onsdag den 29. januar 2014

Krukkerne - mine ynglings :-)

Her er de så... krukkerne som jeg havde forelsket mig i.
Jeg så dem for første gang for år tilbage på en webshop, og imens jeg gik og ventede på at få lommepenge nok til at købe nogle af dem .... ja så lukkede butikken :-(

"Helena"

Siden har jeg forsøgt at spotte dem i andre butikken, men altså uden held. Ja - lige indtil jeg så dem hos "Karsen Andersen - bolig og blomster" i Lemvig, da vi kom forbi butikken på vores juletur.


"Københaver-potten"

Jeg vidste egentligt ikke så meget om dem, ude over at de var præcist hvad jeg helt vil have. De er enkle, men har de fineste små detaljer på kanten. Og så har de en overfalde der nemt "suger" noget patina - hvilket jeg jo klart foretrækker.


Efter mit sidste indlæg, blev jeg meget klogere på, både hvor de kom fra og hvad de forskellige modeller hedder. Flere af jer søde mennesker som kigger med herinde, kunne nemlig fortælle en hel del. De produceres i Italien for det danske firma Bergs Potter, og fx Københavner-potten har en særlig historie. Et Københavnsk potteri lavede denne krukke i 50 år, og én af de gamle lerpotter fandt man senere i et nedlagt gartneri. Nu laver man kopierne efter den gamle krukke.


"Københaver-potten"

Jeg holder mest af "Københavner-potten" - for der ER bare noget ganske særligt over den. Derfor var det også kun den lyse variant af den, som kom med hjem i poserne i fredags.

Men næste gang må giver mig selv lov at "snolle" nogle penge på dén slags - så må jeg da bestemt også eje nogle af den smukke "Helena".


Meget praktisk, som jeg jo er, gik jeg efter den størrelse potter som jeg altid mangler. Den dér som passer til en pelargonie-stikling når den lige har fået fat, og dèn som man aldrig kan finde på loppemarkeder. Èn lidt større kom også med hjem - på opfordring af min søde mand. Jeg må ikke gå ned på krukker....  :-)

Prisen..... Ja de er ikke de billigste, men til gengæld de smukkeste. Ville selvfølgelig gerne have købt utallige mange flere af dem..... men jeg måtte jo holde mig i skindet :-)
Jeg havde været så heldig at få et lille tilskud i form af et gavekort til butikken, af vores julemiddags-gæster - sikke en god værtinde-gave :-)


Nu glæder jeg mig endnu mere til foråret kommer... Jeg skal nemlig plante i mine nye krukker. Den store af krukkerne skal prydes af et nyt lille oliventræ, og jeg ved det bliver SÅ fint.

***
*Nu har jeg snart weekend.... og fødselsdag*
***

46 kommentarer:

 1. Nej hvor er de flotte og chamerende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke.... Jeg kan bare ikke stå for dem :-)
   Vinterhilsner fra Susan

   Slet
 2. Kære Susan, ja de er nemlig smukke! Jeg ved at www.mp.havedesign.dk har haft dem - måske hun har dem endnu -altså hvis man ikke lige har vejen forbi Lemvig;)
  Blålerspotter -som disse er (leret er gråblåt før brændingen og brænder gulligt -bare lige en nørdet info;)) er meget porøse og derfor bider patinaen så godt på dem.
  Tillykke med købet.
  kærlig hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker nørdet info Helle :-) Det er så skønt alt den viden jeg får herinde.....
   Og så så jeg iøvrigt godt at MP Havedesign også var på forhandlerlisten. Jeg har dog ikke kunne se dem på hendes hjemmeside... men derfor kan hun jo godt have dem.
   Nyd sneen :-)
   KNUS

   Slet
  2. Jo jo - jeg har dem. Men jeg vil ikke sende dem, så det er kun, hvis man lægger vejen forbi Aarup, at man kan få dem... Kan da godt være, jeg skal ha' dem lagt på hjemmesiden 'til afhentning' :) Jeg har både Helena-, Københavner- og Simona-potter.

   Slet
 3. Det ser ud som en meget skøn butik du har fundet der. Hyacinterne er også uimodståelige.

  Helena urtepotten har jeg købt hos butik Remme, er det ikke også på dine kanter??

  SvarSlet
  Svar
  1. Jow da ... Butik Remme er lige i nærheden - og kan, når jeg kigger efter den, også se den på deres webshop.
   Det er nu ikke samme producent - men hvordan dét lige hænger sammen skal jeg ikke kloge i ;-) Men den er rigtig smuk - dét må jeg sige, og der er ingen tvivl om hvilke af krukkerne jeg skal købe mig næste gang.
   Fortsat god aften.
   Hilsen Susan

   Slet
  2. Nu er det jo godt nok et gammelt indlæg, dette her, men jeg må alligevel lige give mit besyv med. Potterne, som i dag er mest kendte som Bergs, blev, og bliver åbenbart også stadig, produceret af Stjernholm Teller, hvorfra mine ældste, meget gamle, potter stammer. Jeg blev derfor meget forbavset, da det pludselig viste sig, at det var et andet firma, nemlig Bergs, som fik dem produceret og solgte dem. :-)

   Forklaringen må jo være, at der ikke er copyright på de gamle modeller.

   I jagten på linket til Bergs til et blogindlæg faldt jeg over dit indlæg og det er jeg da helt glad for, for dels kan jeg se, at Butik Remme stadig har de firkantede, som hører til mine yndlings, men som er udgåede af Bergs sortiment og dels kan jeg fortælle, at Karsten Andersen ikke længere får nye potter hjem. Jeg tror, det skyldes, at folk i Lemvig og omegn ikke har fået øjnene op for deres herligheder. :-)

   Slet
 4. God weekend og rigtig god fødselsdag - og tillykke med potteforøgelsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak.... Jeg nyder at min weekend er startet allerede, og glæder mig til nogle skønne dage.
   Mange vinterlige hilsner fra Susan

   Slet
 5. Det er da nogle rigtig fine krukker, kan lige se dem med patina.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg siger dig Anette.... der er nogle SKØNNE billeder på producentens hjemmeside - masser af patina.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 6. Dejlige potter og godt du fik nogen med hjem..:-)
  Og dejligt med en skøn mand som din..du må ikke gå tom for potter..;-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Nej kan du se det for dig.... tænkt hvis jeg ikke ejede en potte..... eller i det mindste bare én som ikke var tilplantet. Jeg ville nok blive rastløs og lettere irritabel :-)
   Knus Susan

   Slet
 7. PS...:

  Jeg håber at du får en dejlig fødselsdag..:-)

  Stort tillykke og knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 8. Hej Susan.Dejligt at du vendte hjem med lidt nye krukker..............ønsker mig også nogle til min fødselsdag.
  Nu kan vi bare glæde os til at se dem med blomster i.
  Rigtig god fødselsdag i morgen Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en GO gaveide.... :-) Sådan en gave holder jo i mange mange år, og man vil nyde den hver gang man ser den.
   Tak for din føs´dags hilsen - det er sødt af dig.
   Mange knus Susan

   Slet
 9. De er bare skønne - jeg har haft en uden at ane, at den havde et navn, det var en helena terrakotta farvet, jeg husker ikke, hvor jeg fik den - den væltede desværre og gik itu, men nu ved jeg jo, hvad den hedder og vil holde udkig efter dem :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Randi. Ja det er klart en fordel at kende navnet.. for så kan man jo søge på forhandlerne på nettet - og måske der er én i nærheden.
   Et oplagt ønske måske.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 10. Åh ja Susan.....kan så godt forstå du har forelsket dig i de skønne krukker de er så smukke med deres blondekanter. Som fru Friis fortæller så bliver model Helena ganske rigtigt forhandlet hos butik Remme.....nærmest i din baghave - jeg har været på togt flere gange for at forsyne mig - de er så skønne til de første løgvækster og primulaer ;0)

  Københavner modellen har jeg dog ikke set hos Arne og Hannah....eller andre steder for den sags skyld - den er virkelig yndig og med en skøn historie bliver den ikke mindre attråværdig......vil holde øje med om den skulle dukke op på min vej på et tidspunkt :0)

  Knus og god fødselsdag når du når dertil ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej søde Frøken Solhat.
   "københavneren" skal da nok dukke op på din vej - for nu ved du at den findes - og så kommer den nærmest af sig selv :-)
   Nej det er øjensynligt en anden producent som har lavet dén "Helena" som der er i Butik Remme - så nok derfor stod den anden ikke ved siden af :-) Men jeg glæder mig til at plante i dem..... måske jeg må have mig nogle primula til dem. Her i huset kalder vi dem fødselsdagsblomster - for lige fra jeg var barn har de hørt til på min fødselsdag.
   Nyd sneen... KNUS Susan

   Slet
  2. Åh håber du får ret Susan at appelsinen falder ned i min Turban en dag ;0) Et par appelsiner ville ikke være så ringe :0)

   Mon ikke det alligevel er den samme - den ligner uhyggelig meget og den er i hvert fald importeret fra Italien ved jeg....måske bare en anden importør :0) Emilia krukken og de skønne melonkrukker har jeg også fundet i Hjarbæk.

   Kan du have en knaldhamrende dejlig week-end søde :0)

   Knus

   Slet
 11. Kan godt forstå du har forelsket dig i de potter. De er altså super smukke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke... et "must have" i vores have.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 12. Kære Susan.
  Næste gang du kommer til Odense, skulle du besøge Abel Spendabel på Hunderupvej, de har en masse af disse skønne krukker. Prøv at se deres hjemmeside:)
  Mange hilsner fra Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Eliane... det er et godt tip dét dér :-)
   Adressen er skrevet op - for der må vi da ind næste gang vi kommer til Odense.
   Jeg vil så gerne i nye butikker af den slags - det er herligt.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 13. .... ej, de er fine, hvor er du bare en heldig potte-ejer - tillykke med det og med din fødselsdag.
  Knus Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps... super heldig potte-ejer :-)
   Tak for din hilsen - jeg vil helt bestemt få en skøn føs´da :-)
   Mange snehilsner fra Susan

   Slet
 14. Ja det var dejligt, at alle kunne byde ind med historier om potterne, så vi kunne lære lidt mere. Så tak for det.
  Min lokale planteskole har dem alle, men da de er lidt pebrede i pris, er det noget af det jeg ønsker mig i gave.
  Jeg fik for år tilbage den største af københavnerpotten i gave, og ak og ve den kunne ikke tåle den hårde frost og skulle altså have været ind i varmen. Så jeg tror ikke, at de er helt vinterhårdføre! Da de er så dyre, er det jo ærgerligt at miste dem til frosten. Så NU kommer alle mine indenfor om vinteren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldige dig.... Lokal planteskole - så må de også have ANDRE skønne ting. Jeg mener - de må have en god smag :-)
   Mine kommer helt sikkert også ind - jeg skal ikke risikerer noget. Vi har flere særlige potter som overvintre i drivhuset, men de er ikke våde (eller kun ganske lidt) så de sprænges ikke derude. Men dem her... de vil nok rykke helt ind :-)
   Prisen er vel lidt høj - men jeg syntes ikke den er ublu. Jeg vil gerne betale lidt ekstra for kvalitet - og for noget som taler til mit hjerte.
   Og de taler meget højt og tydeligt.
   Vinterlige hilsner fra Susan

   Slet
 15. Uh, de er da lækre, Susan. Dem kan jeg godt forstå du er faldet for! Jeg sidder også og falder for dem og overvejer da ligefrem om jeg skal prøve at blive forhandler af dem. Jeg takker i hvert fald for inspirationen :-)
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhh hvor spændende Nana.
   Dejligt at kunne inspirerer. Jeg tror det er en varer som ikke kun er interessant for havefolk - også dém som nyder at gøre deres hjem smukke, kan godt li´ dem.
   Mange hilsner fra Susna

   Slet
 16. Skønne krukker, kan godt forstå du har forelsket dig i dem :-)

  SvarSlet
 17. Idag er det Susans fødselsdag...hurra hurra hurra
  Hun sikkert sig en krukke får,
  som hun har ønsket sig iår
  med dejlig chokolade og kage til.

  Og når hun hjem til Lukla går..hurra hurra hurra
  så skal hun hjem og holde fest
  og den, der kommer med som gæst
  får dejlig chokolade i orangeriiiii iiiii et

  Tilsidst vi råber højt i kor....hurra hurra hurra
  gid Susan længe leve må
  og rigtig smuk patina få
  med dejlig chokolade og kage til.

  For huuuuuuuuuuun er så ung og så yndig ser hun ud
  For huuuuuuuuuuun er så ung og så yndig ser hun ud

  Åh ja, hende ka` vi li`
  Åh ja, hende ka` vi li`
  Åh ja, hende ka` vi li`
  Hun skal i glas og ramme

  HJERTELIG TILLYKKE MED FØDSELSDAGEN, KÆRE SUSAN<3<3<3
  Vejret er jo ligesom bestilt. Håber du får en rigtig dejlig dag og bliver godt og grundigt forkælet.

  Mange tillykkeknus fra os i et forrygende snevejr på æ ø

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde søde Tante. Aldrig har jeg fået så fin og skøn en fødselsdags sang - ALDRIG :-)
   Fik tårer i øjnene og alting.... ♥
   Vi havde en rigtig god dag til "staden" - med masser af sne tilmed. Ikke så ringe når man elsker det kolde og hvide.
   Endnu en gang tusind tak for din skønsang - og jeg mener SKØN.... Du er bare den bedste til den slags.
   KNUS

   Slet
 18. PS: Tusind tusind tak fordi du gjorde mit brandsår så glad:o) Det går allerede meget meget bedre. Hvor er du bare sød og betænksom:o)

  Flere tillykkeknus og hav nu en dejlig og uforglemmelig dag, ikk`?

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig..... Jeg vidste det ville hjælpe dig - og jeg ER jo ret miljøskadet af mit arbejde :-)
   KNUS

   Slet
 19. Kære Susan.

  Ønsker på din fødselsdag
  glæde og lykke til dig
  lys på din vej.

  Rigtig hjertelig tillykke med fødselsdagen. Håber du får en rigtig dejlig dag.

  Mange varme tanker fra John og Eliane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for jeres søde hilsen Eliane. Jeg havde sørme slet ikke forventet at få fødselsdags hilsner herinde - og jeg må bare fortælle dig at de varmer mig SÅ meget.
   I er nogle skønne mennesker.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 20. Så fine krukker som du kan glede deg over i laang tid fremover, de kommer til å pryde hagen din. Hurra for deg i dag!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din fødselsdags hilsen :-) Den er jeg rigtig glad for.
   Ja - krukkerne er skønne - og jeg skal nok passe godt på dem så de holder i mange mange år.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 21. Hej Susan
  Tillykke med fødselsdagen, måske du har været heldig, at få endnu flere af de fine potter til din samling, for dem kan man simpelthen ikke få for mange af.
  Jeg har selv "samlet" lidt sammen i løbet af nogle år, og de sidste købte jeg hos en blomsterhandler der ikke ville forhandle dem mere (det forstår man ikke) men til gengæld solgte hun de sidste ud til en rimelig pris, og så var jeg med !
  Håber du har haft en rigtig dejlig dag, og er blevet godt og grundigt forkælet.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange mange tak for din hilsen Anita. Jeg havde en dejlig dag - og jeg blev sørme forkælet. Ikke dårligt at være "den heldige" en hel lang dag.
   Jeg fik ikke flere krukker i gave - desværre, men jeg skal nok blive fristet af nogen en anden gang. Det ved jeg.
   Jeg syntes ikke det er for dyre i prisen..... Så selvfølgelig gerne de var billigere, men ærligt så må kvalitet godt koste noget ekstra. Men et udsalg som du fik lov at "deltage i" må da være herligt. Kan godt forstå at du var med på dén.
   Mange vinterlige hilsner fra Susan

   Slet
 22. Vilka vackra krukor! Krukor kan man aldrig få för många av. Grattis efterskott :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.