søndag den 22. april 2018

Det genskabte "sommerpalads" :-)

Sikke en dejlig weekend det har været - og sikke alt det vi har nået at ordne i vores lille have. Vi har reetableret orangeriet så det er klar til sommeren, ligesom alverdens andre små ting er blevet streget på huskesedlen. Ja sommerpaladset er ved at tage form.... formen af sommer.


Spejlbassinet som de sidste år har været en fast del af vores sommerhave er kommet på plads, og det er noget vi er flere som har glædet os til. Hundene har trippet utålmodigt omkring  - og også oppe i bakken. Kommer der ikke snart vand i? Ja de har glædet sig til en frisk mundfuld, ligesom fuglene også altid bruger det flittigt. Vi nyder spejlingerne og de smukke farver, og vi nyder at se hvordan havens dyr bruger det så flittigt. Spejlbassinet er fra Helle Nørby.... men hendes ting er jo ikke så sjældne i vores have og her på bloggen, så måske du allerede kender hendes ting.


En af de vigtigste ting var for mig, at få alle pelergonierne ud fra "vinterhotellet". De har stået frostfrit og lyst, men trods at de har haft det ganske fint, så er de altid triste og blege når de kommer ud i dagslyset. Nu er puslespillet gået op - og de har alle fået en plads i glashuset.


Alle er blevet puslet om, og visne blade og grene er fjernet. Ja - det er ganske få af dem der bliver klippet tilbage, for jeg elsker de lange krogede og "træ-agtige" planter. Lige nu ser de lidt sølle ud - men vent bare. Om 1 uge, så stråler de straks meget mere, og om 1 måned er de store, frodige og blomstrende.


De små finurlige ting er ved at finde deres faste pladser - ligesom nye ting sniger sig med.  


Den nye smukke forkobrede belægningssten - også fra Helle Nørby, lå pludselig under vores nyindkøbte limetræ, og dér tror jeg sørme den skal ligge lidt endnu. Smukke ting som på en diskret og let måde smyger sig ind i en helhed - det er det perfekte for mig.


Hundene sniger sig ikke - de kommer enten luntende, løbende eller tilmed buldrende ind en gang imellem. De hygger sig fuldt ud lige så meget som vi gør derude - og man kan se hvor afslappede og glade de er når vi har disse lange og hyggelige dage derude.


Den lille syren har fået plads lige inden for døren, og når den om kort tid blomstre, vil den skønneste duft fylde hele glashuset. Det er en lise for sjælen som jeg glæder mig til hvert år.


Trappen er fyldt med krukker - krukker med masser af forår. Stedmoder i flere farver og så den forårsivrige hortensia. Græsplænen har fået den første gang med græsslåmaskinen og er blevet revet og luftet. Gødningen fik den tidligere på ugen - og når regnen kommer igen i den nye uge, så forventer jeg at den kvitterer med at tage et stort hop imod at være "sommerklar".


Vores store magnolietræ er begyndt at vise sin flotte farve i knopperne, og ligesom alt andet grønt i haven, så har de over få timer udviklet sig helt gevaldigt. Ja glæder mig til alt står i fuldt flor... og det er lige om lidt. Det florlette grønne lys har fyldt vores dage med smil - og de grønne skud på træer og buske er vokset flere cm i disse dage.


Som sagt... vi nåede næsten alt på vores lille huskeseddel. Men en kort uge venter, og allerede på torsdag kan jeg igen tillade mig at lave mine egne planer. Planer om at rengøre og forårsklargøre vores veranda, plante dahlia og meget meget mere.


Tak til alle jer som har skrevet søde hilsner og sendt mig mange tanker, efter mit sidste indlæg. Ja optimismen er stor, og selv om jeg ved at jorden stadig vil "gynge under mig" så tror jeg, at jeg nu bedre kan holde balancen. Min lille "ting til mig selv" er blevet bestilt...... fordi jeg syntes jeg har fortjent den, og fordi jeg tror den vil hjælpe mig med at være min balancepind. 


Rigtig god og skøn ny uge til jer alle

13 kommentarer:

 1. Det er så dejligt, at det endeligt går den rigtige vej, rent vejrmæssigt.
  Flotte ting fra Helle Nørby, der er flere af hendes ting, der står på min ønskeseddel 😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.
   Ja for søren da... selv om det kun var 1-2 dage at sommeren sådan rigtig var på tidligt besøg, så syntes jeg faktisk det alligevel har været helt helt fint. Solen har magt - og selv om der er vind, så har vi kunne søge læ i drivhuset. Jeg håber du må få alle dine ønsker opfyldt :-)
   KNUS

   Slet
 2. Et skønt indlæg, der faktisk oser af overskud og så alle de smukke billeder. Er glad for at høre at det går bedre. Bliver da helt forpustet af alt det du har nået, selv synes jeg at der er langt igen med alt det man skal nå.
  Sejt med 3 nye hundesenge, du gør en forskel :)
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak.... Jeg har faktisk tænkt på at jeg igen kan fange motiver med "sjæl" og den stemning som jeg gerne vil - det har jeg mangler noget tid. Utroligt som alting kan spejle sig en i sjælen.....
   Ja vi har nået meget, men når vi er to om det, og når der ikke er andet på programmet så går det fint. Og så er der jo det der med at vi hygger os.... i dag har vi fået en go´ lang "morfar" i drivhuset, drukket kaffe flere gange og også bare lavet ingen ting... Når vi hygger os, så føles det ikke som arbejde.. det er bare weekend. :-)
   YES - de tre senge udløser en GOD stor donation i næste uge. Det glæder jeg mig til.
   KNUS

   Slet
 3. Kæreste Susan
  Hvor er det et dejligt indlæg, og hvor har I nået meget. Jeg bliver så glad af dine fine billeder, og så bliver jeg ekstra glad over dit store arbejde med de skønne hundesenge. Har lige læst de sidste par indlæg; og du er godtnok en stærk og sej kvinde.
  Jeg er helt forelsket i jeres flotte spejlbassin, og håber sådan på at det der har stået på min ønskeseddel længe, ender med at stå i haven ;)
  Ønsker dig, din mand og de skønne “tippere” en dejlig ny uge.

  Knus og kram
  Lone

  SvarSlet
 4. Så smukke billeder du sender ud. Elsker pelargonie. Kan også godt lide de er ranglede. Det får mine også lov at være.
  Jeg syntes der er så meget der skal nåes i haven endnu.......
  Sætter du dahlia ud i den fri jord nu?

  Smuk dag
  Charlotte

  SvarSlet
 5. Åh, hvor ser det fint ud, Susan! Jeres have er så charmerende!
  Jeg har først nu læst dit forrige indlæg: Dejligt at høre at du finder ny energi og livsglæde. Det er hårdt når den mangler. Jeg ønsker dig en sommer fuld af solskin og gode dage!
  Knus fra Nana

  SvarSlet
 6. Hej Susan.
  Rigtig dejlige forårsbilleder fra jeres have. Især synes jeg spejlbassinet er flot, det er nogle fine ting, kunstneren laver. Og drivhuset er flot og hyggeligt.
  Godt at det er lysere tider for dig.
  Hilsen Lis 🌸

  SvarSlet
 7. Et herligt driverhus I har. Og jeres vuffere er vist lige så glade for det, hi hi. Jeg kan godt huske Helles ting når du har vist dem, så fine, flere står osse på min ønskeseddel, så håbet er lysegrønt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 8. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  ดูหนังออนไลน์

  SvarSlet
 9. Er det den 7-8 eller 8-9 juli, I har åben have i år? Vh Lis Just

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lis. Vi planlægger pt ikke at have åben have i år. Desværre. Jeg ved ikke hvor du min har set de datoer? God søndag. Hilsen Susan

   Slet

 10. Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  casino starbet

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.