fredag den 4. april 2014

Granit i metervis

Endelig skal vi igang med et projekt som har irriteret mig længe. Den usandsynligt grimme og bestemt ubehjælpsomme kant ved hækken i vores indkørsel. Dén som jeg ser hver gang jeg kommer hjem - og som jeg ærger mig over hver gang.


Den har længe trængt til en kærlig hånd, og en pæn og effektiv afgrænsning imellem belægning og bed. Men nu var det bare blevet for slemt og grimt - og helt ustyrligt med jorden.

Den billige bedafgræsning som vi satte op for efterhånden mange år siden, har udtjent sin værnepligt. Og den billige "plaster-løsning" af pileflet fra REMA har også klaret skærene i et år - men nu har jeg altså besluttet at det må være tid til den rigtige løsning - en kant af sten.


Og gæt hvad - det var faktisk slet ikke så dyrt som jeg havde forestillet mig det ville være. Ja det behøvede det ihvertfald ikke at være. For der er godt nok mange forskellige steder at købe granit, og der er nok lige så mange priser. Jeg var begyndt at få lidt kolde fødder - for med de priser som jeg fandt frem til - ville der så også være råd til vores nye højbed også?
Men dét blev der - højbedet og stenene blev bestilt på næsten samme dag og tirsdag aften kunne jeg så glæde mig over endeligt at se granit i vores indkørsel. Jo vist stadig på en palle - men I kan jo gætte hvad weekendes projekt går ud på :-)


Jeg fandt stenene hos Granitbutikken, og der var faktisk flere farver som jeg tænkte, ville passe til vores gamle hus. Jeg valgte dem i farven "rosa", og jeg ku´ lige se dem for mig i vores indkørsel. Jo - dem ville jeg gerne kigge på hver gang jeg kom hjem.
Granitbutikken har også levering fra dag til dag -  og så er der jo ikke langt fra drøm til virkelighed :-) Jeg skulle bare beslutte mig -  og så kom de dagen efter.
Nu lige nogle få timer på arbejde i morgen lørdag - og så skal drømmene om en flot og præsentabel indkørsel sættes i gang. Det bliver virkelig godt - og med garanti rigtig flot.

* Jubiiiiiii....... i dag har bloggen rundet 200.000 sidevisninger :-) Og ja - inden jeg når at skrive dagens indlæg så tallet allerede oppe på 200.501 sidevisninger. Sikke et jubilæum*

23 kommentarer:

 1. Sikke en flot granit du har valgt og sikke et flot jubilæum - så godt gået!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak.... I er virkelig søde til at besøge mig herinde :-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
 2. Tillykke med jubilæet og granitkanterne, "dem" glæder jeg mig til at følge, man bliver bare så glad af at få ordnet noget af det som har generet ens øje i længere tid.
  God arbejdsweekend.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja... det bliver så dejligt at kunne se det færdige resultat. Stenene er klar, sandet er klar - ligesom støbemix, - og jeg er som sådan også klar. Men fornuftigt nok så venter vi med at starte til i morgen.
   Mange hilsner og go weekend
   Susan

   Slet
 3. Kære Susan.
  Jeg synes nu ellers, at der ser hyggeligt ud i din indkørsel:)
  Det er noget rigtig flot granit I har købt, så det bliver garanteret smukt med en granitkant.
  Tillykke med de 200.500 visninger. Det er også en interessant og fin blog du har. Altid dejlig at læse.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hyggeligt.... det gør det. Men det er ikke så hyggeligt - desværre. Jorden skyller ud over fliserne, og der er er ikke noget hold på kanten mere. Men det er så godt at vi nu skal igang - og jeg er ret glad for den sten jeg har fundet. Og så er det altså nogle rigtig gode priser de har på Granitbutikken - det er jo herligt når tingene bare lykkedes.
   Tusind tak for roserne Eliane - jeg er så glad for at have jer med fra sidelinjen.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 4. Kære Susan med de himmelblå....tillykke:o) Måske jeg bli`r en smule sentimental...nå men tillykke:o) Og så tror jeg forøvrigt, at dine øjne er smukt grønne:o)

  Men det er jo vigtig med lidt variation i sit sprogbrug og lige nu, er ordet TILLYKKE meget i anvendelse, når det gælder dig, søde:o)

  Sikke et weekend-projekt. Det er altid dejligt, når en drøm går i opfyldelse.Kender godt det med, at øjet pludselig ikke kan udholde synet, at noget ugjort længere.
  Her vil jeg meget gerne have strammet gevaldigt op i "materielgården".

  God arbejdslyst til jer.

  Morgenkaffeknus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja.. det er vist noget i stil med grå-grønne... med lidt blåt :-) Jeg er ret multi - på mange måder åbenbart :-)
   Og ja det er HELT overvældende - og jeg kan næste ikke følge med. Men jeg er bare så glad, og nyder det hele. Ja - men siger jo at man ikke kan have held i både spil og kærlighed... men dét er altså ikke sandt :-)
   Håber arbejdet i materielgården kan nyde godt at en hæderlig vejrudsigt imorgen søndag...... og ellers, så når I det nok en anden god dag.
   Også god arbejdslyst til jer.
   KNUS

   Slet
 5. PS: Husk at pallen er GULD:o) Er sikker på, at din Handyjesper kan få en smuk hylde eller andet ud af den.

  Flere knus fra Kaffetanten

  SvarSlet
  Svar
  1. Men hvad skal vi da bruge dén til .... ???? spurgte Handyjesper.
   Nu ser vi.... ellers er der nok nogen som kan bruge den fornuftigt.
   :-)

   Slet
 6. Hej Susan, nogen gange så er den billigste løsning på længere sigt at vælge det man helt fra starten gerne vil have. :-) Ihhh hvor jeg godt kender det med lappeløsninger fordi man ikke altid af en eller ande årsag syntes det skal være nu....:o) men så er glæden også det større når det så endeligt bliver det helt rigtige.
  De er flotte de skærver du har valgt, jeg glæder mig til at se hvordan det kommer til at se ud. Nu håber jeg ikke i bliver alt for våde.
  God arbejdslyst og tillykker herfra med de mange visninger.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Den første løsning vi selv lavede var "bedkanten" fra byggemarkedet - det var det rigtige for os dengang. Og siden da - da har vi bare ikke kunne overskue hvor omfattende og bekosteligt sådan en omgang sten ville være. Men det var jo slet ikke så slemt, og jeg syntes det er nogle ret gode priser ved Granitbutikken. Og så er det jo lige man tænker... hvorfor fik vi ikke det ordnet for flere år siden??
   Arbejdet er udsat til i morgen - og dér lover de tørvejr :-)
   Mange hilsner og go weekend
   Susan

   Slet
 7. Tillykke med jubilæet! Det virker som en rigtig god idé med granit, og det holder jo evigt! - Ihvertfald materialet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak tak :-)
   ja jeg glæder mig ret meget til at se resultatet.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 8. Hej Susan
  Tillykke med de mange sidevisninger. Det er dejligt at vide, at der er så mange, der sætter pris på det, man skriver og viser.
  Jeg kender selv godt til projekter, som man er flere år om at finde den helt rigtige løsning på. Men nogle gange er det også vigtigt med de "fejlforsøg" for at indse, hvad man virkelig ønsker, der skal ske.
  Tak for en dejlig interessant blog
  God lørdag

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Laleh. Ja jeg kigger jo normalt ikke på antal besøgende - men pludselig så slog det mig at det da nok var "tæt på". Og det var det sørme :-) Jeg føler mig ret ydmyg over alle jer som har lyst til at kigge med herinde... og jeg bliver både stolt og utrolig glad. Det er virkelig en god følelse.
   Tak for din søde hilsen.
   God weekend Susan

   Slet
 9. Det bliver da så flot, jeg glæder mig rigtig meget til at se billeder af det færdige projekt. Og tillykke med jubilæet. :-) Godt gået....

  SvarSlet
  Svar
  1. Og du kan liiiiige tro jeg glæder mig til at vise billeder af det... når vi er færdige så bliver jeg SÅ glad. Det bliver både pænt og praktisk - og vi kan ved "festlige lejligheder" få bilen flyttet væk fra vejen.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 10. Tillykke med jubilæet. Jeg besøgte også Granitbutikken i den forløbne uge og købte også granit, dog i form af et trug.

  SvarSlet
  Svar
  1. Et trug Marie - hvor spændende.
   Jeg var langt omkring på hjemmesiden, men kiggede selvfølgelig mest på granitstenene.
   Jeg glæder mig til at se hvor du skal ha det stående :-)
   God weekend
   Susan

   Slet
 11. Tillykke med de mange sidevisninger, forstår godt at du har så mange besøg, for du har en dejlig blog, Susan :-)
  Dejligt du lige gav en idé til kant langs indkørsel, vi har ca 20 meter at den meste kedelige indkørsel du kan tænke dig til, 20 m. bøgehæk, grå betonfliser, og ligeledes kantfliser og så ellers grå granit... øv Men nu vil jeg kigge lidt på den side du henviser til og jeg er ret sikker på at jeg/vi kan få nogle idéer til næste års projekt indkørsel :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du sød Susanne. Det er virkelig dejligt at høre når I fortæller I sætter pris på hvad jeg viser herinde. :-)
   Ja jeg syntes at Granitbutikken har nogle gode priser. Jeg har ledt MANGE steder, og jeg fandt ikke nogen som havde så gode priser. Der er mange gode muligheder med sten - personligt syntes jeg bare udfordringen er, at det ikke bliver for "pænt" og "kedeligt". Men det er jo smukke naturmaterialer som kan "tage" noget patina..... og det syntes jeg er utrolig smukt.
   Dejligt at kunne inspirerer lidt - pøj pøj med jeres projektet :-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
 12. Jeg kan se det for mig, jeres indkørsel bliver så fin. Et rigtig godt og klassisk valg med den rosa granit til huset.
  Stort tillykke med jubilæet. Det er næsten ikke til at forstå, for en selv. Men du laver så fine, livsglade og inspirende indlæg. Så der vil blive ved med at komme flere og flere læsere. Jeg nyder at følge med i dit hus og haveliv.
  Knus og god arbejdsdag.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.