mandag den 19. december 2016

19. december - Havens julegæster nyder vores nye buffet.

Det er skønt - virkelig skønt. De bevingede julegæseter er virkelig vendt tilbage til vores have, og vi har brugt mange timer i weekenden til bare at nyde synet - og min søde mand fandt selvfølgelig kameraet frem. 


Det er en stor succes med den nye hængende buffet i det lille æbletræ, og vi kan se at rygtet har spred sig til alle vores gamle kendinge. Ja - vi kan kende flere af fuglene, og det har givet mange smil at kunne genkende vores venner fra tidligere. Særligt en lille blåmejse med et særligt mærke i nakken, og spætmejsen som også har en lidt anderledes farve end alle andre vi har set, har kigget forbi.


Vi lavede jo den hængende buffet med foderbeholdere fra Wildlife Garden, da musene også syntes de skulle deltage i måltiderne. Det var vi ikke helt enige i, og de hængende foderhuse har vist sig både utroligt populære ved fuglene, flotte at se på og nemme at fylde op med friske forsyninger.

Der er godt nok stadig en smule foder i foderladerne - mest for fotografens skyld, men musene har ikke vist sig i nogen tid.


Der er rift om både nødder, frø og fedtkugler... og traditionen tro bliver der sikker både nødder og knas til overs fra julen, som kan blive lavet til en "homemade fuglekage". 


Indtil da går det vist også fint med købefoder..... :-) Vi håber at kunne fede alle de små fugle rigtig godt op, så de kan klare den sne og frost som vi også håber på. 


Jeg håber I har nydet det fine vejr i weekenden. Måske det er blevet til en god tur i skoven - eller måske en tur igennem den julepyntede by.

*Glædelig ny uge - det er jo ugen med juleaften*

3 kommentarer:

 1. Så herlig at dere har fått så mange fine gjester med vinger. Det kan jeg godt forstå, med de fine restauranter med den beste mat:) Jeg har kjøpt det sammen grå huset som deg. Det er riktig fint og praktisk.
  Ha en riktig god jul.
  Jannicke

  SvarSlet
 2. Hvor dejlige billeder.
  Jeg nyder også at fodre fugle om vinteren. Det er så skønt at sammensætte en alsidig buffet, der kan tiltrække en mangfoldighed af fugle.
  Fuglene er vinterhavens blomster, og om sommeren betaler de tilbage ved at gøre indhug i larver og kryb.
  Kram

  SvarSlet
 3. Det er sørme velbesøgt, men det er nu også en rigtig fin buffet I har hos jer.
  Ja, det er snart jul, hvor skønt :)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.