søndag den 5. januar 2014

Året der gik....

Ja - så er vi kommet igang med det nye år, og på én eller anden måde så har årsskiftet det med at få os til at tænke tilbage - til at mindes.

Året har på mange mange måder været helt fantastisk - og sikke vi har snakket have :-) 
Men oplevelserne er utallige - så jeg vil holder mig til de 3-4 ting som faldt mig først ind. Det er jo nok hvad der har gjort aller størst indtryk på mig.


Jeg mindes skønne og smukke oplevelser i nogle af de haver som jeg beundre allermest. Dér hvor jeg søger min inspiration, og dér hvor min søde mand og jeg får nye ideer til vores egen have.

Blomster i overdådigt flor, små detaljer og særligt sammensætning af planter har gjort indtryk. Vi har virkelig fået øjnene op for, hvordan man kan skabe stemninger med planterne, og hvor effektfyldt rum-inddeling af en have er. Og jow - så har vi indset at vi har ALT for meget græsplæne :-)

Vi har mødt så mange fantastiske mennesker, og det har været en stor gave at lære jer at kende. 


Jeg mindes også vores fantastiske tur til livsstils messen på Ledreborg. Det var min drøm som blev virkelighed... og det var lige så smukt og skønt som jeg havde forestillet mig det ville være. Til trods for at jeg ikke havde skyggen af stemme på hele turen, så var den en tur som jeg mindes med glæde. 

Oplevelsen af at se så mange smukke blomster, møbler og ting på et sted - den var unik. Som at komme i paradis :-)Højdepunktet i vores "haveår" var helt sikkert vores "åben have arrangement" i august måned. 

Det var en utrolig stor oplevelse at åbne havelågen og inviterer jeg alle ind. Spændende - for vi havde jo ingen ide, om hvor stor interessen ville være, og en smule skræmmende da vi virkelig følte os "nøgne". Hvordan ville det blive modtaget - og  var det "godt nok" og værd at vise frem?

Og vi var OVERVÆLDEDE over den store interesse som der var for vores arrangement. Vi havde over 200 besøgende - og det var en utrolig givende oplevelse. Det var den skønneste følelse - sådan en som kan mærkes dybt i maven når jeg mindes. Ene søde mennesker, skøn feedback og masser af snak. Den oplevelse glemmer jeg aldrig.

Mange har spurgt til, om vi holder åben have igen i år? 
Det fortæller jeg mere om det i næste indlæg :-)Men sidste år var også året, hvor vi måtte sige "på gensyn" til vores dejlige gamle hund Sherpa. 

Jeg mindes hvordan jeg d. 7. marts fik mit allerstørste ønske for året opfyldt. En middagslur sammen med han i Orangeriet - Hvilket jeg faktisk ikke var sikker på jeg ville nå, da jeg fortalte om ønsket først i januar. 
 


Sommeren blev heldigvis lang og dejlig, og efteråret sprang vi nærmest over.... Masser af tid til kvalitetstid med en gammel hund. 

8 måneder senere - d. 7. november kunne han ikke mere.

Min mangeårige ven, helbreder, havehjælper og dreng drog i forvejen på en regnvejrsdag - jeg ved at solen skinner når vi engang ses igen. 


"Tak for året der er gået - og tak til alle jer som har fulgt med herinde"


18 kommentarer:

 1. Hej Susan Sikke et dejligt indlæg, jeg må altså også på livstilsmesse i år, har altid tænkt på det men det er bare aldrig blevet til noget. Hvor ser jeres åben hus arrangement hyggeligt ud, dejligt det var en succes. Det gør ondt at miste sine dyr, har selv prøvet det, så det er samme type hund du har fået igen? Jeg er ikke så god til hunderacer, har altid haft kat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tina.
   Ledreborg må du virkelig opleve... jeg kender ikke de andre sjællandske messer, men Ledreborg kan jeg kun anbefale. Det var smukt og stemningsfuldt - og fedt :-)
   Vores hunde er Tibetansk Terrier - en sjov og klog hyrdehund og ikke en terrier som navnet ellers lyder. Og så har vi jo heldigvis stadig Lukla - hun er Sherpa´s niece. 4 år gammel - så hende håber vi at have mange år endnu. Det er aldrig sjovt at sige farvel - og det gør ondt lang tid efter. Men det hører med... og jeg vil ikke undvære mine dyr selv om det uundgåeligt kommer til at gøre ondt når de skal herfra.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 2. Hej Susan.Dejligt indlæg du har lavet for 2014
  .Det er nogle år siden jeg har været på Ledreborg..........smukt sted.
  Men vi har jo også Mit hjem er mit slot i Frb.. Have.
  Jeg har også været godt rundt i landet og hilst på rigtig mange bloggere...........det er bare så dejligt at få sat ansigt på.Kommer i ikke til Kolding til Grundlovsdag?
  Sidste år var der 10-12 havebloggere fra hele landet.
  Er rigtig glad for at følge dig på din dejlige blog............og håber du holder åbent hus til sommer igen.For vi har planlagt en rundtur fra Århus og nordpå og også lidt vestpå for at besøge så mange haver som muligt.
  Har selv lige vist en hel stribe dejlige blomsterbilleder fra min have..........til lidt opmuntring i denne lidt triste og går tid.

  Så alt i alt har det da været et forrygende år for jeres lille familie.
  Og godt at i stadig har jeres dejlige Lukla.Og lad os håbe at 2014 bliver et ligeså godt haveår. knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Tak for din skønne hilsen.
   Måske vi ses i Kolding.. Jeg kender endnu ikke vores planer, men det er bestemt muligt at vi kommer på de kanter.
   Ja - Lukla gør vores dage glade og muntre, og vi glæder os alle til vi kan komme ud i den lune luft igen. Haven er ikke så indbydende som den er nu - kold og klam. Jeg er jo mere til sne - det er vist ingen hemmelighed.
   Iøvrigt så tror jeg du får svar på ét af dine spørgsmål i mit næste indlæg - kommer én af dagene :-)
   Ønsker også dig et skøn og godt haveår Jette :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 3. Ej, Susan, nogle skønne billeder! Jeg er altså helt klar til sommer! Den kan bare komme an!

  Det er en fornøjelse at følge din blog. Den er altid så lækker og æstetisk. Jeg glæder mig til at følge med næste år :-)

  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana. Jeg er også klar til sommeren :-) Men da den jo normaltvist ikke kommer allerede nu- så tager jeg gerne lidt vinter inden :-)
   Tak for de søde ord..... Glæder mig at du nyder at følge med herinde.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 4. Det har været et begivenhedsrigt år for dig og din familie - lækre billeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - sikke et år det har været.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Kære Susan
  Hvor er det et flot tilbageblik du har lavet med fine billederillustrationer, og når man når til at læse afslutningen med din kæreste ven Sherpa er der ikke et øje tørt - det er bare så fint skrevet.
  Godt nytår - jeg glæder mig til at følge dig her på bloggen også i 2014.
  Mange hilsner
  Anita
  PS. Jeg har aldrig været på Livsstilsmessen på Ledreborg men det er et af mine nytårsforsæt for 2014, og det glæder jeg mig rigtig meget til, og ikke mindst når jeg læser dit indlæg her.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anita.
   Tak for din hilsen - afsnittet om Sherpa var bestemt heller ikke nemt at skrive.
   Jeg håber du får en rigtig skøn dag på Ledreborg.
   Mange aftenhilsner fra Susan

   Slet
 6. Smukt og bevægende, glæder mig til at følge med i din have i 2014

  SvarSlet
 7. For en kjempehyggelig måte å oppsummere hageåret på! :-) Fantastisk at dere hadde 200 stykker på Åpen hage :-)
  Ha en fortsatt ritkig fin dag.
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Stein.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 8. Hej Susan.
  Det glæder mig så meget, at du fik dit sidste ønske med Sherpa opfyldt. Han har det helt sikker godt, hvor han er nu. Og i fik glæde af ham i mange dejlige år.
  Jeg venter med spænding på næste indlæg, da jeg jo ikke havde mulighed for at besøge din have sidste år. Håber på bedre held i år.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heike. Ja - Sherpa har det godt dér hvor han er. Og nu har hans fantastiske kuldbror også sluttet sig til ham. Det er trist - men også unikt som nogle dyr kan sætte så dybe spor i vores hjerter.
   Knus Susan

   Slet
 9. Dejligt,varmt og taknemmeligt indlæg... Det er de små ting i livet der tæller og vores fantastiske firbenede venner... :-) mand hvor jeg glæder mig til foråret når jeg ser dine skønne fotos.. :-) kærlig hilsen Heidi

  SvarSlet
 10. Åh ja Susan det var i sandhed et fantastisk haveår at kigge tilbage på..... masser af glæder og gode oplevelser. Det var en fornøjelse at besøge din smukke og stemningsfulde have og få en lille snak.....håber på et gensyn ved lejlighed :0) Glæder mig til at sætte igang med et nyt have år og følge med i dit på sidelinien.

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.