fredag den 9. maj 2014

Et blødt tæppe af blomster

Vores have har i de sidste dage været dækket af de smukkeste blomster fra æbletræet.


De ligger som en smukt tæppe under æbletræet - og de ligner nærmest sne. Duften er fantastisk, men synet af det hvide tæppe er endnu skønnere.


Det er regnen der har skyllet dem ned af træet, og jeg havde gerne set dem sidde på grenene i mange mange dage endnu. For jeg er slet ikke sikker på at bierne har haft tid nok til bestøvningen, og vi vil jo gerne have æbler i sensommeren.


Og de holder jo ikke længe dér på jorden.....  De bliver brune og slatne - og grimme.


Selv om det er ærgerligt at blomsterne ligger på jorden - så skal man jo huske at nyde dem. Nu det ikke kan være anderledes, så er det da noget særligt at kunne gå rundt på det hvide tæppe.


Så jeg har nydt fridagen idag, og nydt at jeg selv kunne bestemme planerne. Planen var en grundig rengøring - når solen altså ikke skinnede  :-) Dér rendte jeg nemlig rundt i haven, såede blomsterfrø, fotograferede, og nød det hele. Duftene og synet - af  SOMMER :-) Efter et par dage hvor helbredet har været til stor irritation, var det en fornøjelse at kunne mærke gejsten og glæden igen :-)


Alle blomsterne er også dækket med små hvide "pletter". Ikke fra frosten eller andet dårligdom - men små og duftende pletter. Flot ser det ud - på den dér naturligt og tilfældige måde.


Bedene foran Orangeriet er ved at være godt tætte. Stauder og tulipaner står tæt - side om side. De støtter hinanden, og er enige om det vilde "look" er lige "dem". Det ser sørme godt ud - hvis jeg selv må sige det. Endnu engang tænker jeg, at det er liiiige som jeg havde i  tankerne dengang vi første gang snakkede om bedene ved trappen.Grønt og frodigt - og så lige med et lille "drys". 


Nogle af blomsterne fra æbletræet sad da heldigvis tilbage på træerne - og gør det stadig selv om der er kommet en god del regn her i eftermiddag. Regnen varer vel ikke evigt....  Solen MÅ da snart komme tilbage.

 

Og syrenen.... den dufter af den bedste parfume. Jeg må tage kameraet med mig op i aften, for jeg må lige vise jer hvilket syn vi ser som det første hver morgen. Det er noget særligt....


Bedet foran karnappen af huset er også helt vokset til. Ja, det føles ikke som længe siden at der var bar jord, men men nu er det helt grønt. Stien er ved at blive sådan lidt "tunnel-agtig" - og det er ganske efter planen. Huler og rum...  dem kan vi ikke få nok af. 


Kort tid efter jeg tog billederne, kom regnen. Masser af regn....!!! Jeg skal ha mig en ny regnmåler,og leder stadig efter den perfekte af slagsen. Men uanset hvilke måler - så gad jeg godt vide hvor meget der kom. 


Men jeg nåede at nyde haven - og jeg nåede også rengøringen. Det er nu også ret forfriskende at lufte huset ud, når regnen siler ned uden for. 


I morgen tidlig får vi besøg - ganske særligt besøg. Vi får besøg af Lukla´s mor Frida, som også er søster til vores gamle hund Sherpa. Frida skal være på weekend hos os - og for mig føles det næsten som at få Sherpa tilbage for et par dage. Hun er fantastisk og herligt selskab, og dét skal nok give liv og glade dage.

Rigtig skøn weekend til jer alle. 

16 kommentarer:

 1. Vidunderlige billeder - det ser fantastisk ud med det hvide tæppe :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte.
   Jeg kunne se de store og sorte skyer var på vej - så det var bare med at få fanget de sidste af solens stråler. Det er friske derude nu - men vådt!!!
   Mange hilsner og god weekend
   Susan

   Slet
 2. Sikke mange smukke billeder! Det er en fantastisk årstid - og jeres have er også ret fantastisk :-) Kastaniehegnet er meget vellykket! Jeg lurer på også at få mig et kastaniehegn. Jeg skal bare lige være sikker på hvor det skal stå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er nu noget særligt derude lige nu..... Det er som om at tiden går for hurtigt, og følelsen af tid kan ikke rigtig nå at følge med. Jeg er ret vild med vores kastaniehegn, og du kan jo blot flytte det lidt rundt Nana. Udtænk dig den bedste ide - og prøv den. Virker det ikke så kan du flytte det til et andet sted. Det er super til at lave rum. Det lette udtryk er også rigtig godt til mindre haver, for du kan jo se igennem det.
   Mange knus Susan

   Slet
 3. Svar
  1. Tusind tak Tina :-)
   Nyd weekenden
   Susan

   Slet
 4. Et smukt tæppe, ser meget romantisk ud. Hvor er der bare dejligt i din have i denne tid. God weekend med hundebesøg :)
  PS Jeg har givet dig en udfordring, se mit humlebi-indlæg...
  knus Ulla

  SvarSlet
 5. Det ligner en eventyr have med alle de blomsterblade, hvor er det smukt. Godt du fik taget en masse billeder af det smukke "tæppe", så vi andre kan drømme os væk i dine billeder. Nyd weekenden med hundebesøg, lyder hyggeligt.
  Hilsner fra Rikke

  SvarSlet
 6. Virkelig flotte bilder fra den vakre hagen din! Du har virkelig skapt deg et paradis her!!! Det gir så utrolig mye glede og livskvalitet å jobbe med hage og blomster:-)
  Ønsker deg en riktig god helg!
  Klem og smil fra Berit

  SvarSlet
 7. Skønne billeder! Og hvor ser der bare dejligt ud i din have :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 8. Utroligt dejlige billeder, hvor ser jeres have bare TOTALT tiltalende ud:-))) Rigtig god weekend Hilsen Anette

  SvarSlet
 9. Hej Susan, det ser vildt flot og superhyggeligt ud i jeres helt unikke have.... Det er overvældende så mange blomster æbletræerne har i år... Vi har rigtig mange vilde æble sorter i hegnene rundt omkring på vores egn, og i år opdager jeg nye træer, simpelthen fordi de mildest talt strutter af blomster.... Jeg har lige været over og plukke en stor håndfuld æbletræsblomster i naboens have, og er ved at lave snaps af dem... Jeg har tidligere kun forsøgt med æbler, men blomsterne skulle give en kanongo frokostsnaps, så det skulle prøves... :0) Go weekend herfra...

  SvarSlet
 10. Den slags sne er ren luksus. Hvor er det et smukt nærbillede du har taget af den "lilla" tulipan og hendes to veninder.

  SvarSlet
 11. I har så smuk en have :)
  Dejlige billeder

  SvarSlet
 12. Hej Susan.Vidunderlige billeder fra din "sne" dækkede have.
  JA !!! jeg tror ikke at der nogensinde har været SÅ mange smukke blomster på æbletræerne som i år.
  Min græsplæne er også hel hvid af æbleblomster.
  Jeg synes også at jeres bed med kastanjehegn er blevet rigtig godt.
  Og dejligt med alle de skønne tulipaner.
  Rigtig god weekend med hundene Knus Jette

  SvarSlet
 13. Helt igennem skønne billeder igen Susan. De smukke blomster ligger som et romantisk tæppe på jorden. Smukt fanget med kameraet,
  God weekend
  ♥ Birgitte

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.