lørdag den 19. maj 2018

Duften af forår

Det er ret vildt som vores lugtesans bliver forkælet i disse dage. Den søde duft af forår er alle steder, og det er en berusende oplevelse blot at gå en lille tur rundt i haven. 


På vores terrasse står den gamle klematis i fuldt flor, og det er så smukt som aldrig før. Den er i år større end nogensinde, og den har nærmest bredt sig over hele hegnet. Den beskæring som vores nabo, kirkegården, gjorde i det tidlige forår sidste år, har for alvor vist sin effekt, og der er nu meget bedre kår for vores havedrømme og planter. 


Syrenen er der stadig, nu blot i en mere behersket størrelse, og det er fint for jeg elsker blomsterfloret - og så er der jo lige duften. Duften af syrener kender vi vist alle.... den er noget særligt og noget som mange "ikke havefolk" alligevel kender. 


Duften af klematis er derimod måske ikke så kendt, men jeg kan fortælle at den også er helt fantastisk. Sammen med syrenen blander den, den fineste forårsparfume, og jeg ville ønske jeg kunne gemme lidt af duften til andre tider af året... bare fordi duften af forår er så fantastisk.


Hegnet imod vores indkørsel er også i det "fine tøj". En gammel hvid klematis som jeg nok havde afskrevet for et par år siden viser sig igen - og nu blander den sig med afløseren i en fin sammenplantning. Duften .... ja dén tager imod os når vi kommer hjem fra arbejde :-)


Og blomsterfloret fortsætter bare...... :-) Ved jernsengen og det nye hegn er der også masser af blomster. Det tegner til at blive rigtig godt med beplantningen ved hegnet og når pinsedagene har givet mig tid til at tage en runde med opbindingssnor og en go omgang lugning så skal jeg nok tage jer med på en kigger. Kun én klematis er ikke kommet i år, og det er en ret god succesrate syntes jeg. Det skal nok blive en blomstrende og frodig flade - med masser af duft.


Ja pinsen er startet og jeg glæder mig til fridagene. Min søde mand har jo som nogen af jer ved fået ordnet sit knæ i denne uge, og nu skal han blot på toppen igen. Vejret skal vist vise sig fra sin fine side - og hvis det holder skal jeg da nok klare både at ordne have og opvarte patienten.


RIGTIG MANGE HILSNER OG RIGTIG GOD PINSE TIL JER ALLE

6 kommentarer:

 1. Hej Susan.
  Sikke fine billeder du viser, og med en helt anden vinkel på haven, end du plejer.
  Jeg tror bestemt heller ikke der findes nogen, der ikke elsker duften af syrener. Duften af Clematis Montana, har jeg derimod aldrig kunnet dufte..... men jeg må da ud og have næsen i dem jeg har.
  Det nye hegn ser brand godt ud.
  Rigtig god pinse og god bedring med gemalen.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
 2. Den skønneste have 😍 💚 💚

  SvarSlet
 3. Ja man bliver duftsniffer på denne årstid. Jeg har nu aldrig tænkt over clematis Montana dufter.. Jeg må ud og stikke næsen i den. Det er nok fordi vores blomster samtidig med Akebia og blåregn, de er oredøvende i duften.
  det må da osse være den rene balsam på et dumt knæ at liste rundt i en forårshave som jeres nu..
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 4. Ja duften af forår er så dejlig. Også god pinse til jer, selvom den næsten er forbi nu 😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 5. Beautiful image the building You chose well for the theme.
  Your blog is very nice,Thanks for sharing good blog.
  casino starbet

  SvarSlet
 6. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  หนังออนไลน์

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.