fredag den 21. oktober 2016

Friweekend på "Nordstrand" - tur til Tyskland #1

Pludselig bød muligheden sig for en weekendtur - heldigt og virkelig dejligt. Tilfældighederne bragte os til et skønt sted på "Nordstrand"- en halvø ud i Nordsøen i Sydslesvig. 


Det smukke vadehav, marsken og digerne er noget som vi ikke før har besøgt på denne måde, og det var ikke bare smukt med også ret spændende.


Der er nu noget særligt at opleve hvordan naturen har totalt magt. Hvordan vandet flytter sig og hvordan samfundet er indrettet efter det.  Her kunne vi for alvor mærke vinden og den friske luft - og opleve de åben vidder.


Fårene var over alt. Hvis man ville tage sig turen på stien, som går på diget hele vejen rundt om øen, så ville man hilse på en stor del af dem. Stærene var også ved at samle sig, og den "sorte sol" blandede sig med store flokke af gæs og andre fugle.


I tyskland er hundene meget velkommende - men stedet vi fandt var nu noget ganske særligt.


Hos "Pharisäerhof" vil de nemlig særligt gerne byde hundene velkommen, og det var en stor fornøjelse at møde op med sine to hunde.


Alt var rent og pænt, og værelserne var virkelig fine. Vi følte os meget velkommen, og vi forstod straks at hundene virkelig var meget velkommen. Flere gange fik vi at vide at vi ENDELIG måtte tage dem med os... i restauranten, i krostuen eller i baren.


Værelserne var indrettet med hundesenge og vand- og foderskåle. I skålene lå der selvfølgelig godbidder og bød velkommen.


Der var et stor indhegnet område hvis man gerne ville lufte sin hund ved kroen ...  ja for øen har jo selvfølgelig flere hundestrande også. Når man kom hjem fra stranden kunne man vaske og tørre sin hunde i afdelingen med "hundespa" :-)


En lille butik, hjemmelavet og helt fantastisk is, kager der smager himmelsk...  Ja der var nok at se og smage på.


Selv om vejret ikke gav os sol og blå himmel - så var efteråret alligevel virkelig smukt. Jeg er vild med den flotte benved som lige nu ses utallige steder - dem havde de virkelig mange af.


Sightseeing... selvfølgelig skulle vi det. Den nærliggende by Friedrichstadt lokkede med smukke huse, "vand i gaden" og særligt fine facader med masser af roser.


Og smukt det var det. Bybilledet inviterede med sin gennemførte stil velkommen, og med sans for sjæl og historie fortalte hver et hus sin egen historie.


Hvis man savner inspiration til hvordan man kan gøre sin byhus-facade til noget særligt, så er Friedrichstadt en god og dejlig by at tage på "studietur". Her står ideerne i kø og her er virkelig hyggeligt.


Tilbage til fårene, naturen, råhyggen og vores skønne ophold.....
Hvis du gerne vil rejse med din hund - og du gerne vil have at den er en del af din tur, og ikke bare "med" fordi den kan eller skal, så syntes jeg at den lille perle på "Nordstrand" er noget i en klasse for sig. 


Her er alt hvad man kan ønske sig..... åbne vidder, masser af frisk luft, smukt natur, overordentlig kærlig velkomst af både 2 og 4 benede og så bare masser af hygge og lækker mad.

Lørdag aften var vi 6 mand og 7 hunde i restauranten, og imens der blev serveret virkelig god mad, lå hundene alle og hvilede sig efter dagens oplevelser.


Vi skal bestemt tilbage igen.... En forårstur måske. Tænk om man kunne opleve digerne fyldt med små lam? Det står højt på ønske sedlen :-)


Selvfølgelig var vi også på visit hos én af mine ynglingsbutikker ... Rathjens Depot. Mere om det i næste indlæg.

*GO WEEKEND*

8 kommentarer:

 1. Sikke et skønt sted og dejlige billeder. Naturen dernede er fantastisk. Ih hvor I nyder det kan jeg se 👍🐶🐶🍁🍁🍂🍂🌾🌾☔️⛅️

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Ja vi er godt til at nyde.. og gode til at ta´ afsted :-)
   Og når vi kan komme til sådan et skønt sted er det jo ingen sag.
   Go aften
   Susan

   Slet
 2. Det lyder da som et helt fantastisk sted når man er så velkommen med hund.
  Jeg syntes det kan være en udfordring at komme på ferie når man skal have hunden med, så jeg har gemt adressen :o) og deler helt bestemt din begejstring over stedet. Der ser skønt ud.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda. Ja HER må I hen... her er der bare slet ingen udfordringer. Kun fornøjelser og afslapning og masser af plads. Det er herligt - og jo slet ikke så langt fra grænsen.
   KNUS

   Slet
 3. Fantastisk sted og virkelig smuk natur, så bliver det da ikke bedre.
  PS - vi vil skam gerne med på en forårstur derned :)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)
   Nej... her er vist det hele man kan ønske sig. En helt igennem dejligt sted.
   Go aften
   Susan

   Slet
 4. det ser da rigtig hyggeligt ud :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Ja virkelig hyggeligt... sådan som man kun tror at vi Danske kan hygge os. Men tyskerne kan altså også:-)
   Go aften
   Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.