torsdag den 2. januar 2014

Smukke grene

Nytårsaftens dag tog vi en god gåtur i parken. Lukla skulle jo ud på en god lang travetur, så vi var klar til mange timer inden døre - i ly for fyrværkeri.


Og i parken var der usædvanligt mange nedfaldene grene - lige til at samle op og tage med hjem. Herligt. Normalt er det jo ikke så let at samle grene i parken - for det er jo ikke tilladt at klippe i beplantningen. Parken var for mange år tilbage en planteskole, og derfor er der mange specielle og smukke træer. Jeg kan ikke kende hvilke der er hvad - men der var helt sikkert mange smukke grene, fra usædvanlige træer.


Mange af jer har vist hvor flittige I er med at fremdrive genene - så stærkt inspireret af det, har jeg nu fyldt adskillige vaser og kander med grene. Grene i stuerne er så smukt - og perfekt efter alt julen er båret ud.


*Driver du også grene frem i stuerne?*

27 kommentarer:

 1. Grene i vaser og krukker, er så dejligt her om vinteren. De lover forårets komme, og gør en så glad.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og måske forårets komme er lige om hjørnet.... ? Skal det mon blive et år uden vinter - jeg frygter det.
   Mane hilsner fra Susan

   Slet
 2. Dejligt! Ja, jeg har også grene inde, forsythia, hyld og mirabel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Desværre har jeg kun frugt træer i haven.... som jeg nænner at tage med ind. Magnolien værner jeg meget om - men ihhh hvor var det smukke grene vi fik os sidste år.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 3. Det er så skønt nu med grene indendøre, har også flere vaser i gang... Det må da være en speciel oplevelse med en park der en gang var planteskole... :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er en smuk park. Der er mange flotte træer, o0g store bakker - som hyppigt bliver brugt som kælkebakker når der vel og mærket er sne.
   Fortsat god søndag
   Susan

   Slet
 4. Hvor fint og hyggeligt, jeg skal på udkig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. God fornøjelse :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Hej Susan.Der er bare ikke noget så smukt som når nogle bare grene lige pludselig blomstre.Er selv så heldig at jeg har en pæn stor magnolie som jeg lige har klippet en gren af...........den har flotte store knopper.
  Men har da også et gammelt kirsebærtræ.
  Hyggelige billeder fra din stue. knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette. Nej det er ret utroligt egentligt - at de nøgne grene gemmer på smukke blomster og blade. Det er et lille mirakel.
   Heldige dig - en magnoliegren :-) Det bliver SÅ smukt når den springer ud.
   Fortsat god søndag.
   Hilsen Susan

   Slet
 6. Hvor ser det bare hyggeligt ud. Tror jeg vil gå ud og finde nogle grene imorgen, og få bragt lidt hygge ind i huset igen. Her er så tomt efter julepynten blev taget væk.
  Hilsner fra Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der bliver hurtigt tomt når julekassen er sat væk.... og så kommer trangen til at få lidt forår inden for døren.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 7. Har stadig kun lærkegrene fra julepynten, men du inspirerer jo godt, så jeg skal vist have kigget lidt på træer og buske i morgen. Heldigvis har jeg har jeg buketter fra nytåret, for ellers bliver der så tomt når julepynten er væk.
  Hvilken park besøger du med hunden?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Solvejg. Vores foretrukne park er Digterparken. Den er anlagt på et område som var en del af Carl Jacobson Brostrøms Planteskole - og parken blev anlagt engang først i 1950´erne.
   Ifølge beskrivelsen af parken findes der både Trompetkrone, Tulipantræ, Rabarberpoppel og Ægte Kastanje - men desværre er jeg nok ikke skarp nok til at kunne udpege dem alle.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
  2. Der kan man bare se, jeg vidste ikke der havde været planteskole. Som barn kælkede vi meget i Digterparken - tror vi kaldte det Kraghøjen. Møllers Dam ved Blichergården brugte vi til skøjteløb. Dejligt at få genopfrisket lidt fra barndomslandet.

   Slet
  3. Ihhh hvor sjovt Solvejg. Kragehøjen og Møllers dam har vi skam stadig - og jeg har netop som du, også brugt mange timer der i barndommen.
   Hvor mon du boede henne? Det må være i nærheden... :-)
   Hilsen Susan

   Slet
  4. Jeg har trådt mine barnesko på Henrik Gernersvej. Gået på Nordre Skole. Min mor bor stadig i Viborg, men nu ved banegården. Min far er begravet næsten lige bag jeres hus. Jeg har en bekendt som bor ved Blichergården, så jeg kommer fortsat i området.
   Tak for en dejlig blog.

   Slet
  5. Hvor sjovt Solvejg.... Min mor er opvokset på Vesterriisvej, og da min mormor for få år siden flyttede fra huset dér, fik hun et af de små huse ved Blichergården.
   Nu kender jeg jo ikke din årgang - men måske du har kendt min mor som er fra ´49. Jeg er fra ´76 :-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
  6. Jeg er fra '53.. Det er ikke utænkeligt at jeg kender din mor eller måske mine søskende, som er ældre end jeg.

   Slet
 8. Dejlig stemningsfyldte billeder med skønne grene, bliver spændende at se hvad de springer ud som kh Tina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er meget spændende :-) Det er træer med specielt krogede grene, og smuk bark, og jeg ved bare ikke hvad det er.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 9. Ja det bliver altid så underligt tomt her efter jul når al stadsen sirligt pakkes ned igen.......så er det godt at vi kan ty til løg, knitrende tulipaner og smukke grene som hos dig Susan. Rigtig fint og hyggeligt ser det ud. Det har været fornøjelse at være med i din have her på sidelinien i 2013......jeg ser frem til endnu et bloggerår i dit selskab.

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhh hvor er du sød Dorthe.
   Det har bestemt også været en fornøjelse at have dig med :-)
   Lyden af knitrenede tulipaner er skøn - ligesom duften af hyacinter, og synet af perlehyacinterne. Dét er følelsen af forår.
   Skøn aften til dig.
   Hilsen Susan

   Slet
 10. Hej. Godt nytår. Nej har ikke prøvet grene inde før.. Men nu skal jeg da til at studere buske og træer lidt nærmere. Har et æbletræ, måske et par grene derfra?... God weekend :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina. Ja - æblegrene kan sagtens bruges. Jeg har ofte æblegrene inde - dog ikke altid med et blomstrende resultat. Jeg tror at vores gamle træ er lige gammelt nok... hvis de kan være det? Men knopperne tørre bare ind. Fra det unge træ derimod er der mere gevinst.... Så prøv dig frem.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 11. Ja, det er dejligt med drivning af grene her efter julen. Så kan man skimte foråret i horisonten!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - langt ude i horisonten.... dér er foråret.
   Jeg glæder mig til at se alle vores glædesdepoter kommer op af jorden i den fulde pragt. Det bliver med garanti flot.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.