søndag den 6. maj 2018

En længe ventet dag..... med plantemarked.

Efter en uge hvor jeg har lagt underdrejet af min dårlige ven helbredet (ja den der på lægefagligt sprog også hedder Endometriose) så er jeg igen igang med at nærme mig "overfladen". Ja på de dage  benene for alvor er sparket væk under mig, virker det altid uoverskueligt, men jeg når altid hertil igen..... til dér hvor jeg igen kan kigge op og ud i hverdagen igen. 

Og hvad er egentligt bedre end en weekend med helt fantastisk vejr til at komme lidt ud og i omdrejninger igen? Ikke rigtig noget vel? :-)


Lørdag gik vi en lille tur i byens gader, og fik os en lille forfriskning på én af caféerne, og i dag stod vi op med de friske, og tog til plantemarked på Hald Hovedgård.


Ja plantemarked..... jeg elsker plantemarked. Jeg har egentligt aldrig være på andre plantemarkeder end det her ved Hald, men jeg ved at der er mange skønne af slagsen ude i landet. Markedet på Hald Hovedgård er jo lige i nærheden, og så er jeg vild med området og den stemning som der altid er.


I år var der særligt godt vejr... ja sådan virkelig godt med varmt vejr og masser af sol. Jeg er aldrig før taget afsted i t-shirt og en tynd cardigan - men derimod ofte i tyk trøje, jakke, halstørklæde og hue, og det gjorde da bestemt noget ekstra for oplevelsen.

Jeg tænker også at det var det skønne vejr der havde lokket SÅ mange mennesker til, og aldrig har vi set så mange glade havefolk samlet derude.


Egentligt så manglede vi ikke noget....  men man kunne jo aldrig vide om vi kom til det når vi kom afsted :-) Vi har ikke store mængder bar jord som skal beplantes, så idag har vi kun snuset rundt efter små særlig ting, og dét der som bare lige måtte eje.


En af de boder vi altid besøger først er fyldt med floks og geranium. Det er nogle af de stauder vi nyder allermest, og vi kan altid blive fristet her. Store og fine planter - og gode priser.  Blev vi så fristet....? Selvfølgelig :-)


Der er alle slags handlende. Både de ret etablerede og organiserede som tydeligt tager rundt på plantemarkeder ofte, og så er der de minde - og helt små, som blot har traileren fyldt op med masser af fine planter og gode køb, og som altid har store smil på læben. Og så er der de "lettere-industrielle".... dem kiggede vi slet ikke i år, for der var masser at kigge på hos alle de andre.
Alle er glade og imødekommende.... og uanset hvordan de har deres lille butik, så er der masser af passion for de de gør.


En time var vi der, og så var mine batterier ved at være opbrugt, ligesom alle de interessante stande var blevet studeret. Vi kunne sagtens have brugt længere tid at ose lidt rundt - eller til at få os et glas koldt limonade... hvis der da bare var én der havde fået den ide.


Hjemme igen var det tid til morgenkaffe og frisk brød fra bageren. Ja fordelen ved at være tidligt oppe er at man får virkelig meget ud af dagen :-)

Vores plantefund..... Ja vi faldt selvfølgelig over et par af de fine floks, et par rigtig fine violer.... som jeg bare dårligt kan stå for, og så nogle skønne ærteblomster som er liiiiige klar til at sætte i haven. Frøsåede så de får masser af duft... men ja - det der med at så dem selv, det har jeg ikke gode erfaringer med.

*Har du også været på plantemarked i dag?*

7 kommentarer:

 1. det lyder som en rigtig dejlig dag. og det plantemarked ser altså rigtig spændende ud. jeg har aldrig været på plantemarked, det kniber med dem her omkring, men i juni er der et på Alstedgaard, det er ikke så langt væk så der skal jeg afsted.
  Forhåbentlig er du ovre "din usportslige ven" for denne gang, og kan nyde sommervejret de næste par dage.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
 2. Jeg har før set indlæg fra markedet der, og det ser så fint og indbydende ud altsammen. Dejlig nye planter, lige til at blive glad af.
  Og det dejlige solskin har vi nydt allesammen.
  Knus

  SvarSlet
 3. Hei Susan.
  Et flott og innbydende plantemarked. Det har vi veldig lite av her i Norge. Noe som jeg savner. Fine planter du har anskaffet deg. Floks er også en av mine favoritter. Håper at det går bedre med deg, og at du kan nyte maidagene i hagen. Fin uke til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlet
 4. Hej Susan
  Øv med sygdommen, men det lyder som en virkelig dejlig dag, du havde.
  Jeg kender desværre godt det med at mangle jord. Men jeg går også gladeligt på plantemarkeder. For det ku' jo være der stod en lillebitte plante... Du fik nogle gode ting med hjem, kan jeg se :-)

  SvarSlet
 5. altid dejligt med plantemarkeder :) - men jeg har den første til gode endnu her i år ;)
  fortsat god bedring ;)

  SvarSlet
 6. Åhh vilken plantmarknad! Här är det dåligt med såna faktiskt...
  Hoppas du hittade mycket fint :)
  Kram från Titti

  SvarSlet
 7. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  starbet login

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.