torsdag den 10. april 2014

Man må aldrig gå ned på krukker

Nej - man må ikke mangle krukker. Jeg elsker de smukke lerkrukker, og særligt de gamle med masser af patina sætter jeg særligt stor pris på. Jeg er altid på udkig efter dem på markeder, men oftest uden held. Der er ikke så mange af dem at finde.


Skræksenariet for mig er helt klart at jeg en dag må bruge plasticpotter til mine pelargonier. De kan til nød bruges til "igangsætning" af stauder og stiklinger, men allerhelst så så jeg dem alle i lerpotter. Ja - havebrug er ikke bare en praktisk ting for mig..... det æstetiske er en stor del af min have-nydelse.


Det gamle flasketørre-stativ er kommet på plads, og her er hvad jeg ville bruge det til.  Mine lerpotter og andet "småtteri". Jeg tænker det skal være stedet for et hyggeligt "have-stilleben".


Her i foråret har jeg fået en stor portion af de små potter - STOR portion. Det var en go´ handel, og jeg fik lov at tømme en garage for 50 kr. En del var skårrede og er blevet kasseret, men trods det er der stadig en ret stor mænge tilbage. Og der var mange af de rigtig fine endda - herligt med sådan et godt fund.


Nu er de sorteret i størrelse og kvalitet - og linet op så jeg nemt kan finde lige dén jeg mangler. I mens de venter på dét - så ser de smukke ud på vores terrasse.

***
***

22 kommentarer:

  1. Herhjemme er der heller ikke nogen plastic potter, men har godt nok ikke så mange, men smukt og dekorativt ser det ud. :-)
    Kh Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige pludselig så havde jeg en del.... men nok - det får jeg vist aldrig :-)
      Rigtig god weekend til dig Birgitte.
      Knus Susan

      Slet
  2. Ja de er da absolut det allerbedste med ler krukker. Sikke et godt fund du har lavet, man har lov til at være heldig :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har være SÅ heldig her på det sidste.... I LOVE IT :-)
      Kan kun håbe det varer ved...... men det ved man jo aldrig,
      Mange hilsner Susan

      Slet
  3. Uh, nej, her har vi heller ikke plastikpotter. Hvor er det fint at du bruger flaskestativet som krukkestativ :-)
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har set flere bruge flaskestativerne som står på jorden til samme formål... men jeg kunne bedre forestille mig at stativet til væggen her hos os. Jeg er ret glad for den..... den var slet ikke i de mål jeg forventede og nok heller ikke antik, men den er flot.
      Mange knus

      Slet
  4. Det ser godt ud Susan :)
    Et lille fif til revnede potter der bare skal kasseres:
    Brug dem i bunden af store potter som dræn inden der fyldes jord i. Evt. knus dem i mindre stykker ;) Det virker godt :)
    Knus Vibeke

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vibeke.
      Ja det er netop det de skal bruges til.... det har jeg lært i min barndom, og jeg havde måske troet at det var noget "alle" gjorde :-)
      Ærgerligt med de gamle smukke af slagsen - måske jeg lader den stå til pynt og ikke knuser dem. Men plante i dem, det går nok ikke.
      Knus Susan

      Slet
  5. Hej Susan
    Hvor der dit flasketørrestativ skønt ud med de gamle lerpotter, det skal du nok blive rigtigt glad for ;)
    Jeg syntes lerpotter er skønne, men mit hjerte banker nok mest for zink potter, spande og alt muligt zink ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Heide.
      Jeg er også glad for zink.... og syntes det ser rigtig godt ud sammen med lerpotterne. De to fremhæver hinanden syntes jeg.
      Jeg er allerede ret glad for stativet, og da jeg har ledt længe efter det... så er der virkelig godt at se det hænge på sin plads.
      Mange hilsner Susan

      Slet
  6. Tillykke med dit pottefund..... lerpotter er bare så meget smukkere end plastik.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Sussi.... ja plastik er bare ikke det samme.
      Mange hilsner og go weekend
      Susan

      Slet
  7. Hej Susan Hvor er det bare smukt med det flaske stativ, virkelig god ide. Det er bare vidunderligt med ler potter du har så ret!

    SvarSlet
  8. Hvor ser det skønt ud med din nye pottevæg, en rigtig god ide. Jeg reagerede også fluks på at du kasserede skårede potter, men kan se at du bruger dem på den helt rette måde. :o)
    Forrige sommer stødte jeg ind i et kæmpeparti blålerspotter fra et gammelt gartneri, - jeg købte kun 3 stk..... det har jeg godt nok fortrudt mange gange siden. ;o)

    SvarSlet
  9. Kære Susan.
    Hvor er det skønne lerpotter du har, især dem under bænken. Det er lige før jeg er en lille smule misundelig. På flaskestativet hænger de godt og får samtidig fin patina.
    Jeg har nogle stykker i str. 14 cm.. og de er fine til kaktus og pelargoniestiklinger.
    Jeg har fået mange påskeklokke-frølinger af fru Høneballe og de bliver senere sat i små plastikpotter et skyggefuldt sted. I lerpotter tørrer de for hurtigt ud for mig. Når de bliver større kommer de også over i lerpotter.
    Kærlig hilsen Eliane.

    SvarSlet
  10. Hej Susna.Superflot stativ til alle dine lerpotter.Jeg køber også potter på loppemarkeder.......og har lige været heldig at fåe en god portion i Farum.
    Bruger dem mest til alle mine pelargonie stiklinger.
    Rigtig god weekend knus Jette

    SvarSlet
  11. Plastik potter er no go, giv os nogle lerpotter.
    Ser rigtigt godt ud med lerpotter mm på flaskeholderen, godt du fik et godt køb med lerpotter, det er jo en stor flaskeholder der skal fyldes op :-)
    Hilsner fra Rikke

    SvarSlet
  12. Ja hvor ser det godt ud og man kan slet ikke gå ned på smukke lerkrukker. Der er jeg helt enig Susan! Jeg har også fået fingre i en del - og det er godt når man ikke kan klare at se pelargonier i plasticpotter!
    Din pottevæg er SÅ flot!

    SvarSlet
  13. Det ser super godt ud søde Susan....og jeg er bestemt ikke bange for at du kommer til at løbe tør for krukker lige foreløbig.....kan godt forstå du slog til i den handel - det var jo et fund uden lige.

    Knus Dorthe

    SvarSlet
  14. Dejligt med så mange skønne lerpotter :-) - Jeg bryder mig heller ikke om plastikpotter. Din pottevæg er virkelig flot! - God weekend :-)

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.