lørdag den 17. december 2016

17. december - velkommen jul og julensgæster

På vores dejlige juletur til Århus fandt vi et sted hvor de havde virkelig store og smukke mistelten. Jeg måtte bare have en med hjem.... og min søde mand forstod vist godt at det var noget som var svæt at komme uden om. Vi kom begge til at tænke på vores dejlige ture til Harzen hvor de hænger i virkelig mange træer - og hvis man ikke skal have sådan en når julen står for døren hvornår så? 


I dag kom den på plads ved vores fordør hvor den nu ligger og byder velkommen til julens gæster. Den har fået en plads i den store blomsteropsats som her i vintermånederne er fyldt med stedsegrønt og vinterens blomster.


Ja normalt så hænger sådan en jo som bekendt - men vi har slet ikke så højt til loftet at den vil kunne få en plads i loftet inde i stuen. Nååe ja - en lille kvist er knækket af, den skal hænge over vores seng ♥


Og sådan her ser det så ud ved vores fordør - vi byder vores julegæster velkommen med masser af krukker, glas, stedsegrønt og hyacinter..... og levende lys.


Skønne Sarpa sidder der kun i anledningen af, at hun var glad for at få lov at være med ude og fotograferer,,,, normaltvis er hun på den anden side af døren.


Lukla ved godt at hun ikke selv må gå uden for døren - for efter hun som ung tog turen over muren et par gange er dén luksus blevet inddraget for hende. Men så kan man jo holde øjen igennem sprækken :-)

Sarpa holder godt øje alt hvad der sker.... men har dog ikke opdaget hvor nemt det er at komme over muren. Og lad os håbe det bliver ved at være sådan. Lad os håbe hun blot vil blive ved at syntes det er spændende nok at tjekke mossen i krukken med julerosen - og hvad der gemmer sig imellem glaskuglerne.


Misteltenen er flot sammen med julerosen og de levende lys - og de lidt gule blade er egentligt ret fint sammen med de grå, grønne og hvide farver.


Cedertræet har vi haft nogle år, og i sommers fik det en en ny stor krukke. Det står lidt annonymt på vores terrasse om sommeren, men kommer rigtig til sin ret når den får ærespladsen ved fordøren i vinteren.


Mange bekymre sig om træerne kan tåle at stå i krukker - men det har vi slet ingen problemer med. Det bliver kun flottere og flottere.


På bænken ligger et kræmmerhus af pil som min veninde har lavet til mig. Jeg elsker det :-) Det er fyldt med forskelligt gran og grene, og jeg syntes det er en rigtig fint ting som kan bruges år efter år. Sidste år havde fuglene også nogle æbler liggende ved den - måske jeg skulle finde nogen frem til dem igen i år. 


Den gamle altankasse i sandsten er fyldt med hyacinter... jeg håber de vil springe ud så vi kan få glæde af duften, men det kommer helt an på temperaturen. 


Det var en lille lørdagshilsen med billeder af hvordan vi byder vore julegæster velkommen. De skal føle sig velkommen allerede når de åbner lågen, ligesom vi også gerne selv vil nyde synet når vi kommer hjem. 


Nu står der konfekt på programmet...  :-) Håber I alle har en skøn weekend, og at I hygger jer med julerierne.

*GLÆDELIG JUL*

14 kommentarer:

 1. Så lækre billeder og så mange skønne krukker og planter..:-)
  Det ser så fantastik smukt og hyggeligt ud.<3
  Juleknus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Også stort juleknus til dig Lisbeth :-) Ja jeg bliver også glad når jeg kommer hjem og ser det derude... så føler jeg at jeg er hjemme
   KNUS og mange tanker til dig søde

   Slet
 2. Er så hyggeligt med dine fine juleindslag og vufferne er altså ikke til at stå for.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne.
   Dejligt du syntes om julerierne.. jeg er ikke så godt til at holde mit løfte om en daglig kalender - men jeg forsøger at nå lidt.
   Hundene... ja de er skønne. Og efter i morgen så er mindst den ene også ren igen *fnis*
   Glædelig jul
   Susan

   Slet
 3. Hvor i Aarhus fandt du den skønne kæmpestore mistelten?? S M U K

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa
   Den er da fra Billigblomst :-) 150 kr.... den nette sum :-)
   Den er SÅ fin
   KNUS

   Slet
 4. Ljuvliga bilder...
  Vinterkram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Også mange fine vinterhilsner til dig.
   KNUS

   Slet
 5. Hvor ser det smukt ud, det har I gjort godt.... Jeg elsker også at pynte min gårdhave op, næsten mere end indendøre..... �� Jeg har også træer i krukker, uden problemer, og de bliver smukkere år for år. ������

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig glædelig jul Heidi
   Ja er det ikke bare herligt.. at få lov at pynte op uden for :-)
   Stort knus Susan

   Slet
 6. Som sædvanligt fine og meget inspirerende billeder fra din matrikel, men i dag er det især dine dejlige hunde, som jeg lægger mærke til. Sådan nogle havde jeg også engang. Især den første, Charlie, var en vildbasse, en charmerende af slagsen, som desværre endte med at blive kørt over, fordi den gravede sig ned UNDER hegnet omkring haven og stak af. Tibetansk terrier er en skøn race .... men det er jo i virkeligheden de fleste hunde.
  Glædelig adventweekend
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 7. For den du hygger, det ser så hyggeligt ud ... er vild med din stil og ikke mindst din skønne hund.
  Tak for inspirationen og rigtig glædelig jul
  Annette

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.