onsdag den 5. marts 2014

Farvet glas

Jeg har én ting med farvet glas..... nogen vil nok kalde det en "samler-ting". Jeg har jo vist fortalt det før, men da jeg den anden dag tog nogle af disse billeder - ja så blev jeg helt "forelsket" igen :-)


Jeg elsker de sarte grønne og blå farver som særligt de gamle vinballoner og kuglerne fra de gamle fiskenet kan have, og så er der jo også liiiiige de gamle "Codd-flasker".


Lyset giver det farvede glas et særligt liv, og jeg syntes det gør sig godt i blandt alt det grønne i haverummet. Blade og blomster får et andet liv, når der står en blank "diamant" ved siden af dem :-)


Coddflaskerne er også særligt smukke inde, og for nyligt så jeg dem brugt som den fineste form for "vandings-flaske". Det skal jeg da prøve - og så skal jeg nok vise jer hvordan det går.
Vil du se - eller gense, mit indlæg om Coddflaskerne, så kan du gøre det HER

Codd-flasker
Om vinteren, hvor vores zinkkar ligger med bunden i vejret, ligger glaskuglerne også "ovenvande". De er smukke i metalkurven, men glæder mig nu alligevel til de igen skal vugge rundt vandet. 


*Har du også glas i haven?*

24 kommentarer:

 1. Smukke billeder som sædvanlig, Susan. Jeg elsker også farvet glas, og har en del af det i huset. Og du ved at jeg sælger nogle af Anne Flohrs lækre glasting. Men jeg har ikke glas i haven. Jeg kan godt se at det er pænt når du har det, men jeg kan vist ikke rigtigt finde ud af at have andet end planter og havemøbler i haven ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana.
   Ja jeg syntes også at Anne Flohrs flotte vaser... jeg drømmer om én af de grønne til hylden i orangeriet.
   Og I have Nana... hvem ved, og du en dag forsøger dig med lidt glas også :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 2. Det er så flot med farvet glas, har det også flere steder, inde i huset og ude i drivhuset. Mit sidste køb var en sifon flaske i en smuk blå farve. Hvor har du de flotte glaskugler fra ??
  Hilsner fra Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke.
   Glaskuglerne finder jeg rundt omkring.... mest på markeder eller i genbrugsbutikker. Men priserne er meget forskellige.... og ofte ret dyre.
   Jeg er også ret vild med sifonflaskerne - og har også et par stykker. Jeg kigger altid efter dem når jeg er afsted.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 3. Ja jeg har i mange år brugt fiskekuglerne både i vand, men også i træer. Smukt, når lyset trænger igennem det grønne glas.

  Jeg er jo så en af dem, der sælger disse codd-flasker, men har aldrig hørt navnet før. Forskellen er dog, at der ydermere er en kugle i flasken, så vandet langsomt siver ud.

  Men du har ret; farvet glas er smukt i haven, og jeg skal lige love for, at tendensen med vinballoner i haven har bredt sig ret hurtigt. Har dog ingen selv.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde slet ikke set at du havde fået flaskerne i dit sortiment Marlene. Jeg syntes de er rigtig fine - og sjovt at bruge dem som vanding. Det er en nyproduktion af de gamle ikke? På billedet ser det ud til at der er en pakning i dem.... så siver vandet nok ret langsomt.
   Men hvor har du bare mange skønne og dejlige ting i din shop.... I LOVE IT :-)
   Knus Susan

   Slet
  2. Jo, det er en nyproduktion, og ja, der er en pakning/gummiring øverst.

   I øvrigt kan man købe de gamle på engelsk ebay, kan jeg se - der er rigtigt mange, men portoen er høj.

   Tak skal du have :-)

   Kh. Marlene

   Slet
 4. åhhhh suk, fiskenetskuglerne er bare så wauuuw !!!! - Codd-flasker kender jeg ikke, så jeg må følge dit link og blive lidt klogere :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sussi.
   Dejligt at kunne give lidt ny inspiration :-)
   Ja - jeg elsker dem... de er så fine.
   Mange have hilsener fra Susan

   Slet
 5. Ok, kan se, at du faktisk skriver, at de har en kugle i flasken. Hvor sjovt. Men smart ide :-)

  SvarSlet
 6. Har altid beundret dine farvede glaskugler i bassinerne i haven. Det ser så fortryllende ud. Må sige at de nu også er super smukke i metalkurven til vinter opbevaring.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja kurven gør jo også at de nemt kan ses.... og lyset kan få frit slag til at bryde igennem dem. Men når de ligger i vandet - så er det følelsen af forår og sommer som er over os.
   Knus Susan

   Slet
 7. Kære Susan.

  Dine Codd-flasker er pragtfulde, og hvis dem du har på dit loppemarked, endnu ikke er solgt, vil jeg gerne købe dem. De vil klæde glashusets hylder.

  Jeg har altid elsket glas. Har aldrig kunnet stå for smukt gammelt klart glas, og er gået helt i spagat ved synet af en flot karaffel eller et drikkeglas. Vores "pæne" glas til gæstebrug er også antikke glas, som jeg synes har så meget sjæl og historie. Men nu begynder jeg også, at blive fristet af farvet glas. Især sart lyseblåt og sart pastelgrønt.

  Mon Coddflaskerne findes i andet end klart glas? Den ene af dine, ser ud til at være sart sart lyseblå. De har en helt vidunderlig form. Vinballoner er jo også virkelig smukke i formen. Har endnu ikke glas i haven, men måske det kommer en skønne dag.

  Hav en dejlig aften.

  Knus og varme tanker

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jytte.
   Jo - jeg tror bestemt at alle tre flasker stadig står på hylden :-) Jeg sætte dem fra til dig med "det vuns" ;-) De har lidt forskellige farver - nogle er lidt blålige eller grønlige - men kun ganske lidt.
   Og du har helt helt ret... der er ikke noget som gamle glas når det kommer til sjæl og historie. Jeg ville ønske jeg havde gamle glas til alle mine gæster - men må nu nøjes nye som bare ligner gamle.
   Og til sidst kære Tante.... du skal da nok få glas i haven. Bare vent.
   KNUS

   Slet
  2. Super. Og farverne lyder bare perfekte.

   Flere knus

   Slet
 8. Hej Susan.Er også vild med det farvede glas.Elsker både dine store vinballoner og de grønne kugler.Codd flaskerne kender jeg slet ikke............men skønne er de.
  Jeg er meget glad for en grøn kande med to glas til,som min købte til mig i fødselsdagsgave på en ferie til Sydfrankrig.De er fra en by der hedder Biot.........og som er kendt for deres glaspusterier.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Når man finde de fine ting på en skøn ferie.. så er det ikke bare den smukke ting der glæder, men også alle minderne som kommer til en når man ser tingen. Sådanne ting er de aller bedste :-)
   Ting som giver minder ekstra liv - er ganske særlige ting.
   Knus Susan

   Slet
 9. Åh ja glas er så smukt i haven. Du er jo så super god til at fange stemninger og lave de dejligste billeder. Glas i haven gør den smukkere og rigere, glæder både øjne og sjæl. Jeg er vild med dine kugler, sådan nogle er jeg aldrig faldet over :-)
  Jeg har også glas i haven, og nyder det spil det giver.

  SvarSlet
 10. Så fint med glass i hagen! Har akkurat lest i Bonytt at farget glass er supertrendy som pynt innendørs og da helst i duse pastellfarger. Men glass er vel minst like fint utendørs, og nå tror jeg at jeg må dra på glassjakt når vårens loppemarkeder starter:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder som en god ide.. .markederne starter snart og SÅ er det bare med at komme ud på skatte jagt :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 11. Jeg elsker grønt glas! Har gamle flasker,hyacintglas mm. Ude i haven har jeg en stor glaskule!
  Mange havehilsner

  SvarSlet
 12. Smukke billedet, jeg elsker glas, vild med glas vaser og hyacintglas. Har ikke noget i haven endnu. Men det kan jo komme. :-)

  SvarSlet
 13. Hej Susan.
  Jeg er også meget facineret af de gamle glaskugler. Der er et helt eget farvespil i dem.

  Jeg fandt dette om buksbom hos Lisbeth i Countryliv, håber det er i orden at lægge et link dertil.
  http://countryliv.blogspot.dk/p/test-dine-buxbom-for-svampesygdommen.html

  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.