tirsdag den 18. marts 2014

Jeg roder....

Jeg roder - også ganske meget mere end jeg normalt gør i min have. Sagen er at vi får flere og flere krukker, og vi vil jo gerne have dem alle ind i Orangeriet om vinteren. Det går også meget godt - om vinteren, men nu hvor både forår og vinter trækker tov, for at få magten, så er det altså lige i overkanten derude.


Vi flytter rundt på den i stor stil - men flytter dem ikke uden for. For tænk hvis der kommer frost, som ødelægger de fine skud? Det vil da være utroligt ærgerligt.


Men hortensiaerne er ikke ene om at fylde, der er også mange krukker med tulipaner. Dem vil vi jo for alt i verden også gerne passe godt på, men måske vi nu har passet dem for godt?


I sidste uge hvor jeg gik hjemme, ja da lagde jeg slet ikke mærke til hvordan de strøg i vejret. Sådan er det nok når man ser på noget hver dag. Alle er kommet rigtig langt op, og flere står med knopper. De små mini tulipaner står endda med knopper.....  Smukt med alt for tidligt.


Min tanke er nok at når jeg på torsdag har min næste fridag, så vil jeg sætte dem uden for. Ud af det varme drivhus, og det håber jeg så vil bremse dem lidt. I næste weekend vil vi også tjekke den lange vejrudsigt - og er der ikke tegn på frost, så vover vi at flytte de store træer ud af deres vinterhi. 


Orangeriet er også fyldt med alle de små potter - her står staudeknolde, dahlia, spirer og stiklinger. De skal jo ikke ud endnu, men de skulle gerne snart have selskab af alle de frø som jeg gerne snart vil have sået. 


Roserne står også på spring, og flere af dem står endda på spring på plantebordet. Ja det er jo en meget eftertragtet plads lige nu... da alle frøposerne hober sig op. Men dem skal vi nok passe særligt godt på. Men så må de rykke ned på gulvet for en stund..... 


Men Orangeriet er ikke det eneste der roder..... Terrassen ligner også en slagmark.
Jeg ved godt at flere af jer har tænkt, om vi da slet ikke har rod i vores have - og selvfølgelig har vi det. Men denne omgang er altså en sjældenhed. Vi har meget lidt plads at boltre os på, og ingen kroge og "bagsider" hvor vi ikke kommer. Så hvis der ikke er ryddelig, så kan jeg slet ikke fungerer derude. Så her der et par sjældne billeder. 


Sagen er at vi i den sidste tid har fået samlet en masse skønne sager sammen fra markeder osv. Meget har allerede en tiltænkt plads - men så kom der lige en storm på tværs, og det må vente. En del have vi tænkt kunne komme med på vores loppesalg til vores Åben have i august. Og så er der den del af rodet som bare er blevet samlet sammen fra vinterens dekorationer - nu ligger de klar til jeg "ryster posen" og de får en ny plads. 


Men terrassen er også et sted hvor vi planlægger en ret stor ændring af brugen, og indtil vi ved nærmere om de planer, så venter jeg lige lidt med den store "arrangereren". 
Et gammelt smukt fransk bord er også på vej, og er blot en tur ved "doktor" for at blive lappet lidt sammen. Så der er flere løse ender - og masser af løse genstande. Så det roder, men pyt med det... det roder nemlig med guld :-)


Og til slut et par vindblæste billeder af Lukla - min lille havehjælper. Den frisure ser også ret rodet ud - men den slags rod kan jeg sagtens leve med ♥

*Roder du også på denne tid??*

23 kommentarer:

 1. Kære Susan.
  Ja, vi roder.........så meget, at vi har måttet be´om hjælp "ude fra".. Torsdag og lørdag kommer der nogen og hjælper os, for det er lidt voldsomt i år.
  I udestuen ligger teltet til tørre sammen med stativet og det fylder, men det skal jo tørre, inden vi kan pakke det væk.
  Derudover står der 8 krukker med dahlia der skal have ny jord, en pil med fine gæslinger, en hortensia plus en masse krukker med forårsblomster. Alt for mange forårsblomster.
  Jeg glæder mig, til vi igen kan sidde derude:)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane.
   Jeg kan sørme godt forstå at I glæder jeg til at komme ud og sidde i jeres udestue... lyset er godt for krop og sjæl. Men man skal jo lige kunne være der, og det er dejligt at høre at I har nogle til at hjælpe jer. Dejligt for jer.
   Men husk - man kan aldrig få for mange forårsblomster...... det findes ikke.
   Knus Susan

   Slet
 2. Jeg roder også helt vildt.
  Nok mest fordi jeg endnu ikke har styr på det med plante formering i form af spiring, drivning osv. Så hos mig står der potter, krukker, minidrivhuse og meget mere over alt. Plus materialer til to halvfærdige projekter, havemøbler, motorcykel og redskaber i lange baner.
  Men er det ikke altid sådan om foråret? Vi rydder det hele ud, roder rundt og falder over det hele. Lige indtil overblikket tager over, og det hele forvandles til en oase i paradis.
  Hæng i, det kan kun blive meget bedre.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps - det kan kun blive bedre :-) Og vi skal hygge os imens ikke..... :-)
   Dit rod lyder da ikke så slemt endda.... ene gode sager :-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
 3. Roder også meget i disse dage, men det skal jo være skidt før det bliver godt. Og hold nu op en skøn hjælper i form af Lukla :-)
  Kram
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Lukla er den smukkeste og dejligste hjælper - ja altså ud over min søde mand :-) Men hun løfter ikke så mange krukker og potter ikke så meget om - men hun er god til dét med at holde en fest imens, og hun er super god til at hygge om én.
   Og ja - det skal jo være skidt før det bliver godt- og godt... det bliver det jo snart.
   KNUS

   Slet
 4. Hej Susan.Hvis det kan trøste dig..........så ligner dit drivhus alle vores andres.
  Det ligner mit ret meget..............har også mange krukker i mit ca.50 stk.
  Og jeg har taget alle mine hortensia- roser-små træer-og nogle af mine krydderurter udenfor.De har stået udenfor de sidste 14 dage............og har det fint
  Men alle mine krukker med tulipaner står stadig indendørs.Har lige vist det på bloggen.
  Men det varer ikke længe.......... for jeg vil godt have vasket mit drivhus ned.
  Det kan da godt være at jeg skal vise mit lille skur..............åbent- men med et lille tag over
  For der har jeg alle mine krukker -jord og gødning............og sådan et sted SKAL der være plads til.
  Men dejligt indlæg...........og dejlig "vindblæst" billede af Lukla.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold da op Jette... 50 krukker er et god sending, og nix SÅ mange kan jeg slet ikke have i vores lille Orangeri. Næste vinter tror jeg også jeg vil lave et lille eksperiment - om mine hortensiaer står bedre inde end ude. Jeg tror det- men det kunne være sjovt at sammenligne direkte.
   Jeg vil også gerne have vasket ned, men mest er jeg bekymret for om tulipanerne har det for varmt - og det ved jeg nu at de har. Det skal der ændres på hurtigt.
   Skulle hilse fra frøken vindblæs - alias Lukla
   Knus Susan

   Slet
 5. Det er smukt rod I har Susan - men jeg ved godt hvad du mener, jeg har det på samme måde. Alt det man gerne vil lige nu, som ikke kan undgå at 'forstyrre' billedet og forhindre hinanden. Jeg lover gang på gang mig selv at 'næste år, så skal jeg ikke gøre dit og dat', men jeg holder sjældent de løfter for behovet for jord under neglene, den har man jo allerede når sommeren er pakket ned til vinterhi. Så kommer det spæde forår og så er der pludselig frø, såjord og potter overalt. Jeg håber du finder en løsning med dine krukker, det er svært med for tidligt og for sent. Vores tulipan-krukker står kun under et halvtag, så det er jo ikke så problematisk, hortensiaerne tror jeg bliver stående noget tid endnu, men jeg har ikke noget klogt at sige om hvad der er bedst, andet end at vi er normalt udsatte her for sen nattefrost og det er jo hårdt ved dem.
  Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde hilsen Anne Mette. Jeg har det jo nok lige sådan - jeg vil gerne så meget. Og et eksempel på det er at vores pelargonier står i deres "vinterhi" i de zinkbakker som jeg også skal bruge til alt det jeg skal så. Sidste år - samme problem - og jeg lovede mig selv at det skulle være slut næste år.... ja altså i år :-)
   Men tiden flyver og projekterne og ideerne flyver om ørene af os.
   Jeg overvejer at lade mere står ude næste år.. måske under noget "afdække". Nu må vi se - der er jo læææænge til :-)
   Mange knus Susan

   Slet
 6. Hej Susan
  Det ser ud til at der er masser af gode sager i dine krukker. Vi roder også her hos os. Vi delte en del stauder i efteråret, som skal sælges på plantemarkedet til maj. De små krukker roder en del i haven og pynter bestemt ikke ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det spændende med jeres stauder. Hvor skal I til plantemarked?
   Ja vi har masser af gode sager - men jeg glæder mig nu til de skal nydes spredt over hele haven.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 7. Jeg roder hele året rundt :-) men ikke over hele haven. Når jeg holder åbent i haven, sætter jeg det værste rod ind i laden :-) mit rod er centreret til den gamle møddingsplads med potteskuret, det er mit bedste arbejdsområde, og der hvor alt naturligt samles.
  Jeg synes nu at dit rod ser særdeles dekorativt ud, ene gode sager. Men kan godt forstå at du længes lidt efter at tingene finder nye pladser i haven. Det er et rigtigt hyggearbejde der venter.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Du har jo bare det skønneste sted jeg kan forestille mig - der er rum til at slå sig løs, og til at rode. Vores have er vel på størrelse med jeres gårdsplads *fnis*, og så er det svært at gemme noget :-)
   Dit potteskur er en særlig luksus.... og et skønt og inspirerende sted.
   Vi glæder os til hygge ikke :-) ?
   Knus Susan

   Slet
 8. Hej Susan,
  Hvis du synes der roder i jeres have, så skulle du se vores! Særligt her efter stormen har der været roderi med bortføjne flamingokasser, potteskår, blade, plastikpotter, plantepakker, væltede havestole og endda en væltet skraldespand, som jeg dog ikke synes kunne vente med at blive rejst op igen (og indholdet med - ad). Resten må blive liggende. Men sådan er det.
  Vinteren er projekternes tid, foråret er plante- så- og pyntetid. Og om vi glæder os!
  I øvrigt så skynd dig at få tulipanerne udenfor inden de bliver højere. Mine tror jeg er glade for, at jeg har sat dem ud.
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias. Ja stormen meldte jo sin ankomst midt i alt min flytten rundt og rydden op... så alt blev samlet ét sted - i en stor stak. Her var der læ - og faktisk også ret godt overblik over "herlighederne". Men sådan en vind kan virkelig flytte rundt på sagerne - og nej- ikke alt er rart/smart at lade ligge fremme.
   Tulipanerne er på vej ud..... og døren har stået åben til orangeriet i dag. Ikke nu i nat pga kattene i kvarteret - men igen imorgen.
   Så kan de også blive glade igen - og ikke alt for meget for høje.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 9. Rodet hører til på denne årstid :)

  Sikke dejligt der bliver i dit orangeri igen, med klargøring af sengen osv. Inden længe er der kommet mere styr på rodet og orangeriet er klar til at indtage i pauserne igen. Du har nu mange gode sager i dit rod, vil jeg sige.

  Ja, ud med de tulipaner - det kan de da godt klare.

  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla. Ja det bliver herligt og skønt at kunne flytte sådan "rigtigt" ind derude... det er en stor dag kan jeg fortælle.
   Måske noget af "rodet" er til "loppesalg" til vores havedag... :-)
   Tulipanerne er på vej ud...
   Knus

   Slet
 10. Jeg roder også ligesom alle andre, men mest i vindueskarmene og i pavillionen. Jeg har ikke ret mange eller nærmest ingen krukker, for haven er så stor, at jeg ikke også kan overkomme en masse krukker.
  Jeg ville sætte tulipanerne ud nu, dem der er ude i jorden, klarer sig jo udmærket. Det ville da give lidt luft.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm... god pointe med dem i bedene. Man de har jo heller ikke være forkælede hele vinteren.... MEN de kommer ud - nogle i morgen tidlig, og resten i morgen aften.
   Mange hilsener Susan

   Slet
 11. Dejligt at se den store aktivitet. Spændende at se frem mod mere blomstring, og så kunne det være rart med et godt forår der ikke fryser blomstringen af Hortensiaerne.

  SvarSlet
 12. Hvis nogen påstår at de ikke roder lige nu, så tror jeg ikke de helt har ret ;-). Jeg tænker hvert forår, at det her bliver da aldrig pænt igen, men heldigvis så forvandler det hele sig lige så stille og man bliver ( jeg gør ihvertfald ) overrasket hver gang, over hvor fint det ender med at blive :-).

  SvarSlet
 13. Hej Susan ja det rodet helt usædvanligt hos os, men det er pga vores byggeprojekter med terasse og Orangeri. Jeg glæder mig til at få mit normale rod tilbage :-). Dejligt at se der er godt gang i dine sager, men vil sige som de andre bare ud med tulipanerne :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.