onsdag den 7. maj 2014

En ganske særlig dag

I søndags var vi til plantemarked på Hald Hovedgård. Det er en dag jeg altid glæder mig helt utrolig meget til, for det er nu en ganske særlig dag. Det er startskuddet på sommeren og en dag hvor vores drømme og tanker omkring havens planter kommer i frit løb.


Det er også noget ganske særligt at gå rundt blandt alle de handlende. Der er selvfølgelig de "store" og kommercielle forhandlere - men heldigvis ikke så mange. Det er nemlig de små og dedikerede havemennesker, som har passet og plejet deres planter med deres energi og iver, vi gerne vil handle med. Deres glæde ved planterne er smittende, og man kan ofte mærke at de har deres hjerte med i deres "butik". 


Der var utrolig mange fine boder, og fristelser i massevis. Masser af sunde planter, og særligt mange som vi lige kunne se hjemme i vores egen have. Det blev en dyr dag - men hvad gør dét når man syntes at hvert eneste køb var en god handel? Ingenting nemlig..... :-)


Vores nye bede er jo ret tomme... og der var særlig god plads til nyanskaffelser. En stor lettelse og fornøjelse i forhold til sidste år, hvor vi jo hele tide tænkte "hvor skal vi plante den henne?". Men i år var der ikke grund til dé bekymringer - og imens vi shoppede løs af den ene fine plante efter den anden, så steg humøret støt. 


Der var flere boder med Phlox og Geranium - også de særligt gode af slagsen. Dér må vi altså bare hen først. De er jo nogle af vores ynglings, og vi ved at de gode og særlige planter forsvinder hurtigt. Og vi var heldige - vi fik en utrolig fin og sjælden Phlox som var blevet hentet i England. Nu står den i vores lille have. 


Der er en særlig energi blandt de små boder. Det summer af folk der hygger sig, og der er kun glade og smilende mennesker. Det er ligesom at alle har glædet sig til dagen, og man kan mærke man er blandt "ligesindede" :-)


Vejret - ja det holdt sig i skindet, og det var kun den kolde vind, vi godt kunne ha været foruden. Solen kiggede frem stort set hele tiden, og vi sugede den til os, med tanke på den regn vi nu er lovet. 


Hele to gange måtte min søde mand gå op til bilen med vores indkøb.... og måske derfor var det en smule svært at følge med i antallet af indkøb. Og da vi skulle pakke bilen for hjemturen - ja så måtte jeg have lidt med ind på passagersædet :-)Og her er dagens høst.....  26 stk nye fine planter til vores samling. Godt og blandet, men alle i "vores stil". De skal kunne plantes tæt, være nemme, og så skal de ha dét dér lidt romantiske look. 


Grønt og frodigt ser det ud...  masser af have og planteglæde.


Nu er de alle på plads i bedene. De fylder jo ikke meget i de store bede, men alligevel ser det nu meget mere tilplantet ud. Det er godt - rigtig godt. 


Lukla var vist også godt tilfreds med hvad vi havde med hjem. Alt blev undersøgt og så hjalp hun ellers med at få dem i jorden.


Man bliver sørme glad i maven af at købe planter..... er det ikke bare herligt? 

*Ses vi hos Tante Grøn?? Du kan se mere HER*

20 kommentarer:

 1. uha... flot indkøb :) bare det var mig....suk....
  Jeg er også begyndt at samle på storkenæb og phlox :) - det er virkelig nogle dejlige planter ;)
  Jeg forventer at dukke op hos Tante Grøn den 18 maj :) - men det er lige nogle ting som først lige skal falde på plads inden da.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim
   Ja jeg shopper planter gør jeg det med god samvittighed - for jeg ved at der er mange timers glæde på vej, og at de holder længe.
   Herligt at du måske kommer på visit hos Tante Grøn. Vi kommer d. 17, men sikkert også d. 18. Så måske vi ses. Vi skal huske navneskilte :-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
 2. Hvor hyggeligt, jeg elsker den slags markeder, og jeg kender godt det der med, at der kommer mere med hjem end man egentlig havde planlagt... :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja man kan nemt købe meget - men ikke FOR meget :-) Og da min søde mand bar op i bilen hver gang vi havde hænderne fulde - så opdagede vi jo ikke hvilke mængde vi var ved at samle til os.
   Mange forårshilsner Susan

   Slet
 3. Åh, det ser dejligt ud! Og skønt at have plads til planterne. Jeg glæder mig til at se jeres bede når de står i fuldt flor :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde bestemt indkøbene endnu sjovere når vi nu havde en masse bar jord som bare ventede..... Ene fine ting.
   Jeg glæder mig også til at se det hele i blomst.
   Forårshilsner Susan

   Slet
 4. Hej Susan.Der er bare ikke noget bedre end dejlige plantemarkeder.............og det ser bare rigtig hyggeligt ud på Hald Hovedgård.
  Og sikke da en mængde skønne planter du fik med hjem..............floks og storkenæb er dejlige og taknemlige planter.
  Er da rigtig spændt på at se dine bede med de nye planter..
  Og glæder mig SÅ meget til d.17/5.
  God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu nærmer tiden sig jo også.... Jeg glæder mig også helt utrolig meget til d. 17. Lidt som juleaften.... :-) Det bliver hyggeligt - og smukt.
   Helbredet arter sig ikke i disse dage, så I må desværre vente på billeder af bedene..... Men hvor er det smukt derude - SUK.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Hej Susan
  Hvor er det fedt, når man finder lige de planter, man elsker aller mest til fornuftige penge. Jeg er også ret vild med de romantiske planter, og phlox og storkenæb kan man ikke komme uden om. Vi skal på plantemarked på lørdag. Jeg glæder mig sådan til at finde ud af, hvad jeg absolut ikke kan undvære i haven.
  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig god tur på plantemarked Laleh. Hvis du er i tvivl om hvad du ikke kan undvære - så bare vent til I kommer afsted. Så er du slet ikke i tvivl. Plantemarkeder er skøøøøønne steder.
   Også dejlig aften til dig.
   Knus Susan

   Slet
 6. Det ser rigtigt dejligt ud og boder med planter fra "private" skal man ikke kimse af. En fin "høst" I fik med hjem, det er bare så sjovt at shoppe på plantemarkeder.
  Vi ses den 17.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej for søren da.... de er klart de mest spændende og også de hyggeligste.
   Ja nu er det liiiiiige ved at være - snart åbner Jytte og John "Tante Grøn´s" have og det har vi glædet os til længe.
   Håber sådan jeg kan kende jer.... bliv ikke kede af hvis jeg ikke kan ;-)
   KNUS Susan

   Slet
 7. Wow en masse skønne planter du har købt..:-)
  Elsker også floks, jeg har en stor hvid ude i den vilde forhave..lige ved siden af pæonbedet..
  Må heller finde ud af hvornår det er plantemarked i Hals...kunne godt bruge nogen til en masse tomme krukker.
  Glæder mig vildt til Claus Dalbys nye krukke bog...har bestilt den..:-)

  Skønne Lukla..ser ud som om hun godkender alle plante indkøberne..:-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth. Så godt at du havde bestilt bogen..... herligt. Den ser virkelig fin ud, og den skal vi da også ha´ fat i.
   God ide med plantemarked - jeg kan se at det er nu på lørdag d. 10 at I har marked i Hals. God fornøjelse.
   Ja Lukla tjekker planterne ud... de dufter jo alle spændende. Hun er og bliver bare en havehund :-)
   Knus Susan

   Slet
 8. Skønne blomster! Glæder mig til at se dine bede :)
  Og som altid hyggeligt at din lille prinsesse er med i haven og deltager i arbejdet ;)
  Knus Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lover.. der skal nok komme masser af billeder af bedene. Nu har det hele fået en masse vand, og SÅ tror jeg der kommer godt gang i det.
   Og min hjælpeprinsesse - hun er noget særligt.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 9. Ser ud til at ha´ været et dejligt marked med mange fristelser.
  26 planter på en gang, det var ikke så lidt. Held og lykke med dem alle.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er super smukt på Hald Hovedgård - og stemningen er rigtig god.
   Og så shopper man løs - vi gør ihvertfald :-)
   Mange weekendhilsner fra Susan

   Slet
 10. Hi! This is my first visit here and I like so much everything I see! I met you through Laleh Molander blog! Wish I could enjoy this wonderful market flower too!
  Regards, Olympia

  SvarSlet
  Svar
  1. How nice that you came by in here ... big welcome to you.
   I look forward to keeping up with your blog .... it looks fine.
   Best wishes, Susan.

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.