fredag den 24. januar 2014

Velkomst med juleroser.

Jeg elsker juleroser og påskeklokker, for det er virkelig nogle af vinterens smukkeste skabninger. Blomsterne ser så silkebløde ud, og de får mig til at tænke på foråret.


Velkomsten ved vores hoveddør er her efter julen fyldt med juleroser. Ja - det lyder jo lidt "omvendt", men de hvide er jo dem der kaldes juleroser, Helleborus niger. I modsætning til de farvede - det er påskeklokkerne, Helleborus orientalis.


Det er så smukt når mange planter af samme slags er samlet på samme sted - overdådigt på en måde. Og de små vinter-diamanter her, får mig virkelig til at smile hver gang jeg går ind og ud af mit hjem. 


Har du ikke nogle juleroser som står i knop, eller mangler du bare lidt til "samlingen" så syntes jeg de er nemme at finde hos grønthandleren. Ofte til gode penge faktisk. Hjemme kan man så plante den over i en flot potte, som passer til den stil som én.


Ja - jeg elsker gamle lerpotter med masser af sjæl og patina. Jeg er jo storforbruger, og er altid på udkig efter flere af dem.


Jeg har også hvide hyacinter stående ved døren. De kommer meget meget langsomt frem - men jeg kan efterhånden ane blomsterne der er på vej. Duften kan vi, nogen dage, allerede fornemme - og jeg glæder mig bare utrolig meget til de alle springer helt ud.


For mig er det vigtigt at vi føler os hjemme allerede uden for hoveddøren - og at vore gæster også føler sig velkommende. I Feng Shui siges, at dit hjem spejler den person, du er, og indgang og entre viser ansigtet. Det tror jeg er meget rigtigt.


*Info*
 Da jeg efterhånden har utrolig mange spændende blog´s i min blogrulle,
bliver jeg vist nød til at fjerne dem som ikke er særligt aktive. 
Det vil betyde, at de blogs hvor der ikke har været aktivitet i de sidste 4 måneder vil blive slettet. 
Forsvinder din blog - og bliver du aktiv igen, så må du endelig lige sende mig en besked.
*Håber I forstår*

20 kommentarer:

 1. Det ser skønt ud ved jeres indgang, og den afspejler jer. Juleroser i potter har man jo faktisk glæde af i mange måneder, og så kan de plantes ud i havens bede bagefter.
  Kan godt forstå at du har lyst til en oprydning på din blogroll. Det er jo mest spændende, hvis der sker noget. Måske der bliver plads til min blog, når du får ryddet op :-)
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. SELVFØLGELIG er der plads til dig min blogrulle...... Jeg havde slet ikke tænkt på at du manglede dér. Måske for at du er så sød til at linke på FB-siderne - så ser jeg jo alt du laver alligevel. Men den store fejl er nu rettet :-) Jeg har nogle gange skrevet om at I skal sige til hvis I mangler - og det mener jeg stadig at I alle skal :-)
   Tak for roserne - også at du syntes det afspejler os. Det føles godt at tænke på.
   Mange knus

   Slet
 2. Meget smukt Susan..:-)
  Jeg har nogen juleroser ude i haven under æbletræerne men kan ikke se dem på grund af sneen.
  Nok en rigtig god ide at have dem i potter. De jeg har i heven har jo også stået i potter i nogen år inden jeg fandt på at grave dem ned.
  Har set at man flere steder i butikkerne kan købe nogen til en billig penge..:-)

  God weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Du ved Lisbeth - jeg elsker potter og jeg elsker at kunne flytte rundt på dem. Nu vi har fået mere "bed-plads", så har vi også fået nogle påskeklokker. De er på vej - og jeg glæder mig.
   Mange hilsner og skøn weekend
   Susan

   Slet
 3. Det er meget smukt! Jeg har faktisk også juleroser foran hoveddøren. De er godt nok noget duknakkede i disse dages frost.
  God weekend, Susan!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - vores hænger også med hovederne Nana. Det er ligesom et termometer :-) Heldigvis "vågner" de igen.
   Også skøn weekend til dig
   Knus Susan

   Slet
 4. Ja her føler man sig velkommen, det ser flot ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha ´ :-)
   Skøn weekend til dig
   Susan

   Slet
 5. sikke en flot opstilling foran dinhoveddør! Så kan man kun føle sig velkommen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt at du også syntes det Karin - det er jo planen :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 6. Juleroser og påskeklokker kan man ikke undvære, og hvor ser rigtig dejligt og indbydende ud med alle de juleroser du har pyntet op med ved din hoveddør.
  God weekend.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Også skøn weekend til dig Anita.
   Nen juleroser og påskeklokker er en af de ting som jeg har fået øjnene op for her i seneste år, og nu kan jeg ikke forestille mig at leve uden. De er smukke og specielle.... og meget elegante.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 7. Så fint med juleroserne, de er bare skønne. Ser ekstra dejlige ud i lerpotterne med patina - det kommer jeg vist til at efterligne på et tidspunkt. Mine er plantet i skovbedet, men det ville da være skønt med nogen ved bagdøren (den dør alle bruger her ude på landet!).

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er jo ret vild med planter i krukker Frede - og hvis det er planter som ikke står sådan helt ideelt i krukker, så kan man jo plante dem ud når de har "aftjent deres værnepligt" ved døren.
   Rigtig god weekend
   Susan

   Slet
 8. Hej Susan.Hvor ser det bare smukt ud ved din hoveddør.Juleroser i krukker er bare et must på denne her årstid.
  Er også vild med dit lille træ.............og alle dine patinerede krukker.
  God weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Det lille træ er et Cedertræ. Jeg elsker det også. Egentligt syntes jeg det er en dyr lille én.. men i den rette potte kan det jo står i mange mange år. Og med den glæde som vi har haft af det dér ved døren, så er det alle pengene værd. Sådan må man tænke...... :-)
   Knus Susan

   Slet
 9. Kære Susan.
  Der ser vel nok dejligt ud ved Jeres dør. De gamle blomsterborde ser forrygende ud sammen med blomsterne.
  Et smukt blomsterbord er endnu en ting jeg lod stå til "kræmmeren", da jeg flyttede, så nu er jeg på jagt efter et.
  Vores juleroser blomstrer og påskeklokken står med store knopper ude ved døren. De får lov at stå, men vores buksbom i de store smukke krukker, de kommer ind i udestuen i morgen. Er bange for at krukkerne skal revne i frostvejret, nu de er så våde.
  Håber du og Lukla finder sne i weekenden:)
  Mange hilsner fra Eliane.

  SvarSlet
 10. Hej Susan, hvor ser det fint ud. Jeg synes også, at juleroser er smukke og et must her om vinteren. Patinerede potter har jeg også en svaghed for.

  SvarSlet
 11. Velkommen må de gæster ved døren føle sig, såååå hyggeligt det ser ud. Jeg tog mine juleroser ind idag, da de hænger noget, men betyder måske ikke andet end, at de forsøger at overleve kulden? God lørdag aften til dig 😀 VH Carina

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.