onsdag den 17. december 2014

17. december

Jeg har været på rov i Orangeriet. Frugterne på citrustræet er så fine lige nu, og hvis frosten kommer så ved jeg at de ikke bliver så glade. Frisk på nye udfordringer efter konfekt-kurset, har jeg brugt dem til at lave kandiserede appelsinskaller..... og at dømme ud duften så er det en stor succes. Det er allerførste gang jeg har forsøgt mig med den slags - men det er jo slet ikke så svært som jeg troede.


Skallerne har kogt i sukkerlage - af flere omgange. Duften af citrus og sukker har spredt sig i huset - en skøøøøn duft af jul og hygge.


Appelsinerne blev også nydt -virkelig nydt. De er super gode, og min søde  mand som egentligt slet ikke kan li´ appelsiner, kunne sørme også godt li´ dem. Ikke saftige og fedtede..... som dem man køber i butikkerne... men lidt tørre og faste, og med virkelig meget smag. Egen avl er også denne gang det bedste :-)


De kandiserede appelsiner er nu færdige - og jeg glæder mig til at skulle give dem overtræk af god chokolade. Måske i morgen... det er vist en beskæftigelse jeg lige kan overskue på min fridag. Konfekt afdelingen er ihvertfald klar.......


* GLÆDELIG JUL *

2 kommentarer:

 1. Kære Susan.
  Uhmm, hvor ser det lækkert ud. Hjemmedyrket ER bare godt. Den hollandske chokolade ser rigtig god ud. Var det en du købte på kurset du deltog i?
  I øjeblikket nyder vi citroner fra vores udestue.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane.
   Nej vi kunne ikke købe noget på kurset... Men da damerne som har byens "Special købmand" har været på kurset også, så har de taget chokoladen ind i deres butik. Ikke billigt men super god smag.
   I dag har jeg chokolade overtrukket den kandiserede appelsinskal... og det lover SÅ godt.
   Mange knus Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.