søndag den 1. juni 2014

Som juleaften.....

Advarsel - langt indlæg med mange billeder ;-)

Netop kommet hjem fra nogle helt fantastiske og skønne dage på Sjælland, sidder jeg og tænker "det var jo lige som juleaften". Jeg havde glædet mig som et lille barn, og jeg vidste at jeg ikke ville blive skuffet. Vi har besøgt Livsstilsmessen på Ledreborg.


Jeg er totalt forelsket i stedet. Parken er utrolig smukt, og når udstillernes hvide telte og pavillioner står smukt pyntede og det hele bugner af fristelser, så virker det som om jeg er med i et eventyr.


Eventyret bød på masser af smukke gamle ting.... lige den slags som jeg elsker. Gamle ting med sjæl og patina, og særligt de ting som er helt specielle og unikke. Og blomster - blomster i overflod.


Flere af de butikker som jeg gerne tjekker ud med jævne mellemrum var her - men istedet for at kigge billederne i deres webshop så kunne jeg nu rigtig se og mærke det hele. Praktisk for én som mig - jeg shopper nemlig med fingrene.


Men ud over at kunne mærke tingene, så er der nu noget særligt over den stemning som er på messen. Det summer af liv og glæde, og man mærker tydeligt gæsternes iver og glæde ved at være dér - midt i alt guldet.


De smukkeste af standene var også pyntet med en overdådighed af blomster. Blomster af den "gamle" slags, med et romantisk look, og oplevelsen af at træde ind i en anden verden var total.


Jeg smeltede totalt væk.... og følelsen af at være blandt så smukke ting, kan næste give mig kuldegysninger. Det er noget særligt.


Jeg ville ønske, jeg have mere plads i vores hjem til flere af de fine ting. Men vores hjem er jo ikke så stort, og vi vælger hver ting ud, så den passer perfekt til os. Vi plukker gerne fra flere stilarter, og "samler" ikke kun på én....tilsammen danner det vores egen stil.


Men jeg håber på at få plads til et smukt gammelt fransk spejl engang og en stage med masser af sjæl. Jeg har ihvertfald fået utallige ideer - og min hjerne kører derud af. De mange billeder (ja der er faktiske mange flere end jeg viser her) er gode når jeg gerne vil kunne huske det hele. Særlige detaljer og ideer er foreviget med kameraet - min eksterne harddisk :-)


Enhver haveinteresseret vil finde noget på messen. Krukker og kar i forskellige størrelser, materialer og med forskellige udtryk var at finde over alt. Hvis ikke det var for det åbenlyse pladsproblem i bilen, så ville jeg da gerne ha haft et par af de fine zinkkar med hjem til Viborg.
Drømmer du om at finde smukke ting til haven også, så er Ledreborg et godt sted at lede.


Der var et utroligt blomsterflor - over alt. Der stod ikke én eller to små pelargonier sammen - nej der stod mindst 10. Alt var overdådigt, og alt var smukt.


Fristelserne var over alt...  i dette flor stod der fx. en fantastisk stor og smuk lavendel. Det gjorde den heldigvis også sidst på dagen, da jeg endelig havde fået besluttet mig. Den er nu kommet med mig hjem til vores egen have.


Ikke alle handlende havde udelukkende gamle ting. Men det betød ikke, at det ikke så godt ud, og at jeg ikke følte mig fristet. Hvis man ser sig selv i dét - så er det jo det rette.


Priserne var rimelige.... og generelt så syntes jeg jo bare man skal tænke på om tingen er dét værd for én. Hvad der er billigt for mig, er jo ikke nødvendigt hvad der er billigt for en anden. Hvis jeg har ledt længe, og pludselig finder den helt rigtige ting - så skal prisen virkelig være urealistisk for mig at betale.  Og nåååeeee ja... jeg skal jo lige kunne ha´ den med mig hjem :-)


Indrømmer gerne... blev fristet af flere helt fantastiske bænke. Men hvor skulle den lige være i haven derhjemme - for ikke at snakke om bilen?


Fristelser fristelser fristelser..........
Vi var på udkig efter flere ting. Èn af dem - en lille jernkurv til haven, til at have stående til at samle ukrudt i. Vi fandt ikke nogen denne gang - men jeg elsker "jagten". Ja - kurven herunder, den var for stor.


Glas er altid smukt, og én af de ting jeg altid kigger efter. Egentligt så ville jeg nok have ladet mig friste af stagerne her, hvis der ikke var så mange "antikke og forstyrrende elementer" omkring dem. Nu fortryder jeg lidt at jeg ikke købte nogle af dem....  men en anden gang, så må jeg huske det.


En stand solgte kun roser.....  Det var et fantastisk syn og duften var himmelsk. Et par smalle gange ledte én ind af rækkerne, og så stod man dér midt i blomsterfloret.


Jeg var fristet - meget fristet. Men det ville være svært at have de store flotte planter med i bilen, så vi nøjedes med at nyde dem hver gang vi gik forbi dem.


Sorterne var mange.. og jeg kan ikke huske hvilke der er på billederne. Men jeg kan huske de minder som de vækkede. Flere fik mig til at tænke på min mormors gamle have.


Hvis du nogensinde får muligheden, så giv dig selv muligheden for at opleve det hele selv. Jeg blev forelsket i stedet, og jeg ved jeg kommer tilbage igen. Vi har hørt en masse godt om andre messer også, og måske de også skal prøves, men jeg ved med sikkerhed at jeg vil komme tilbage til Ledreborg.


Vi mødte utrolig mange smilende og glade mennesker på dagen. Det var utrolig dejligt at hilse på jer handlende, og det var så skønt at nyde jeres smukke stande. Det var ganske særligt at hilse på nogle gode blog-venner, nemlig Anne Mette og hendes mand (med bloggen CuginaK), og så selvfølgelig de søde mennesker fra Pavillon Danmark, som også havde et fint glashus med på messen.


Bilen blev fyldt med guld, vores maver med god mad, kaffe og kage - og mit hjertet blev fyld med indtryk og minder fra en skøn skøn dag. Jeg er heldig at have så sød en mand, som også gerne vil med på livsstilsmesse, og som også gerne vil gå og snuse i de gamle og smukke ting - I KNOW :-) Sådan en dag - og ja hele turen faktisk, kan jeg leve længe på.

Men turen slutter jo ikke her... mere om det senere... ligesom I selvfølgelig også skal se vores "guld"

*Fortsat god og dejlig weekend*

33 kommentarer:

 1. Kære Susan.
  Sikke fantastikke billeder, og levende fortælling. Det er næsten som at være der selv. Dejligt at du kan formidle skønheden videre, når man ikke selv har mulighed for at tage afsted. Glæder mig til at se hvad bilen indeholdt, da den rullede tilbage til Viborg.
  Kærlig hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike. Du kan tro jeg også glæder mig til at se hvad DIN bil blev fyldt med idag.... :-) Jeg syntes kun det er dejligt at I også får et lille kig ind bag lågen på Ledreborg -for det er i sandhed et skønt og smukt sted.
   Knus Susan

   Slet
 2. Wow - det ser skønt ud! - Mere fransk end i Frankrig, hvor vi lige er kommet hjem fra efter en dejlig uge i det sydfranske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhhhh Bente - det lyder ellers også rigtig skønt med en uge i det sydfranske.
   Men det VAR helt fantastisk på Ledreborg - og intens med de fine butikker. Der var ikke mange andre steder at besøge på øen, for de var allerede på messen.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 3. Jeg var der selv og kan kun tilslutte mig dig.
  Det er et fantastisk dejligt sted og en dejlig messe.
  Jeg lever også højt på det endnu.
  God og dejlig dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lever også højt.... og længe. Og så er det skønt at se alle de billeder som nettet og bloggene flyder med fra messen.
   Nu venter pinsen.... rigtig god og dejlige én af slagsen til dig.
   Susan

   Slet
 4. Skønne billeder! Der ser virkelig fint ud! Det bliver også sjovt at se hvad I købte.

  God solskinssøndag til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihhhh ja.... billeder af indkøbene. De kommer - af en eller anden grund så har jeg glemt dem i dag, da jeg var på rundtur med kameraet.
   Mange glade hilsner Susan

   Slet
 5. Fantastisk dejlige og stemningsfulde billeder! Hvor er der vidunderligt! Tak for den skønne reportage derfra, jeg bliver da nødt til at kigge forbi Ledreborg en dag! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det må du bestemt... det er en stor oplevelse, og hvis du syntes det er hyggeligt at kigge med her, så lover jeg dig at du også vil elske at komme på messen selv.
   Mane hilsner Susan

   Slet
 6. Smukke og dejlige billeder som altid.<3
  Følte jo næsten jeg var der selv ..:-)
  Glæder mig til at se guldet I havde med hjem. Er helt enig med dig i at jagten på guldet er fantastisk i sig selv. Bare glæden ved at bringe en ting eller to hjem man har forelsket sig i er så skønt. Jeg kan godt finde på at stå op om natten for at kikke en ekstra gang på et godt fund....ja jeg er skør..;-)

  Hvor er det dejligt at du og Jesper har samme interesse i både de antikke ting til hjemmet og til haven. I er så gode til at få en lille miniferie ud af det når I sådan tager rundt..:-)
  Skønt at have en at dele glæden med..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Neiiiii Lisbeth - du er slet ikke skør :-) Du er passioneret, er du :-)
   Du kan tro jeg også nyder at ha´ min søde mand ved min side når vi er afsted. Det er nu noget særligt at kunne dele sine interesser, og så er vi gode til at tage afsted - bare ud og afsted. Det ville ikke være det samme hvis jeg skulle afsted alene - og nej - jeg ville vist slet ikke komme afsted.
   Knus Susan

   Slet
 7. Når nu man ikke selv kunne komme til Ledreborg, så er det vel nok dejligt at du har været der og vil dele alle dine skønne billeder og tanker. Tak for det. Jeg tror jeg vil forsøge at planlægge en tur derover næste

  SvarSlet
  Svar
  1. Selvfølgelig - jeg vil rigtig dele oplevelserne med jer. Du skal virkelig afsted - så du må gøre et rigtig godt forsøg :-) Det er virkelig en dejlig tur.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 8. Hej Susan!
  Sikke en helt igennem oplevelsesrig og vidunderlig beskrivelse af stedet, og smukke smukke billeder, 1000 tak for turen!
  Har selv været på livsstilsmesse på Clausholm slot i dag, også en skøn oplevelse, i smukke omgivelser, med hjem kom nogle flere nye krydderurter og et par stauder!

  Ha en deljlig aften fyldt af mange dejlige minder:D
  Hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Skulle det være en anden gang :-)
   Jeg har også hørt det skulle være så skønt på Clausholm - dér må jeg også forbi en dag. Jeg har hørt meget godt om det, og så er der jo ikke så langt.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 9. Skønne billeder. Dejligt I havde en god tur. Håber I selv købte noget af det lækre saft I havde med hjem til mig for jeg kan fortælle at æble/ingefær saften er vidunderlig.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det var kun dig der fik æren af lækkerierne..... og jeg er SÅ glad for at høre det er godt. Vi må jo snart ud og plukke hyldeblomster - så laver vi noget selv :-)
   Tak for at I ville være hundesittere - det var SÅ dejligt at I kunne hjælpe.
   KNUS

   Slet
 10. Det lyder da virkeligt som om I har haft en rigtig dejlig tur.
  Dejlige billeder, men bliver helt fristet :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en skøn skøn tur - den kan jeg leve højt på længe.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 11. Jeg besøker alle blogger som skriver om Ledreborg,for jeg hadde sååå lyst!!!Men jeg fant det ut for kort tid innen det hele skulle skje,slik jeg bestemte meg for å utsette mitt besøk til neste år.FOr jeg MÅ til Ledreborg…det er et eventyr også jeg vil oppleve!!!!!!!!!!Men gjennom dine mange,flotte bilder får jeg jo bli med i eventyret på en måte,og jeg drømmer meg vekk!!!Helt fantastisk rett og slett!!!!
  Takk for turen og titten!!
  Toveklem:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke nogle dejlige drømme..... og sikke en god ide at komme forbi til næste år. Måske vi ses?
   Ja - der er mange billeder fra messen rundt på nettet, og det ene er skønnere end det andet. Sådan forelskede jeg mig også i messen - og nu hvor jeg har været der selv et par gange, så ved jeg at det er endnu skønnere i virkeligheden.
   Mange knus Susan

   Slet
 12. Tusinde tak for det fine indlæg og de totalt skønne billeder - hvor ser det fantastisk og inspirerende ud! Et helt eventyr!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et eventyr :-) Skønt og dejligt - og afslappende.
   Jeg har masser af indtryk med hjem, og gode ideer.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 13. Hej Susan.Tak for en dejlig reportage fra Ledreborg..............skønne billeder du viser derfra
  .Kunne have købt mig fattig i alle de skønne ting på udstillingen
  .Lidt ærgeligt at jeg ikke kom afsted i år.Men så må jeg jo tage revanche på mir hjem er mit slot i Frb.have.
  Skønt at komme ud og opleve og blive inspireret.
  Og det var jo netop hvad jeg har oplevet på mine dejlige havebesøg i det Jyske.
  Rigtig god aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du har nydt at tage med på "turen", og jeg håber at du har haft/eller får en skøn tur til Frederiksberg have. Der er også mange smukke ting - og masser af stemning har jeg hørt. Jeg glæder mig til at se en masse billeder fra messen.
   Skøn aften til dig
   Mange hilsner Susan

   Slet
 14. Tak for en skøn rundtur på messen, og de mange fantastiske billeder

  SvarSlet
  Svar
  1. Hyggeligt at du ville med på "turen" :-)
   Hilsner fra Susan

   Slet
 15. Her var det virkelig høy "dånefaktor", det må ha vært litt av en opplevelse å være her!!! SÅ mye fint av gamle saker og blomster..... Får helt hjertebank av slike steder jeg:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. "Dånefaktor" - sikke et herligt ord :-) Men du har ret - den var virkelig høj :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 16. Jeg måtte bare se på bildene en gang til, dette var jo bare SÅÅÅ fint!! Og veldig beskrivende tekst:-)

  SvarSlet
 17. Kære Susan.

  Åh, hvor farligt dejligt et sted. Tusind tak fordi du tog os med på turen. Der er godtnok utroligt mange lækkerier. Og inspireret af dine skønne, stemningsmættede billeder, blev jeg også

  Knuskram.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.