søndag den 15. april 2018

Forårsrengøring

Ja det er nok de færreste der forstår at man kan glæde sig til at kunne komme i drivhuset og gøre rent og pudse vinduer. Ja måske ikke så meget jer som kigger med herinde - men selv om min kollegaer nok kender mig rimeligt godt, så så de en smule medlidende ud da jeg sagde jeg "kun" skulle være hjemme og ordne have. Ferie... så "skal man da noget"!!


Men ja - jeg havde virkelig glædet mig til at kunne tage fat og bruge tid på at gøre det fint og godt de steder som jeg omgiver mig med. Og min ferie i haven har været perfekt.

En af de første dage i ugen gik jeg i krig med at få Orangeriet shinet op. Stort set alt blev båret uden for, og en "affaldssortering" blev installeret ved trappen. Så kunne jeg bare gå igang. Sådan en omgang er ikke særlig kønt, men det skal som bekendt være skidt før det kan blive godt.


Morten Gås fik selskab af flere af krukke-syrenerne - og flankeret af stedmoder, lanterne, vandkander og andet "guld" så stod han trygt og godt imens hundene hold fangeleg igennem haven - over og under alt mit rod.


Ja begge hunde har været flittige hjælpere og godt selskab - og selv om jeg da havde foretrukket at min søde mand også havde haft ferie, så hygger jeg mig virkelig også i hundenes selskab. Vi har mange samtaler sådan en dag..... ja måske det kun er hundefolk der kan følge mig dér ;-)

Særligt da plantebordet blev ryddet var der stor interesse for at kigge med. De plejer at have en liggeplads på hylden  - men nu kunne de jo frit bevæge sig rundt over det hele. Mange ederkopper blev spottet - og mange jordtyper blev smagt. Jo jo... havearbejde har mange glæder.


Alt glas fik en omgang med en klud med noget "ajax-vand" og så efterfølgende en pudseklud og lidt glasrens. Mere behøver jeg ikke når vi ikke dyrker grøntsager derude. Vi dyrker blomster og gode stunder - så bare det er rent og pænt så er vi glade.
Bordet fik også en tur med kluden, for selv om det er et arbejdsbord, så må det gerne være rimeligt rent og pænt.


Da glasset var pudset og alt var ryddet var det oplagt at få gardinerne sat op. Nyvaskede efter vinteren og klar til endnu en sommer. Jeg tog et par billeder af hvordan det liiiiige er vi har vores gardiner monteret. Der er ofte nogen der spørger så her følge lidt billeder og ord.

IKEA... det er her vi har fundet vores løsning. De har "nemme" gardiner hvor siderne og toppen er syet med et fint ombuk, og hvor bunden blot kan lægges op som det passer i længden til det vindue man skal bruge det til. Jeg er desværre ikke en ørn til at sy, og ejer ej heller en symaskine - så det var en fin og meget billig løsning. Vi har valgt et gardin som er florlet i stoffet, da vi jo ikke skal skygge for fx. tomater. Vores pelargonier er fint tilfredse med det lette stof.


IKEA sælger også de clips som vi har brugt til at sætte i gardinerne. De kan nemt tages af når gardinerne fx skal vaskes, og så er de billige. Krogen sættes nemt i de gardinglidere som sidder i Orangeriet. Dem satte vi i profilerne allerede dengang da vi samlede det.


Så... billigt og nemt... og en fin og florlet løsning som jeg syntes passer godt til vores måde at bruge sådan et lille glashus.


En veloverstået forårs rengøring skal selvfølgelig fejres - og det blev den også. Hjemmebag og en god kop kaffe....  og en stille stund hvor man bare kan side og nyde at alt rod og habengut, der for kort tid siden stod ude på græsplænen igen er på den vante plads. Duften og følelsen af at være i et rengjort glashus er noget særligt - og jeg tænker altid at NU starter sommeren vist for alvor.

Happy

6 kommentarer:

 1. Ja det er en vidunderlig følelse med et nyvasket drivhus, vi fik det også gjort i weekenden. Og nu render jeg og beundre værket. Der er da også kommet lidt blomster og urter derind, snart skal der tomater og andet spiseligt. Du har ret det er som at skyde en vidunderlig sæsonen godt i gang.
  Hundesnak er godt:-)
  Ha den bedste dag
  Havehilsner Anette

  SvarSlet
 2. Tak for ideen til gardinerne, den vil jeg fluks kopiere.

  SvarSlet
 3. -ih hvor jeg kender det hvor folk undrer sig over man "bare" holder ferie i haven. Det er da det sted jeg helst vil holde ferie.
  Godt at høre andre osse snakker hundesnak, jeg har følt mig lidt fjollet når jeg gik og småsludrede med sønnens vuffer, når jeg er hundesitter.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 4. Jeg er vild med Morten Gås - hvor har du købt den ?

  SvarSlet
 5. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  ดูหนังออนไลน์

  SvarSlet
 6. Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  casino starbet

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.