mandag den 14. maj 2018

Er du også heldig at have et magnolietræ?

Jeg føler mig heldig... heldig at have sådan et smukt træ i vore have, og glæder mig hvert forår til at føle den luksus det er at stå under det og bare nyde. 


Træet er så vidt vi kan regne ud 10 år. Det var ikke det mindste på planteskolen, men omvendt også et træ som var i en overkommelig prisklasse. Det har vokset støt og roligt, og har særligt i de sidste år fået både facon og størrelse. Sidst forår... da vi fjernede den store og voldsomme hæk der stod på to sider af den, blev det om noget lige så glad som vi gjorde, og nu er det så smukt som jeg kan forestille mig. 


Lys og luft har selvfølgelig gjort det godt - og når det står alene uden at være pakket ind i en hæk, så kommer det rigtig til sin ret. Og alle de kærlige blikke som både vi og de forbipasserende på vejen sender det... det må da også få sådan et majestætisk træ til at shine ekstra meget.


Blomsterne sidder både højt og lavt, og de lave har jeg brugt en del tid på at studerer. De er så fine og elegante, og med de fineste fløjlsbløde farver. Duften er himmelsk og nærmest berusende, og vi har i mange aftener nydt at gøre holdt netop dér under træet på vores "go´nat tur" rundt i haven. En dyb indånding af den fine magnolieparfume...... det sover man virkelig dejligt på.


Billederne er en uge gamle.... og nej på denne tid dur det bare ikke at gemme på noget. Det går alt for stærkt derude, og vores have ser slet ikke sådan ud mere. Det er jo blevet somme når man kigger derude - ikke forår, men sommer. Der er stadig lidt blomster på magnolien, men de er faldet hurtigt i varmen. Istedet har det fået de fineste lysegrønne blade, og følelsen af stå under træet er nu ikke lyserød mere, men lysegrønt.


Lysegrønt det er håbet også... håbet om at min søde mands "knæ-reparation" på onsdag bliver en formsag, håbet om at jeg fortsætter den opadgående kurve :-), at vores ubudne gæst frøken Mosegris, snart smutter til de evige mosegrise-marker.... og så lige håbet om at det gode vejr fortsætter.

*Smil - til dig selv og dit magnolietræ* 

7 kommentarer:

 1. Hej Susan
  Uha ja, det går stærkt for tiden. Jeg har en 45 år gammel magnolia, og der er vist to kronblade tilbage. Men blomsterne er fantastiske, mens de er der :-)
  God bedring til jer og god rejse til frk. Mosegris.
  Mange majsommerhilsener Lisbeth

  SvarSlet
 2. Hej Susan, jeg er så heldig at have ikke mindre end 3 Magnolia, men kun den ene er så stor at man kan stå under den (hvis man ikke er så høj) de andre derimod kan man stornyde og se ned i de smukke blomster. Magnolia er noget af det mest fortryllende jeg ved.
  Masser af Hilsner og krydser fingre for knæoperationen

  KNUS

  SvarSlet
 3. Åh Magnolia er så fin, jeg har den i hvid - lækkert og meget charmerende hus du har

  tak for god inspiration endnu en gang
  Annette

  SvarSlet
 4. Jeg har en lille stjernemagnolie, men den er lidt pisten. Men jeg cykler forbi en kæmpestor pink hver dag, på vej til og fra arbejdet. Den nyder jeg.
  Håber knæet og helbred arter sig, god bedring.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet

 5. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  starbet login

  SvarSlet
 6. I see your blog daily, it is crispy to study.
  Your blog is very useful for me & i like so much...
  Thanks for sharing the good information!
  หนังออนไลน์

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.