyacinter. Krukken er ikke gammel, men da den er lavet af beton har den i de sidste år fået en god patina. Hyacinterne står på spring, og hvis de varme vintertemperaturer fortsætter, kan det da være de også springer ud.


Ja vinteren er jo ikke at se nogen steder - det er ikke særligt opmuntrende for et sne elskende hjerte som mit. Lille Sarpa har også sin første sne til gode, og dén oplevelse glæder jeg mig også til. Mon ikke det er vintervejret hun kigger efter tror I?


I dag har haven også fået lidt opmærksomhed, og særligt er jeg glad for at have fået de sidste lys sat op derude. Det både hygger og lyser op - og skaber den helt skønne julestemning.

Jeg har selvfølgelig flere billeder fra vores vinterhave...  jeg viser dem de næste dage.


*Rigtig dejlig og glædelig 4. søndag i advent*

18 kommentarer:

 1. Sikke en dejlig velkomst, hvor er det fint og indbydende. Hvor var du heldig med din askebægerkrukke, er helt sikker på at den får det meget bedre hos dig og bliver langt højere værdsat. Den er meget fin.
  Lille Sarpa er nu slet ikke så lille længere :-) Hvor er hun blevet lang.
  Julehilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er sikker på at krukken blev ganske højt vejrsat som askebæger *LOL* Men det behøvede måske ikke lige at være lige dén krukke :-) Jeg er super glad for den... og jeg tror også træet er glad for at få lidt mere plads om fødderne.
   Ja Sarpa er blevet stor - men hun ser stadig mini ud da hun stadig har den korte pels. Men de fylder snart lige meget... særligt i sengen *fnis*
   Mange julehilsner fra Susan

   Slet
 2. Det må være dejligt at komme hjem til sit hus når det ser så hyggeligt ud med planter i fine krukker og lys. Cedertræet er vel nok flot, hvordan mon du overvintrer den. Jeg har nemlig også anskaffet mig et cedertræ i år, men er lidt bange for at sætte den i en krukke hvis det kommer til at fryse.
  Kærlig hilsen Ingeborg fra ingeborgshaveblog.blogspot.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ingeborg. Træet er jo egentligt et træ til at plante i haven. Jeg har det blot i en krukke da den gør sig godt ved døren. Så frost er ingen problem. Krukken kan jo frostspringe hvis man er uheldig, men den som står her på verandaen vil ikke sprænge da de ikke bliver pladder våde. Det er kun våde og frosne rødder der kan være et problem - men med træet her, tror jeg ikke det vil betyde noget.
   God fornøjelse med dit træ.
   Mange julehilsner fra Susan

   Slet
 3. Sikke du hygger og pynter op. Jeg faldt især for den lille gærdesmutte og den flotte sandstenskrukke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps - hygger og pynter alt jeg kan komme afsted med :-)
   De to er også mine ynglings. Gærdesmutten og krukken.
   Mange julehilsner fra Susan

   Slet
 4. Hvor superflot, der er kun et problem man har sikkert slet ikke lyst til at gå indendørs ;-) Der er jo så man smukke ting der byder velkommen. Jeg siger som Anette, det var dog et skønt bytte, hvor er den smuk til cedertræet. Skønt billede af Sarpa. Juleknus Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Jo indendørs vil jeg gerne - for her er også hyggeligt :-) Men det er så dejligt at komme hjem og se det hele derude. Man føler sig hjemme og glad lige med det samme.
   Mange juleknus Susan

   Slet
 5. Ja hvor var det da godt at den fine krukke får et nyt liv hos dig.
  Fin lille Gærdesmutte. Vi er jo så heldige at have et par stykker som yngler i haven hvert år og i den her tid sover de vist i den gamle svalerede inde i carporten som de har lavet en overbygning på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også nogle som yngler... og vi føler os også super heldige. De er herlige og meget underholde - særligt de små unger.
   Sjovt med vinterbolig på 1. salen af en svalerede. Godt med genbrug :-)
   Julehilsner fra Susan

   Slet
 6. Hold nu op hvor gennemført!! Skønt og naturligt...med naturens smukkeste farvespil. Den velkomst må da vække juleglæde hos enhver....også selvom vi må undvære et drys sne.
  Synes også det er SÅ fint som der gives plads til dyrene...både sultne fugle og nysgerrige hunde:0)
  Og det kræmmerhus er da helt skønt!!!
  Nu kan jeg slet ikke vente på at få fejet blade ved indgangen og få gang i juleriet også der! Tak fordi du lige gav mig et venligt spark til at huske det også.
  Varme julehilsner fra en inspireret Katinka

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at kunne inspirerer dig - og tusind tak for de fine ord.
   Ja her er masser af plads til dyrene, for de er en stor del af glæden ved at ha hus og have.
   Kræmmerhuset er jeg virkelig også glad for, og det passer bare så perfekt derude at man skulle tro min veninde vidste hvor jeg ville bruge det.
   Også mange varme julehilsner til dig.

   Slet
  2. Kære Susan.Hvor gar du baret pyntet flt i din have og terrasse.Er bare vild med dit cedertræ og den flotte sandstenskrukke.........godt at du fik bytte dig til den.Men ellers dejlige pynteting du har.Er også vild med de grønne fiskerkugler.
   Du har en rigtig god smag.
   God aften Knus Jette

   Slet
 7. Kære Susan, det var dog godt at du lave en byttehandel for den krukke er da bare flot, og den står godt der med det fine træ. Jeg kan godt lide den måde du pynter op på og at det er for at byde velkommen til de der kommer for ønske glædelig jul. Så flot.
  Jeg kan også godt lide den opstilling med troldgrenen, selvom jeg som det første fri øje på det dejlige lille hundehoved som titter frem.
  Og ja lad os da håbe at vores hunde for deres sne ønske opfyldt ellers vil dine hyacinter springe meget hurtigt ud. Mine har blomstret de sidte 14 dage og det kan jeg ikke huske at have oplevet før
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 8. Hvor er det flot og naturligt, elsker cedertræer, de er så elegante. Har ikke selv et endnu men det må vist høre til "must haves". Glædelig søndag.

  SvarSlet
 9. Hvor er det bare en flot velkomst. Jeg elsker at læse med her hos dig, jeg får rigtig meget inspiration til min egen have og hjem. Jeg har selv et lille træ jeg gerne vil have i en sandstenskrukke, men ved du om sådan en er frostsikker? Tak for masser af god inspiration
  Hilsen fra Camilla

  SvarSlet
 10. Hvor jeg dog beundrer den smukke vinterpynt du har sat op

  SvarSlet
 11. Som altid, så smukke billeder.
  Rigtig glædelig jul ♥

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.