tirsdag den 11. marts 2014

Forårsrengøring

Første dag i ferieugen blev brugt med sæbevand og pudseklude. For jeg havde lovet mig selv at nu måtte første etape af rengøringen af Orangeriet igang. Det er ikke noget spændende job - men til gengæld er det yderst tilfredsstillende at se det færdige resultat. 


Etapeløbet startede i den krog hvor sengen står. For når sengen er klar med friske tæpper og puder så er følelsen af forår ikke til at komme uden om. Og derudover så er det det eneste hjørne hvor det virker overskueligt at lægge ud - for Orangeriet er stadig helt helt fyldt med krukker i store mængder.


Glas og profiler fik først en tur med kluden og lidt ajax-vand, og så bagefter en gang vinduesspray og en god pudseklud. Ja vi har jo ikke brug for den store omgang med brun sæbe og en vandslange, men alligevel er en rengøring tiltrængt.

Sengen fik efterset madrassen og alt betræk får sig en tiltrængt vask. I dag kommer den "rigtige" klargøring af sengen - tæpper og puder... og ikke at glemme HYGGE :-)


Lukla brød sig ikke om at sengen ikke var tilgængelig..... og hun fandt hurtigt et andet sted at gøre sig magelig. Gemt bag overtøj og pudseklude lå hun og fulgte med i rengøringen, for hun ville jo heller ikke gå glip af noget.


Da hylden og "baggrunden" var ren, så var det skønt at sætte friske blomster og ny vasket glas frem til skue. Den store buket vintergækker kom min søde mor forbi med igår.... ja for så mange har vi slet slet ikke selv. Men det er en luksus - en forårs luksus :-)


En anden forårsluksus er alle vores krukker. Godt nok står de ret meget i vejen for tiden, men tænke engang alle de fine planter og blomster der er på vej. Jeg vover ikke at sætte dem ud endnu selv om det er fristende - men hvis nattefrosten kommer og der er dug på bladene, så tror jeg ikke de vil se så fine ud.


I aftes viste de i Vejret et tilbageblik på hvordan vejret var sidste år ved denne tid - SNE. Jeg syntes også det er sjovt at kigge tilbage i min "dagbog" og særligt syntes jeg det er spændende at se hvordan og hvor hurtigt foråret skred frem sidste år. Dette indlæg er fra d. 9 marts 2013 - altså ret tæt på datoen i dag. Sjovt nok havde jeg også pudsekludene fremme i dét indlæg, men krukkerne var slet ikke så langt fremme.


Det var en effektiv dag, og sikke meget jeg fik nået. Jeg nåede at pudse hele 12 stykker vinduesglas, vaske lige så mange tæpper - og tilmed at tørre en del af dem ude. Jeg nåede flere kopper god the imens musvitterne kiggede ind til mig - og så nåede jeg selvfølgelig at ligge og kigge op i den blå og smukke himmel.


Lukla fik også ordnet adskillelige ting. Mest at skælde ud ved vejen - for kun efterfølgende at blive tildelt "time out" i enten stuen eller i Orangeriet hos mig. Men hun nåede også at hygge sig i stor stil og at tigge sig til en halv knækbrød. Alt sammen ting som gør en lille hund træt... og meget meget lykkelig.

*Jeg elsker ferie og jeg elsker forår - og jeg elsker min lille havehjælper Lukla* 

14 kommentarer:

 1. Sikke produktiv i har været i dag. Vejret indbyder også bare til at være udenfor, og måske endnu mere til at være i drivhuset, hvor varmen virkelig trænger sig på. Dejligt at have ferie i en uge som denne, håber du får udrettet en masse.
  Sol hilsner fra Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike.
   Ja vi er ret effektive.... og alligevel har jeg masser af tid til at hygge med det imens.
   Tilmed sover vi halv-længe og har også tid til at dase i sengen i Orangeriet.
   Du har da også være effektiv.... sorteret frø og alt det - sikke et job - stort og skønt at have gjort.
   Mange solhilsner til dig også
   Susan

   Slet
 2. Sikke et skønt vejr du har til din ferie - og sikke meget du får gjort! Fortsat god arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg også følger mig heldig..... det er jo evigheder siden at jeg planlagde denne uge, og ingen kunne jo ane hvordan den ville blive. Men helt blå himmel, fuglefløjt og duften af lun jord. Det er herligt.
   Knus Susan

   Slet
 3. Det er et virkeligt dejligt orangeri I har. Skønt når det ser så dejligt rent ud. Jeg kan altid slappe mere af, når der er rent og opryddet. Fortsat god ferie ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker også bare det Orangeri... det er det bedste som vi har givet os selv. Vores liv har taget en helt anden form - og vi nyder alting meget mere. Kan godt anbefales :-)
   Og jeg har det lige som dig... når der er rent og ryddeligt omkring mig så slapper jeg meget bedre af.
   Mange feriehilsner fra Susan

   Slet
 4. Hej Susan,
  Tænk sig, fanden gik i mig og jeg har sat alle mine krukker med forårsløg ud i kulden. De er virkelig langt fremme, så nu er jeg da en smule bekymret, når du skriver, at dug på bladene efterfulgt af frost ødelægger dem. Kryds fingre for mig!
  Jeg synes, at det er så dejligt når du skriver om jeres hund. Hvor er det dejligt som I hygger jer i haven. Fortsat rigtig god ferie :-)
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mathias.
   Ja det var da min umiddelbare tanke dét med duggen.... for når bladene er tørre får de jo ikke den samme "påvirkning" af kulden. Ligesom rødderne ikke bliver så hårdt medtaget når de står tørt.
   Jeg er bare mere tryg når det hele står under glas - og jeg går nok lige ud og sætter lidt lys til at brænde i nat.
   Men du kan tror jeg nok skal krydse fingre for dig og alle dine forårsløg. Du har virkelig mange - og de ser SÅ flotte og lovende ud. De skal nok klare det - det SKAL de jo :-)
   Ja vores hund er vores trofaste følgesvend, og med hende ved siden er man aldrig alene. Det er så hyggeligt og afslappende og få mig til at slappe så godt af. Nååe ja - hun skal lige ha lidt "stikord" opfrisket på denne tid af året - man må jo ikke gø ved hækken.... Men ellers er det ren råhygge og glæde.
   Mange forårshilsner fra Susan

   Slet
 5. Hej Susan.Hvor er det dejligt at du har ferie ,nu vejret er så skønt.
  Skal også i gang med den store rengøring i mit drivhus og udestue.
  Det er bare så dejligt når det hele dufter dejligt og ruderne skinner.
  Jeg havde 50 krukker i mit drivhus............og nu er over halvdelen kommet ud i den friske luft.Men de fleste af krukkerne med tulipaner står stadig inde.
  Er vild med din sølvbakke med det sart grønne pynt.
  Nyd din ferie knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er bare ikke noget bedre end et rent glashus - så kan man jo nærmest ikke se glasset og følelsen af at være midt i haven bliver bare endnu større. Jeg har ikke turde tælle hvor mange krukker vi har inde - måske jeg skulle tælle imorgen :-) Men det er helt sikkert at de står i vejen - og vi føler vi går i ring og flytter frem og tilbage. Men nu ser vi... måske de snart kommer ud.
   Mange feriehilsener fra Susan

   Slet
 6. Hej Susan Sikke dejligt vejr du har bestilt til ferien. :-) hvor skønt du har nået og få gjort Orangeriet klart til endnu en sæson. Så kan foråret bare komme an. Kan godt se Lukla nyder at have sin "mor" hjemme, fortsat god ferie.

  SvarSlet
 7. Jeg elsker simpelthen dine billeder af Lukla, hun ser da bare så skøn ud :) Mine hunde skal også følge med i ALT, desværre er Karla en rigtig bed graver, så blomsterløg kan flyve omkring ørene på hende. Måske jeg skulle forsøge med time out til hende :)

  Jeg misunder dig godt nok dit skønne orangeri, vi fik sat et brugt drivhus op sidste år, ikke nær så smukt, men hvor er jeg altså bare glad for de muligheder et drivhus giver :)

  Solskins hilsner til dig og Lukla fra Frk. Vestrup.
  http://hos-frk-vestrup.blogspot.dk/

  SvarSlet
 8. Nej det lyder ikke spændende med rengøring af drivhuset, men hold fast hvor er det godt, når det er klaret :-) Det bliver flot, når alle dine krukkeblomster kan komme ud i haven.
  Din lille Lukla ser så sød ud der på stolen :-)

  SvarSlet
 9. Nææææ, den er da noget af det fineste den seng. Sådan en står også på min ønske liste til orangeriet. :-)
  Kram
  Birgitte

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.