tirsdag den 8. april 2014

Effektivt arbejde

Søndag stod der projekt "granit-kant-i-indkørslen" på kalenderen. Et projekt som jeg har glædet mig til at få lavet, men også et projekt som jeg vidste ville blive en længere affære - ligesom den ville blive hård for mig.
Men min altid flinke og hjælpsomme svigerfar mødte op for at assisterer min søde mand - og med sådan et effektivt og arbejdsomt team, så skulle jeg blot serviserer og gå til hånde.


Der var ret meget jord i det lille bed foran hækken - også mere end vi havde regnet med. Men da det var kørt væk, kunne vi allerede dér se hvor meget ekstra plads vi ville få.


Jeg ville gerne have granitblokken ind til kanten af vores søjle, og det passede heldigvis med bredden på to belægningsten. Ja - belægnings stenene er nogle som vi har haft stående i uendelige tider, men NU kunne de endelig gøre gavn. Jeg er slet ikke god til at ha´ ting og materialer stående til "måske-senere-brug". Men her viste det sig jo utrolig nyttigt. De fleste er af ældre dato, og har derfor allerede noget patina - og det er praktisk når man skal lave lappeløsninger.


Granitblokkene var ret nemme at håndterer. De er valg i en størrelse som gør de kun vejre 35 kg pr stk, og selv om vi godt kunne have brugt en højere sten, så var der ingen tvivl om at det var den her som var den rette. Granitblokkene står i sand, og i hulrummet bag blokkene er der lagt et skråt lag støbemix. Det skal holde dem på plads. Når betonen er stivnet skal der lægges spagnum - og masser af perlehyacintløg ned bagved.


Ja - vores indkørsel ligner et kludetæpper af forskellige sten. Forrest er der nogle der ligner herregårdssten, og bagerst er der betonsten i forskellige størrelser. Og hvordan lapper man i sådan en blanding?..... Ja vi fortsatte i samme krative stil som den der allerede er :-)
Når vi engang vinder i lotto - så tror jeg vi ringer efter nogle som lægger fine nye og ens stene i hele indkørslen.... men indtil da, så kan jeg sagtens leve med vores "kludetæppe".


Jeg syntes at resultatet er SUPER godt. Jo vist skal der lige rettes lidt til, fliserne skal bankes lidt ned og så er der lige jorden der skal bagved - men vi er så godt som færdige. Skønt :-)
Indkørslen syner langt bredere, til trods for at det blot er 20 cm som vi har fået mere. Men det ser langt mere færdig ud, og mere "ordentligt". Og så er den grumme og faldefærdige bedkant pistvæk - og det er virkelig en fryd for øjet.
Granitblokkene som jo er i "rosa" passer rigtig fint i farven til vore sokkel, som jo er i kampesten. De ligner lidt en go´ gammel "marksten - lige som jeg foretrækker dem.


Som jeg fortalte i mit første indlæg om projektet, så har jeg købt kantstenene hos Granitbutikken. De har de bedste priser af alle de steder  jeg søgte, og de har et fint udvalg. Der var ingen lang leveringstid, og ikke noget med at man selv skulle afhente på Randers Havn. Ja for sådan er det også hos nogle forhandlere! Ja, jeg var godt tilfreds med at handle hos dem, og giver dem gerne en go´ anbefaling.

Projektet blev stort set færdigt på én dag, takket være to stærke, flittige og søde mænd. Jeg er blot almindeligt træt og mat i sokkeholderne, og bedst af alt - vi har fået den flotteste indkørsel.

*Skønt når ting sker - fordi man bestemmer at de skal ske :-) *

19 kommentarer:

 1. Det ser supergodt ud. Jeg kan godt lide, når belægningen ikke er så strømlinet, så to forskellige slags ser fint ud i mine øjne. Måske kunne man pille den sidste række af de små sten op og lave en eller anden form for bort eller afgrænsning, så sammensætningen kommer til at se mere "bevidst designet" ud.

  SvarSlet
 2. Hvor dejligt at det gik let og smertefrit at få granitstenene på plads. Godt ser det bestemt ud, og man skal ikke kæmme sig af 20 cm ekstra i en indkørsel. Det kan virkelig gøre en verden til forskel.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
 3. Kjempeflott! Det frister til å kopieres! :-)
  Ha en fin dag
  Stein

  SvarSlet
 4. Hvor er det blevet godt! - og de forskellige fliser giver jo indkørslen en charme, som er svær at opnå på anden vis:-)

  SvarSlet
 5. Ja, hold da op, hvor har I været effektive. Det er blevet rigtig flot :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 6. Hej Susan.Det er bare blevet superflot............dejligt når noget lykkedes lige som man gerne vil ha det.Og dejligt med hjælp af svigerfar.
  God aften knus Jette

  SvarSlet
 7. Tillykke med det flotte resultat. Hvor passer det flot til huset og indkørslen. Jeg synes det er en meget charmerende indkørsel, kan godt lide de uens fliser. Det bliver smukt med masser af perlehyacinter.

  SvarSlet
 8. Hej Susan.
  Hvor er I effektive. Sådan et projekt vil tage mindst et halvt år hjemme hos os ;-)
  Det ser rigtigt godt ud med de rå granitsten, og jeg kan lige se det for mig, når der kommer masser af perlehyacinter.
  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 9. det er rigtigt fint, og næste år bliver det ekstra fint med små perlehyacinter :)
  KH
  Marianne

  SvarSlet
 10. Wow...de 20cm ser ud af meget mere..:-)
  Flot og rustikt blev det og passer super fint til stilen..:-)
  Jeg tør ikke tænke på hvor lang tid det ville tage her hos os sådan et projekt.
  I vores anden indkørsel som ligger bagved laden ligger der ellers et helt bjerg af brugte fliser fra min ældste datters hus.
  Har planer om at når engang forhaven bliver gravet op skal de bruges til stier og lig.

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 11. Hej Susan
  Sådan.... godt gået, det ser da helt fantastisk ud. Stor ros til de hårdt arbejdene mænd og quinde ;)

  SvarSlet
 12. Thumbs up Susan, superflot.. :0)

  SvarSlet
 13. det ser godt ud.... Granit er flot både til nyt og gammelt...
  Det bliver super flot med perlehyacinter - de lyser så dejligt op...

  SvarSlet
 14. Hvor ser det godt ud, og indkørslen ser større ud end før! Holder også af sådanne sten, lækkert! Tillykke:-D

  SvarSlet
 15. Hej Susan det set godt nok flot ud med granitten! Et kludetæppe kan da være vældig charmerende!

  SvarSlet
 16. Hej Susan det set godt nok flot ud med granitten! Et kludetæppe kan da være vældig charmerende!

  SvarSlet
 17. Det ser super fint ud. Vi skal også igang med vores indkørsel. Så det er super inspiration :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.