søndag den 7. december 2014

2. søndag i advent & 7. december

* Rigtig glædelig 2. søndag i advent *

Så kom der endnu en søndag inden julen. Endnu et lys er tændt på adventsfadet, og vi skal have en skøn dag med hyggeligt besøg. Vi håber på en fin og flot dag... for vi skal nemlig noget som godt kan kræve lidt lys. Noget spændende noget..... :-) I går var der et smukt lys. Haven var nærmest glødende i morgenstunden -  på dén der vinterkolde måde. Det er virkelig flot, og når vi nu ikke er så heldige at have sne, så kan sådan en fin dag bestemt også bruges.


Bedene foran Orangeriet og huset er dækket af gran. Mest for syns skyld.
Jeg syntes de vinterbare bede er utroligt triste, og ligesom om sommeren, så er jeg ikke vild med at kunne se bar jord. Vi har vist ingen sarte planter som nødvendigvis behøver grannet  - men roserne har dog fået et lille "ly".


Og med grannet så ser det sådan lidt mere "færdigt" ud. Vi bruger jo vores Orangeri hele året,  og virkeligheden er, at når haven ser trist, kold og rodet ud, så er der vist ingen der får lyst til at gå derud og drikke varm cacao. Og det skal vi....drikke varm cacao :-)


Trappen er også pyntet lidt op. Ikke noget særligt og overdådigt - men enkelt med stedsegrønt, mos og lanterner. Og nåååe ja - en hortensiakrans har fundet en plads over den lille tuja. Den var ikke noget hit indendøre, da den dryssede for meget. Men her har den fået nyt liv.


Jeg fylder altid krukkerne med mos. Som en lille dekoration. Der går et par indkøbsposer mos til projektet - men det er godt givet ud. Det er virkelig en nem måde at gøre lidt ekstra.


Og vores venner fuglene nyder deres små restauranter. Foderladen her trænger godt nok til en afløser, da den efter flere storme har mistet alt mulighed for selv at holde sit tag. Men husk at havesnor  kan fikse næsten alting..... i hvert fald for en tid.

* Nogen der tør gætte hvad vi skal i dag??? *

14 kommentarer:

 1. Spændende hvad du nu har for..... her regner det lidt, håber vejret er bedre hos dig. Smukt med mos i krukkerne..... her kniber det med at mosset bliver liggende, jeg må gerne ud - dagligt - og lægge det på plads, jeg har nogen meget nysgerrige fugle, som er overbevist om, at der findes skatte nede i mosset :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja egentligt så er det ikke os der har noget for..... men vi hjælper gerne gode venner som kan bruge lidt hjælp:-) Vi har hjulpet Helle Nørby, med at fotograferer nogle af hendes nye ting- og det har været en stor fornøjelse.
   Vejret har IKKE været godt - og nok nærmest som I andre også har det. Regn og blæst :-( Men pyt - vi har klaret det alligevel. Til UG :-)
   Nysgerrige fugle... dem har vi også. Men underligt nok så har de endnu ikke fundet på at kaste sig over mosset. Men jeg er da helt sikkert på at de har ret - der er mange skatte fra skoven gemt dér.
   Mange hilsner og skøn aften
   Susan

   Slet
 2. Det ser dejligt ud i jeres vinterpyntede have :-)
  Jeg fik langt om længe sommerblomsterne af mine whiskytønder i går, og nu kan de gå vinteren i møde med fyr og gran i stedet.
  Vejret er bestemt ikke til udendørsaktiviteter hos os i dag - blæst og regn.
  Håber i får en dejlig dag trods det ikke alt for gode vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Dårligt vejr.. som jeg normalt sidder inden døre i... sådan noget har vi haft. Vi har været lidt ude -men mest inde i stuerne. Vi har fotograferet lidt for Helle Nørby, da hun har lavet nye smukke ting som hun gerne vil vise frem. Så det har været en dejlig dag.... og super hyggeligt.
   Mange steder står sommerblomsterne fint endnu.... men det er ikke så julet :-) Jeg har i erkendelse af at de ikke overlever alligevel, fjernet mine også. De er ret anti-jul... så de har også veget pladsen her:-)
   gran og fyr er bedre - det syntes jeg også.
   Mange julehilsner Susan

   Slet
 3. Næ, jeg kan ikke gætte hvad I skal ... Men jeg håber I får mere lys end vi har her - for her er mørkt! Dejligt at se dine solskinsbilleder.

  God dag til jer :-)

  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana.
   Nææææeee ikke noget lys her... men regn!!!
   Foto shoot kan heldigvis få hjælp af kunstigt lys - så det har vi gjort brug af i dag :-)
   Det har været hyggeligt og sjovt, men lidt solskin havde da været rigtig skønt.
   Håber du har haft en skøn dag.
   Knus Susan

   Slet
 4. Hvor ser haven dejlig vinteragtig ud, og sikke en god idé, at pynte den kedelige brune jord, med flot gran. Må jo så næsten gå ud fra at alt bliver klippet ned i efteråret? Ellers syntes jeg det er svært at dække til med gran.
  Har selv dækket de roser, som lige er flyttet, med gran. Ellers er det ikke rigtig noget jeg gør i, da jeg har bart vinterjord.
  Hvor mon i skal hen i dag? På juletræs togt?
  Knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heike.
   Jeps... vi har klippet det meste ned, for at skulle undgå at gå i bedene til foråret når tulipanerne og de andre løg kommer op. Meget praktisk når vi nu forventer et grønt tæppe af tulipanskud. Nogle få lange har fået lov at stå, da de har nogle fine frøstande. For synets skyld - men også for fuglene :-)
   Juletræ´s togt... det er det ikke blevet til. Men besøg af Helle Nørby så vi kunne hjælpe med at fotograferer hendes ting. Super hyggeligt.
   Juletræet må vente lidt... bare lidt.
   KNUS

   Slet
 5. Kære Susan.
  Hvor ser det fint ud med gran over den bare jord. Den idé snupper jeg til vores to smalle bede med roser.
  Skal I ud og finde en smuk omirica gran med kogler?? Er det ikke i Lemvig I finder dem?
  Kærlig hilsen til Jer begge to. Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane.
   Ja skynd dig at snuppe ideen.... det er rigtig pænt at se på... og selv om der ikke er sne eller koldt, så ser det mere julet ud.
   Det er et godt gæt du og Heike har... med juletræet. Men nej det er ikke det vi har lavet. Ja vi har tidligere hentet vores smukke træ i Lemvig, og jeg håber også vi finder en god dag til det i år.
   Knus fra Susan

   Slet
 6. Hej Susan.Hvor ser din have dejlig ud.Og det er bare godt at dække til med gran..........det både godt for synet og til at holde frosten ude.
  Synes ikke rigtig at jeg har mere at vise i haven i år,så den står på julemarkeder og indlæg med havebesøg i 2014
  Men er da spændt på hvad du skal opleve i dag Knus og rigtig god advent til jer Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Vi har fotograferet har vi -og hygget, sammen med Helle Nørby :-)
   Jeg glæder mig til at vise jer lidt af det hele - for det er sååååå fint og skønne sager.
   Mange glade hilsner Susan

   Slet
 7. Hvor ser det dejligt ud. Det betyder så meget at der er indbydende for at man kommer ud og nyder haven.

  SvarSlet
 8. Du gør det så fint og hyggeligt. Her venter jeg på dage hvor frosten overtager og solen skinner fra en blå himmel. Det glæder jeg mig til.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.