søndag den 16. marts 2014

Den perfekte uge

Jeg har haft den skønneste uge - nemlig en uge med ferie. Jeg kan ikke forestille mig en uge der var bedre valgt, for jeg har været utrolig heldig med vejret. Hvem kunne have vist - dengang i december hvor ferien skulle ønskes, at det var i denne uge foråret viste sit smukke ansigt over landet.


Min søde mand havde jo allerede taget den store og "grove" forårs rengøring, så jeg har kunne hygge mig med alle de mindre - men utallige, projekter. Jeg har nået utroligt mange ting, haft det så godt som jeg ikke har haft det længe - og så har jeg hygget mig helt utrolig meget imens. Ferie af den bedste slags.


Kaprifolien bag Orangeriet har fået en tiltrængt klipning. Det er engang praktisk at kunne gå rundt om glashuset uden at skulle kæmpe sig igennem en tæt skov, og klipningen skulle være nu inden fuglene begynder deres boligjagt i mellem kvistene.


Og når jeg nu er ved fuglene.... så fik deres redekasser en tiltrængt forårsrengøring. Det er altid sjovt at åbne kasserne, for har der mon været en rede som vi ikke har opdaget? Vores 2 Vivara kasser har endnu ikke været i brug til reder, men det ses tydeligt at de har været brugt som læ-sted og et skjul. Den mere "almindelige" redekasse er dog et stort hit - og der er der kommet flere skønne fugleunger til verden. Nu er de alle klar til indflytning - og forhåbentlig masser af fugleunger.


Brombærene i hegnet blev bundet ind og beskåret. Terrassen bliver pludselig meget pæneren når det er sket - og så vil vi gerne være på forkant med kirkegårdens gartnere som tilser den anden side af hegnet. De gør gør det nemlig på den hårde måde - klipper af ved jorden!!


Og så har jeg forsøgt mig med at binde roserne ned. Ja godt nok er det ikke den mest velegnede type rose til den slags, men der var lidt bløde stængler som kunne bøjes, så prøves det skulle det.
Allerede dagen efter havde skuddene drejet sig op ad, og nu - et par dage efter, er skuddene også vokset betragteligt. Det er jeg altså spændt på :-)


Vores udhus fik sig en tiltrængt omgang maling. Ja det er langt fra det eneste som det trænger til, men et nyt tag ER på ønskesedlen, og et nyt vindue skal bare lige findes. Nu er jeg klar til at starte foråret på terrassen også.


I Orangeriet er sengen nu klar - klar til sommer og sol. De nye tæpper som jeg købte på udsalg er kommet frem, lige som puderne er rykket ud fra alkoven i gæsteværelset.
Jeg nåede kun halvvejs med at pudse glasset, men vejret trak mig ud til bedene i stedet for at være inde. Men det når vi nok :-)


Inden stormen meldte sin ankomst fredag, nåede vi - Lukla og jeg, også lige at plante lidt forårsblomster i krukker. Krukkerne kom dog aldrig på plads, men blot med i bunken af krukker og ting som var gemt til side for stormen.


Stormen virkede ikke så voldsom her i Midtjylland, men vi havde dog én stormskade. Heldigvis én i småtings-afdelingen - nemlig taget af vores foderhus. Taget endte på kirkegården - som sædvanligt, og NU må det vist være på tide at få taget ordnet, eller blot købt et nyt foderhus.


Men for nu er løsningen..... havesnor. Nu kan fuglene nyde deres buffet, uden at frøene bliver våde eller blæser over hele grunden.


Lukla har været mig trofaste hjælper og assistent i haven - og i løbet af ugen har hun også haft brugt for færre og færre "time out". Ja - vi skal alle lige vænne os til at være ude igen. Og NU er vi bare helt klar til foråret.

*SMIL*

23 kommentarer:

 1. Kære Susan.
  Hvor er der bare blevet fint i Jeres have og orangeri. SÅ dejligt at være på forkant med det hele.
  Nu det stormer sådan, har jeg ikke rigtig lyst til at være ude, men det er jo alligevel skønt at gå og vande krukkerne og se hvordan det hele gror.
  Vi har begge to stemt på dig, så vi håber du vinder.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for jeres søde hilsen.
   Jeg er heller ikke vild med blæsten, for jeg er altså en frossenpind. Men når jeg kan gå ind i Orangeriet hvor der er lunt og læ, så er det noget ganske andet.
   I dag har vinden være ekstra kold, men jeg trøster mig med at nu har jo mærket foråret. Det er lige om hjørnet - jeg ved det.
   Mange knus Susan

   Slet
 2. Dejligt at få gjort rent og få shinet op, det hele bliver så fint :-). Nymalet, nye blomster, nye ideer, nyvasket, nypudset, nye drømme og ikke mindst ny energi, det ser så dejligt ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er helt rigtigt.... alt føles nyt og dejligt.
   Tak for din skønne hilsen :-)
   Mange forårshilsner fra Susan

   Slet
 3. Skønt med sådan en uges ferie, og heldigt at du har haft sådan et skønt vejr! Det er så hyggeligt at være i drivhus og have :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Bente.
   Ja jeg nyder vores have og drivhus alt hvad jeg kan... og sørme om ikke jeg en morgen vågnede op kl 6-frisk som en havørn. Meget usædvanligt vil jeg sige. Men jeg skulle bare ud... ud i foråret.
   Mange glade forårshilsner fra Susan

   Slet
 4. Sikke et dejligt indlæg, Susan - som sædvanlig :-) Og hvor har du været heldig med din ferieuge! Godt at høre at du også har nydt den intenst!
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har nydt den MAX Nana :-) Jeg kan nok slet ikke huske hvornår jeg har nydt det så meget... Alt har været skønt og humøret har været højt.
   Mange kan jo ikke forstå at jeg gider at have ferie hvis jeg ikke "skal" noget.... Men det var jo lige det jeg skulle.. jeg skulle jo ALTING :-)
   Knus

   Slet
 5. ja, sidste uge var en dejlig uge, så det var et godt valg til ferie. Håber at jeres fuglelade får lov at overlever og får et nyt tag, for den er så sød :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi.
   Bare rolig... foderladen skal nok overleve hos os. Ja - hvis den ikke KAN laves, så bliver den erstattet af én som er lige sådan. Den er utrolig smart og rigtig fin.
   Knus Susan

   Slet
 6. Hvor har I dog været flittige og det er jo så kønt i jeres have..<3
  Godt med en god hjælper i haven som man kan gå og små snakke med og tage nogen morfarer med i driverhuset..:-)
  Kan se at du har hængt dit flotte franske koppeophæng på væggen til dit udhus?
  Skal du have potter med blomster op at hænge her?
  Har ikke selv den store lyst til at være udenfor i den voldsomme blæst...da jeg de sidste 2 måneder næsten ikke har kunnet gå på grund af slidegigt i mine knæ.
  Har ikke haft lyst til at blogge heller..:-(

  Knus fra Lisbeth og potedask til Lukla..:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Hvor er jeg ked af at høre om dine dumme knæ... det er ikke fair. Jeg håber de bliver bedre nu foråret kommer med lidt varme til dig, og at du snart føler dig bedre igen.
   Jeg kan godt forstå at du ikke har haft lyst til at blogge... Men jeg er utrolig glad for alle dine kommentarer og hilsner - både her på bloggen og på Facebook. Dem sætter jeg stor pris på.
   Jeg tænkte nok at ét skarpt øje ville se det gamle tørrestativ på udhuset :-) Ja, det er kommet op på sin plads, men er jo slet ikke "klar" endnu. Stormen har sat en bremse i meget af dén slags. Jeg lovet at I nok skal få noget mere at se snart.
   Stort knus og rigtig god bedring
   Susan

   Slet
 7. Det ser dejligt ud det hele, og hvor har du været heldig med ferievejret, når din ferie er bestilt i så god tid :-)
  H.J. har også haft ferie i denne uge, men han kunne også bestille den efter det gode vejr. Jeg har jo "ferie" hver dag frem til 1. april, hvor jeg igen starter på arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne nu være ret smart hvis man kunne vælge ferie efter vejret hva?? Så kunne man have en kalender med ugerne på - og neden under kunne temperaturen og nedbøren stå. Så var det meget nemmere :-)
   Spændende med dit arbejde... er det nyt? Jeg krydser fingre for at du får nogle dejlige dage du kan bruge i haven inden du skal starte.
   Mange hilsner Susan

   Slet
  2. Ja det er et nyt job, men også indenfor det grønne område :-)
   Uanset vejret (forventer ikke sne og frost), så skal der bruges nogle timer i haven de næste par uger ;-)

   Slet
 8. Hej Susan
  Hvor har du dog nået meget, der er ikke noget skønnere end at have ferie og når så vejret viser sig fra sin smukkeste side så kan man da kun blive glad. Som jeg tidligere har nævnt så er det først rigtigt forår i min verden, når du viser billeder fra dit orangeri med nypudsede vinduer og ny opredt slumreplads :o)
  Masser af havehilsner fra Linda og Alma.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhhhh hvor er I bare søde... Det var da en herlig forårs hilsen.
   Nu vil jeg da skynde mig ekstra meget med at få det hele i orden.. . de sidste glas må da pudses så I også kan mærke foråret.
   Mange forårshilsner fra Susan

   Slet
 9. Kære Susan
  Det er da en dejlig have og orangeri I har. Jeg er imponeret over, hvor meget du har nået på en uge. Dejligt at have klaret det grundlæggende, så du kan nyde foråret.
  Mange hilsner Laleh

  SvarSlet
 10. Hej Susan.Hvor har du bare nået meget i din dejlige ferie..........det ser superfint ud hos dig.Man bliver bare så glad når man når så meget på en dejlig solrig ferie.
  Og kan begynde arbejdet igen med god samvittighed.
  Jeg har også vist mit lille drivhus.i dag........som ikke er rengjort endnu.
  Smuk stedemoder du viser Knus Jette
  Og malerarbejde har jeg altid meget af efter vinteren.

  SvarSlet
 11. Det har været godt for dig. Nu er du ladet op med energi og klar til hverdagen igen. Glæder mig til det bliver min tur til ferie. Jeg kunne godt bruge en opladning :-)

  SvarSlet
 12. Hvor er det dejligt at du havde sådan en god ferie. Meget heldigt med forårsvejret. Jeres haveskur er vel nok charmerende, det tror jeg ikke jeg har set før. Skønt at være forårsklar.

  SvarSlet
 13. Jeg tænkte på, Susan, om Jeres redekasser fra Vivara hænger højt nok oppe? Der er ikke meget andet end skovspurve, der vil bygge så lavt. Fulgte der ikke en vejledning med? Det er så hyggeligt med fuglebørn i haven.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 14. Så fint det ser ut i hagen deres! Det er mye å glede seg over i hagen nå, skulle bare ønske det kom litt mer sol og varme her hos oss. Ønsker deg en fin kveld videre!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.