fredag den 21. marts 2014

Under åben himmel....

Så kom de ud under åben himmel.... tulipanerne. Sjovt nok så fylder de ikke så meget nu, som de gjorde da de stod inde i Orangeriet. Mystisk - meget mystisk.


Jeg kunne have brugt mindst det dobbelte antal krukker da jeg skulle stille dem op, og særligt de store krukker var en stor mangelvare.


Det varme hi i Orangeriet har gjort tulipanerne både lange, ranglede og bløde. Og jeg rumsterer med planer for hvordan vi næste vinter skal have vores tulipaner stående. Det må kunne gøres smartere end det vi har -  også så jeg skåner de gamle krukker for frosten. Nu ser vi - og foreløbig er der lææænge til.


Inden tulipanerne springer ud sådan for alvor, så er der jo ikke overvældende meget farve på mine opstillinger. Jeg er også mest til de hvide og meget lyse mini-stedmoder planter, så de syner heller ikke af så meget. Men det er dejligt at se dem ude - det føles godt i maven og får mig til at smile. Foråret er nok lige snart er på trapperne igen, og så går der ikke længe inden det hele ser meget smukkere ud.


Det var en skøn fridag jeg havde. Jeg fik en masse fra hånden og fik sat skub i nogle projekter som jeg længe har drømt om at få ordnet. Nu sker der noget - både i haven og på huset.


*Og indtil der kommer gang i projekterne - så tager vi det helt afslappet :-) *

23 kommentarer:

 1. Jeg synes, det ser skønt ud!
  Krukkerne er i sig selv jo vældig dekorative:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Susanne.
   Rigtig skøn weekend.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 2. Hej Susan, ja når man først stiller op udenfor er der høøøjt til himlen hihi og når krukkerne skal stå som et kæmpe bed, siger det slurp..men vær stolt af din opstilling. Du gør andre glade ...speciel mig idag når man er syg er det dejligt at læse blogs og kikke skønne haver- tak Susan. Kærlig hilsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Grethe. Tak for din skønne hilsen. Jeg bliver så glad når jeg læser at du finder glæde i mine indlæg - det er guld værd for mig, og det er lige sådan jeg jo allerhelst vil. Og jeg er rigtig glad for at kunne gi dig lidt godt når du nu er syg.
   Selv har jeg også lagt på langs i dag, og det til trods for at min dag i går var rigtig god. Men sådan er det bare - det går op og ned.
   Jeg håber der er bedring forude for dig.
   Mange knus og havehilsner fra Susan

   Slet
 3. Hej Susan, det ser da skønt ud med den opstilling du har lavet, god ide med glasballongen, den fylder da også. Og med en stor gren i vil den give højde på din opstilling ( det er bare en ide) :-)
  Her regner det, men jeg håber da at vi får solen at se i weekenden, jeg også har nogle projekter der skal sættes i gang. Men i dag vil jeg gøre ligesom Lukla :-) Slappe af.
  Rigtig god weekend
  Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda. Ja glasballonerne faldt jeg lige over igår i en genbrugsbutik, og de var jo oplagte at "prøve af" i den nye opstilling. Jeg overvejede faktisk at sætte en gren i, men pga den lovede blæst droppede jeg den ide.
   Ja weekenden byder på regn- men mon ikke vi skal få noget godt ud af den alligevel.
   Mange hilsner og god weekend
   Susan

   Slet
 4. Hej :)
  Hvor ser det bare fint og forårsagtigt ud :) Jeg er simpelthen vild med dit orangerig, det er bare så super flot.

  M.v.h. Frk. Vestrup
  http://hos-frk-vestrup.blogspot.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)
   Tak for de søde roser..... foråret fornægter sig ikke, og krukker og blomster er jo som skabt til at stå omkring vores lille Orangeri.
   Det er et Junior Orangeri fra Pavillon Danmark... hvis du skal lade dig friste :-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
 5. Ja, jeg synes nu allerede at det ser fortryllende ud! Men jeg kan godt se at du bliver NØDT TIL at få nogle flere store krukker ;-)

  Og tak fordi du gjorde mig opmærksom på at jeg havde skrevet forkert dato på dagens tilbud (dumme mig!)

  Weekendknus fra Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke.... når jeg lige får drejet hvordan jeg gør med krukkerne til næste vinter, så kan jeg drømme videre om at få nogle ekstra af de store.
   Nej nej - ikke dumme dig - jeg var bare lidt i tvivl - og det var jo ærgerligt hvis det også snød andre. Jeg syntes det er VILDT flotte puder, og overvejede lige om jeg skulle lade mig friste. Men der er dog vist for mange "løse ender" mht igangsatte projekter... så jeg må hellere lade andre om at nyde det gode tilbud.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 6. Det ser forrygende ud og indeholder mange løfter om farve, sol og varme! Glæder mig til at følge udviklingen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhhh ja - løfter om sommer og dufte. Jeg glæder mig også.
   Knus Susan

   Slet
 7. Hej Susan.Godt at endeligt fik dine krukker udendørs.................men altid dejligt med nogle nye krukker.Jeg synes nu det ser dejligt ud foran dit skønne orangeri.
  Og du var da bare heldig med vejret på din fridag.Dejligt at få kål på nogle af alle de ting der skal ordnes på denne årstid.
  Og dejligt billede af Lukla der tager en slapper på sengen.God weekend til jer alle knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Ja det var ret godt planlagt med vejret - endnu en gang. Heldig - ja det man vist godt kalde mig :-) Nu ser vi hvad weekenden bringer... sol eller regn - vi glæder os til at holde fri.
   Også rigtig skøn weekend til dig
   Knus

   Slet
 8. Ja jeg er altså også solgt.....så er det da virkelig forår og ikke bare noget vi drømmer :0) Fantastiske skønne billeder der emmer af stemning og afslapning ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din skønne og søde hilsen Dorthe........ Nej vi drømmer ikke længere - foråret er kommet :-)
   Dejlig weekend til dig.
   Susan

   Slet
 9. Ah det bliver så fint. og så glæder jeg mig til at høre hvad du finder ud af vedrørende vinteropbevaring af tulipaner i krukker. De gange jeg har prøvet har solen fået tulipanerne til at springe ud alt for tidligt, fordi jeg ikke nænnede at sætte dem ud i frost, når de først var grønne og i knop :-) Måske skal vi spørge "En ydmyg have", hans tulipaner ser præcis sådan ud, som jeg gerne ville ha :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - jeg glæder mig også til at høre hvad jeg finder ud af :-) Mange ideer - og en terrasse som er på vej til at få "nyt liv", jeg håber der byder sig den helt rigtige løsning.
   Jeg kigger på tulipanerne i bedene, og ser jo at de har det godt. Det er mere tanken om at NÅR de har stået inde - kan de så godt klare at komme ud i "virkeligheden"? Og nogle af dem er sat i gamle unikke krukker, som jeg virkelig gerne vil skærme for den våde frost.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 10. Hej Susan
  Jeg er også enig i, at det bare ser hamrende godt ud. Det er bare flot sådan som du bruger trappetrinene og de små borde til at skabe højde og niveauforskel. Skønt orangeri
  Kh
  Laleh

  SvarSlet
 11. Trappetrinene er lavet helt efter dén tanke at de skulle kunne bruges til masser af krukker... Og hvert år når jeg finder alle "lækkerierne" frem så er jeg utrolig glad for at de blev som de blev.
  De små borde - det ene er et krukke stativ fra Claus Dalby, og det andet er et gammelt stativ som har været brugt til at støbe lys i. Sjovt og meget brugbart.
  Mange hilsner Susan

  SvarSlet
 12. Det ser simpelthen så dejligt ud. Hvor er de udsprungne tulipaner skønne, der er virkelig knald på den farve, og den lyser flot op.
  Måske i kan have tulipankrukkerne i skuret næste vinter. Eller stille dem et ikke så synligt sted i haven, og så pakke dem ind i vintermåtter.
  Knus og god weekend.

  SvarSlet
 13. Kære Susan.
  Hvor ser der dejligt ud ved dit Orangeri. De små botaniske tulipaner lyser dejligt op og sikke skøn patina dine krukker har.
  Jeg kan godt se at tulipanerne er blevet lange. Har du mon vandet dem her i foråret??
  Jeg tror sagtens krukkerne kan tåle frosten, bare de er tørre. Måske kunne du stable dem i to - tre lag i Orangeriet? Evt med noget bobleplast om. Det gælder vist også om, ikke at sætte dem alt for tidligt om efteråret.
  Jeg har lige vandet vores krukker godt igennem. Nej, hvor var de tørre. Vi kender en gartner, der hjælper os med roserne, han var lige og klippe dem ned i går. Det er næsten syndt med de store skud, men vi kan jo ikke binde dem ned, når de står i krukker.
  Nu kommer det store arbejde med at give krukkerne ny Claus Dalby krukkemuld, men vi har hentet 12 sække hjem og gjort plads i udestuen, til at vi kan sidde dér.
  Vores dahlia er begyndt at skyde, så det er høje tid.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 14. Det ser så godt ud..og den rustkurv med krukkerne i er da bare skøn..:-)
  Mine krukker med tulipaner har stået ude fra jeg plantet løgene og de har blevet halvt så store som dine.
  Alle mine krukker står jo ude undtagen de 2 store oliventræer..men de kom ud allerede for en måned siden.
  Der spirer og gror i dem alle..det et nok takket være den milde vinter..:-)
  Nu tror jeg nok at jeg kan tillade mig at købe Hornvioler..det gør jeg aldrig før 1. april.
  Men i år kan jeg se at mange har plantet dem ud allerede..:-)

  Stort knus fra Lisbeth

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.