lørdag den 25. januar 2014

Is is og mere is.

Jeg syntes is er så smukt.... Det reflekterer lyset så smukt, og det er sådan lidt eventyrligt når man kan kigge ned i det - eller måske endda igennem det.


I december - hvor  jeg også lavede "fedtkager" til fuglene, lavede jeg også nogle smukke "iskager" til mig selv. Jeg har brugt min ynglings bageform, og fyldt dem med smukke farvede bær og blade, og så vand selvfølgelig. Jeg kunne lige se det for mig - hvor fin den ville være som pynt ved hoveddøren eller ved Orangeriet.


Jeg syntes at resultatet er fint - men nok mest fordi det er min første. For den er slet ikke så klar og elegant som jeg havde forestillet mig den skulle være - og jeg har set andre lave.
Men jeg på på den igen.... måske næste forsøg bliver mere klart.


Men vinteren sørger selv for at lave smukke motiver med nedfrosne blade. Vores stentrug som stod fyldt med vand og blade - er nu den fineste vinterdekoration. Vandet er helt klart - og man kan se lagene igennem bladene.


Èn der ikke rigtig ved hvad hun skal syntes om det frosne stentrug er Lukla. Man kan jo ikke drikke vandet når det er helt stift!!! Ja - tøsen har skam frisk vand tilgængelig i huset, men det er vist ikke så spændende som gammelt havevand :-)


*Rigtig god weekend*

16 kommentarer:

 1. Kære Susan.
  Det er en fantastisk god idé at lave "isdekorationer". Jeg synes også den er smuk. Jeg må skrive idéen ind i min Claus Dalby havekalender:)
  Jeg har set at Anette også laver nogen med blomster og lys i. Hvor er I kreative.
  Måske skal du bruge regnvand for at få dem klare??
  Rigtig god weekend fra Eliane
  PS. Jeg var så heldig at vinde en qxl-auktion i går med gamle stjernelysestager, så nu har jeg nok til vores Juleaften med lysgaven. Min datter er heldigvis helt med på idéen:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eliane
   Ja Anette er SUPER dygtig til at lave dem - hun har inspireret mig utrolig meget. Måske regnvand skal prøves..... det er da et forsøg værd.
   Dejligt at være en vinder :-) Jeg elsker dét udtryk - og jeg ved at dét er noget som mænd ikke altid forstår. Hvordan kan man være en vinder når man får lov at betale for noget? Men dét kan man sagtens - og jeg glæder mig til at se dit julepyntede bord.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 2. Hej Susan,
  Smukt er det. Tænker på om mon ikke kildevand bliver mere klart. Det er selvfølgelig næsten "spild" at købe dyrt vand, når man har det i hanen, men bare en lille en :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmmm... Kildevand et også en rigtig god ide Lene. Eliane foreslog regnvand - men I har nok begge ret i at det er vandhane vandet der gør det så uklart.
   Jeg må prøve igen... og hvis det nu i nærmeste tid, så må det blive flaskevand. Her er hunde koldt - og isbjørnene bider :-)
   Rigtig god dag.
   Susan

   Slet
 3. Hvis islygter skal blive helt klare, skal man bruge demineraliseret eller kogt vand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - jeg er ved at forstå at det ikke er "bare lige" at lave helt klare og smukke isdekorationer :-) Og I giver mig masser af gode råd.
   Tak rådet med det demineraliseret vand Jette - jeg må igang på den "rigtige" måde må jeg :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 4. Isdekorationen i vandtruget er da bare mega smuk! Det er din også - jeg tror også, jeg skal have gang i nogen udendørs - der er ikke plads i min fryser.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Frede.
   Vi har heldigvis en fryser hvor der er ekstra plads - og efter at fuglefedtet og iskagen er fjernet er der nu ENDNU mere plads:-) Men lige nu - så har vi jo den store fryser uden for døren
   God fornøjelse - håber du kan bruge nogle af de gode råd der kommer her i kommentarene. Så bliver dine måske mere klare.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Kære Susan.
  Min dejlige kæreste er levnedsmiddelteknikker, så han ved noget om indfrysning.
  Vandhanevand indeholder luftbobler og danner krystaller. Du kan lade vandet stå et par timer inden brug. Jo langsommere indfrysningstid, jo flere krystaller. Måske det kan hjælpe at tænde for indfrysningsknappen imens det fryser. Det skulle også hjælpe, hvis du kan fryse det ind af to omgange.
  Vandet i truget er måske ikke ret dybt?
  Held og lykke med næste portion.
  Mange hilsner Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Eliane.
   Nej truget er ikke dybt - og bladene er utroligt smukke som de ligger der indkapslede.
   Og tak for teknikerens gode forklaring - egentligt er de jo logisk at det må blive uklart når vandet er fyldt med luftbobler.
   Fortsat god weekend
   Susan

   Slet
 6. Jeg synes din iskage er flot!
  Vores hunde foretrækker også at drikke småmudret vand af vandpytter. Det synes de er meget lækrere end det de har i vandskålen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - hunde og vand Nana.... det er en særlig historie.
   Vi kan gå en tur og komme hjem med en hund som har "ordnet alt" hvad hun skulle - og så vil hun sørme ud i haven når vi kommer ind af døren. Men dér er vandet jo - havevandet altså... for det i køkkenet er jo ikke lige så godt :-)
   Tak for den søde ros - jeg syntes også den er fin - men det er jo også min første:-)
   Knus Susan

   Slet
 7. Hej Susan.Kan se at der er rigtig mange der laver islygter her på bloggen..........og din ser da fin ud.Men jeg er nu ligeså vild med dit granittrug med bladene i.
  Det ligner et helt kunstværk.
  Også en rigtig god weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Ja - naturen er et stort kunstværk. Og det er ikke altid når vi forsøger at efterligne den, at det lykkedes lige så godt. Jeg elsker også truget når det står med is - og det er sjovt at tænke på, at da der var vand og blade, det tænkte jeg noget i stil med "nu rådner vandet snart".
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 8. Rigtig fin iskage, når jeg laver isterninger med frugt i , bruger jeg kildevand for at få dem klare, men regnvand kan også bruges som andre har foreslået. Jeg havde en spand på terassen som jeg skulle bruge igår. Der var regnvand i, det øverste lag var helt frosset. Jeg fik banket den fineste klare is tallerken ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Klare isterninger... ja selvfølgelig Tina. Jeg kan lige se det for mig. Så kan man rigtig se frugten. God ide.
   Mange vinterlige hilsner fra Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.