mandag den 10. marts 2014

Forkobbrede blomster og en skøn start på ferien

Jeg har ferie... hele ugen lang. Tiltrængt og længe ventet.... og den er allerede godt i gang.

I lørdags nød vi den første "rigtige" forårsdag. Vejret var fantastisk og vi fik sådan en lyst til at kører ud og opleve. Turen gik til Lemvig, hvor vi altid nyder at besøge keramiker Lone Pedersen, også kendt som "LoPe". 


Flere af jer vil nok huske, at jeg har fortalt om LoPe før. Men hun er én af de kunstnere som jeg beundre mest, og som jeg syntes laver nogle smukke og unikke ting. Hun er jo selvfølgelig først og fremmest keramiker, men da vi lagde vejen forbi i lørdags havde hun lige fået nye og fantastiske forkobbrede ting hjem. Det er dém jeg fortrinsvis vil vise jer lidt af her.


Og hvad er de forkobbrede ting så... Ja det er oftest "levende" ting fra planteverdenen som fx blomster, grene, frøstande og løg. Med det tynde lag af kobber bliver naturens skrøbelige kunstværk forseglet. Man kan tage naturen med sig ind i stuen - og det er en holdbar og unik dekoration, og lige noget for sådan nogle havefolk som os :-)


De udsprungne påskeliljer var fantastiske... Jeg kunne lige se dem for mig i en påskedekoration, ja eller i et stilleben som får lov at stå hele året.


Eller de tre unikke papegøjetulipaner med løg.... jeg tabte jo helt vejret da jeg så dem. De var SÅ skønne, og bare én af dem ville være stjernen på mit stilleben-fad her på sofabordet.


Men ligesom mit hjerte er haveelskende - så er det bestemt også et julehjerte. Og se så lige engang... En forkobberet mistelten. Så bliver det vist ikke smukkere og bedre for sådan en som jeg. Tror jeg må starte med at ønske mig sådan én allerede nu......  for sådan én må jeg bare eje.


Jeg indrømmer det gerne - men jeg får en ganske særlig følelse hver gang jeg ser dem. Mit haveelskende hjerte krøller på en ganske særlig måde... og jeg får sådan en lys til at dekorere mit hjem med dem.


Lone have også et skønt stor fad fuld af forkobberede gåse- og andeæg. Sådan et par stykker måtte jeg have med hjem. Problemet var så bare at vælge, og jeg følte mig som en lille pige ved en slikskål :-) Ubeslutsom og med tanken "hvorfor kan jeg ikke bare ta´ dem alle?"


Der var selvfølgelig også mange andre fristelser i butikken. Mange af forårets nye varer var på plads, men Lone arbejdede hårdt på at få butikken helt fyldt med alt det nye inden Påskeudstilling. Meget nyt keramik var undervejs, og både butik og værksted summede af forventning og glæde til påsken.


Jeg tror at LoPe´s hjemmeside snart har det færdige "påske-program" klar, og du finder hende også på Facebook. Vi håber at kunne komme forbi til arrangementet, da det er noget ganske særligt.

Jeg kan kun anbefale dig at kigge forbi hos LoPe - det er lige noget for os havefolk, og os som elsker smukke ting til vores hjem og have.


Vi havde en skøn eftermiddag hos Lone og hendes mand Bent, men nåede også en god lille gåtur med Lukla på ved den nærliggende strand.  


Det var dejligt at mærke vinden i ansigtet, og selv om den stadig var kølig så var den fyldt med forår. Vi kunne mærke varmen fra solen, og vi nød at være ude hvor der er plads til at tænke.


Det var underligt ikke at have vores gode gamle Sherpa med på vores tur - det hørte jo ligesom til. Men Lukla er også en ganske særlig lille hund, og hun shiner virkelig nu hun er blevet "alene-hund". Tænk at man kan elske og knytte sig så meget til en 4-benet ven. Hun har nøjagtigt lige så stor personlighed som den gamle Sherpa - og hun sætter også store spor i vores hjerter. 


*Nyd foråret*

18 kommentarer:

 1. Årh, hvor er det et smukt indlæg fra LoPe. Jeg bliver da helt vildt fristet af alle de fine forkobrede ting. Jeg må bestemt snart om at besøge Lone. Dejlige billeder af jer og Lukla på stranden. Jo du kan tro at foråret nydes her :-) Rigtig god ferie til dig. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo nærmest i din baghave Anette... Jeg tror også at du vil blive SÅ fristet af alle herlighederne.
   Jeg kan se på din blog at du også nyder foråret - og tillykke med din nye "vogn" iøvrigt. Det er nogle heldige høns som du har.
   Mange forårs hilsener Susan

   Slet
 2. Hej Susan.Du kan tro at jeg nyder det skønne forår.Har været i haven de sidste par dage...........og har også lige lavet et indlæg om min nye pil.Det er så dejligt at nå rundt i haven og få fjernet alt det visne fra vinteren.
  Jeg må da se om jeg kan nå at besøge den helt unikke butik ,på vores maj tur rundt til alle de åbne haver i maj.
  For det er da det rene slaraffenland...........,købte du andet end de smukke æg?
  Dejligt billede af dig og Lukla. Rigtig god ferie .........og nyd nu det dejlige vejr.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   ja når det visne er væk så kan vi rigtig se hvad der gemmer sig af guld neden under.... Det er skønt og vi vågner ligesom allesammen.
   Jeg kan kun anbefale et besøg hos Lone.. Det er ene fine ting - og det er ting som taler til alle. Og vi havefolk føler os jo ekstra velkommen når alle de forkobberede ting hilser os velkommen - ja altså lige ud over Lone som er utrolig hjertelig.
   Ud over de to fine æg blev det til en gammel sukkerdåse :-) De fine ting som jeg viser jer i indlægger var liiiige kommet ind af døren, og skulle bruges til foto og andet - så jeg vovede end ikke at spørge til dem :-) Men så er der jo bare endnu en grund til at tage en god tur på de kanter igen.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 3. Kan næsten drømme mig væk i de billeder, får lyst til at røre :-)
  Jeg var så heldig at jeg fik en smuk skål lavet af Lone af en kær veninde til jul. Jeg var efterfølgende inde og se på hendes hjemmeside, hvor ser det bare godt ud. Men nu bor jeg på Sjælland, så jeg kommer ikke lige forbi Lemvig, men måske engang til sommer...
  Skønne billeder, og skønt at foråret er kommet.
  Hilsner fra Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Fnis... ja sådan har jeg det også - at jeg får lyst til at røre ved dem, når jeg ser billederne.
   Jeg vil håbe for dig at du får muligheden for at komme forbi hos LoPe. Det er en STOR oplevelse. Men rygtet siger at der er en webshop i støbeskeen... det er jo nemmeren når man bor langt væk.
   Mange forårs hilsner fra Susan

   Slet
 4. Sikke mange fine ting og skønne billeder fra stranden. Der findes ikke noget bedre energigivende sted på sådan en fantastisk solskinsdag. God ferie søde. Nyd den
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak..... :-)
   Nej - en glad og god tur ved vandet kan ikke sammenlignes med noget andet.
   Det er så skønt,
   Knus Susan

   Slet
 5. Hej Susan.
  Håber i får en fantastisk ferie uge med masser af godt ude vejr. Må da vist hellere ind på LoPe's hjemmeside, for har allerede forelsket mig i en del af tingene fra dine smukke billeder - sikke noget :-)
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt forstå du er blevet forelsket...... det er GUF. Og når man står med det i hænderne, så har man slet ikke lyst til at lægge det igen. Det er noget værre noget :-)
   Og tak - jeg nyder ferien i STOR stil. Det er virkelig det skønneste vejr.
   Mange solskins hilsener Susan

   Slet
 6. Gode billeder af de mange smukke ting og ikke mindst billederne fra stranden.
  Tak for rundvisningen.
  Ha´ en dejlig aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Også en rigtig dejlig aften til dig.
   Ja, det var så skøn en dag og så kan jeg jo ikke lade være med at vise jer det hele.
   Mange forårs hilsner fra Susan

   Slet
 7. Hvor kommer I mange skønne steder, altid så inspirerede at læse dine indlæg.... Jeg er vild med pote fotoet.... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Heidi. Det er rigtig dejligt at høre at du kan li hvad jeg viser jer herinde. Ja vi kommer mange skønne steder, og når der er noget som jeg syntes er noget særligt så vil jeg bare rigtig gerne dele det med jer.
   Jeg ønsker at alle skal have lige så gode oplevelser som vi har...... og jeg lover jer at jeg ikke vil fortælle om noget som jeg ikke selv syntes er godt.
   Pote fotoet..... det er også blevet et af mine ynglings ♥
   Mange knus Susan

   Slet
 8. Uha, hvor er det flot. Kan godt forstå du fik problemer med at vælge æg... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja udvalget af æg var stort.... og lettere uoverskueligt :-)
   Knus Susan

   Slet
 9. Jeg har reklameret for påskeudstillingen på min blog i dag. Lidt tidligt, men der er lukket fra 1. april, så jeg tænkte, at det ikke var for tidligt at få det fortalt. Der er jo ikke helt så længe til.

  Jeg tror, jeg skal forbi en tur inden påske - jeg har et julegavekort liggende. Jeg synes, det er fantastisk at komme derud til de forskellige udstillinger, men det er ved at være lidt for meget af et tilløbsstykke. :-)

  Jeg har forøvrigt været forbi hos Karsten Andersen i Lemvig i dag, satser på at vise billeder der fra i morgen.

  jette/ http://jettek.typepad.com/parttime_perfectionist/

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja, jeg kunne se at Lone nu havde fået lavet "Påskeplakaten"... dem må jeg også lige vise her en dag. Du har ret i at der er mange mennesker til de store udstillinger, men jeg syntes det er helt ok når man tænker på hvor "massivt" der er fyldt op med alt muligt "guld" og spændende sager på hele matriklen :-) Og til juleudstillingen var der placeret én til at dirigerer trafikken oppe fra vejen - så der ikke kom flere biler op til gården end der var plads til. Det fungerede PERFEKT.
   Man får ikke så meget snak med Lone, men man får hele den gode og summende stemning - og masser af godter at kigge på - og at forelske sig i.
   Karsten Andersen nåede vi ikke forbi i weekenden - men jeg ved at de jo lige er åbent efter deres ferie. Der var sikkert masser af skønne skønne ting.
   Jeg vil glæde mig til at se dit indlæg.
   Mange forårs hilsener fra Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.