fredag den 4. oktober 2013

Vores nye bed - Del 3


Så kom der planter i det nye bed.... lidt ihvertfald. 


For selv om det virkede som om vi plantede en del dén dag - så ser det ikke ud af meget.


Denne fine lille sag - en Syrenprinsesse, fik vi af Jytte og John (også kendt som Tante Grøn og Syrenprinsen) til vores "Åben have". Den blev placeret først - og bedst :-) Den skal jo gerne stå godt - og længe.


Også den lille syren - som i flere år har stået i en krukke, fik en plads i den gode jord. Det bliver spændenede at se hvor stor den ender med at blive, men vi elsker farverne og syntes den gør det godt der i "velkomst-delen" af bedet.


De nye roser blev også placeret. Inderst i bedet, så de kan støtte sig lidt op at kastaniehegnet, og så man bedst muligt kan se dem fra begge sider. Vi har været rigtig glade for de andre roser som Claus Dalby har lanceret i Bilka, så da vi kom forbi dette gode tilbud - 50 kr pr plante, så blev vi selvfølgelig fristet.


Vores blåbær har også stået i krukker i et par år. Det her de klaret fint, men jeg er nu ikke i tvivl om at de vil foretrække beddet her. Farverne er super flotte, og de er alt for fine til ikke at få en æresplads. Måske fuglene heller ikke vil finde dem her - ihvertfald ikke det første år.Vi har gemt lidt hosta fra det nedlagte bed, men de er nu ikke så prangende i det nye bed. Placeret på hjørnerne håber jeg at de kan bløde lidt op på kanterne.


Hos mine svigerforældre hentede vi en stor del Huehoveder og Høstanemoner. De er spredt over begge bede. Ja - det er muligt at de skal flyttes nogle gange, men generelt - så må de gerne være over det hele. De er flotte, og nogen vi slet ikke kan få nok af.


Og de ser lidt sølle ud.... hænger med ørene, og er helt ranglede. Når vi lige får lidt overblik over hvad der er hvor, og hvad vi ellers skal have plantet i den allernærmeste tid, så bliver de fleste klippet ned. Men lige nu - så prøver vi bare at se næste års bede for os. Men store kraftige og frodige planter.


Så der er så langt vi er nået..... langt men slet slet ikke færdig. Der er jo stadig det gamle vindue som skal ind i bedet, og der mangler også nogle buksbom. Faste "elementer" som skal på plads inden der skal alt for meget andet i jorden.


Men ellers vil vi jo gerne have planter som giver os et uhøjtideligt og frodigt bed. Stemningen skal være hyggelig og gerne lidt vild :-) Og så er vi vilde med "skyer" - lette og høje planter.


Og så lige en lille hilsen fra Sherpa og Lukla..... Der leges ta´fat, og Lukla nyder tydeligvis hvordan haven har fået flere kroge og hjørner hun kan spurte omkring.
Sherpa nuller stadig lidt forsigtig rundt - men han hygger sig.


*Fortsat dejlig dag*

20 kommentarer:

 1. Det ser allerede godt ud med det nye bed:-)
  Jeg tror vi alle har det sådan, at vi ikke synes planterne fylder ret meget til at begynde med, men det får snart ende og så skal man til at dele og flytte, men det gør heller ikke noget, det er jo det det hele drejer sig om:-)
  Det er godt du skriver at duehoved og høstanemone gerne må sprede sig, for det gør de, men de er heldigvis begge lette at fjerne, der hvor de ikke skal være.
  Jeg er spændt på at se billeder når du får placeret dine gamle vinduer. Jeg har også en del gamle staldvinduer, som jeg gerne vil bruge i haven, men mine kreative evner er næsten ikke eksisterende, så jeg prøver at lure lidt fra jer kreative mennesker, håber ikke det gør noget.
  Hvis du gerne vil have noget der svæver over bedet kan jeg anbefale en høj hvid kvæsurt, den fylder ikke meget i bunden, men den ser bare godt ud med de hvide toppe 2 m oppe.
  God weekend
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tror det er ok at du lurer lidt af vores ideer... det er lige det jeg elsker ved blogverdenen. Der er masser af inspiration og masser af gode ideer - og hvorfor skal man beholde dem selv. Jeg har selv suget til mig hos andre - og også fået ideen til vinduet i bedet på en anden blog (kan desværre ikke huske hvor det var - beklager :-( Men hvis du med den oprindelig ide kigger med her - så TAK for den)
   Tak for tippet med Kvæsurten... efter nærmere studering af den, så viser det sig at vi faktisk har fået en. Den var med i sendingen fra mine svigerforældre, og jeg glæder mig til at se den i blomst. Den er også placeret i det nye bed.
   Mange hilsner og god søndag.
   Susan

   Slet
 2. Hej Susan.Dejligt at i nu har fået planter i jeres nye bed.Planterne skal nok brede sig.
  Og god ide med nogle hosta og buskbon......det giver ro i bedet.Har dem selv mange steder i min have.
  Sjovt nok har jeg også duehoveder i min have .....som jeg har arvet fra min mors have.Sætter stor pris på dem da min mor ikke er her mere.
  Kan se at vi har meget ens smag for planter........og er sikker på at vi begge næsten ikke kan vente til foråret med at se vores nye bede.
  Rigtig god weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Planter som sætter gang i minderne og tankerne er skønne..... jeg elsker alt som har en historie, og minder om mor er vel for mange nogen af de stærkeste.
   Mange have og efterårs hilsner fra Susan

   Slet
 3. Hej Susan, det bliver rigtig godt kan jeg se, og inden I ser jer om, ja så er bedet bare godt fyldt, og I kan flytte og dele til andre bede.... Jeg er altså noget vild med kastanjehegn, men har også luret prisen på det... hm hm..... Det bliver vist ikke lige nu det skal i min have, men måske en gang... :0) Og hvor er jeres hunde altså bare søde..Rigtig go weekend herfra... :0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi.
   Vi har også købt kastaniehegnet til nedsat pris - dér kan man godt være heldig. Men ellers er det ikke dyrt i Bilka, kvaliteten er rigtig god, men selvfølgelig ikke lige så eksklusiv som hos nogen af specialbutikkerne som også sælger dem. Jeg ville GERNE have hegn fra specialforhandlerne, men ærligt- det er i en prisklasse som ville betyde at jeg aldrig ville få ét. Og her er jeg bare SÅ glad for Claus Dalby´s samarbejde med Bilka - nu får "almindelige" mennesker med "almindelige" indtægter også mulighed for at få sig et flot og lækkert hegn.
   Måske et juleønske??
   Tak for de søde ord om hundene... jeg skal gi´ den videre til dem.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 4. Hej Susan.
  Dejligt at se at det går fremad med bedet. Glæder mig meget til at se, når du får buksbom i bedet for at skabe ro - kan nemlig ikke helt forstille mig hvordan det virker. Måske jeg kunne blive inspireret.
  Kan på mange af dine bed billeder se, at du har et lille rionet hegn i kanten. Er det på gund af dine dejlige uldtotter, eller har de andet formål?
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike.
   Så er der købt buksbom... og de skal bare plantes. Jeg glæder mig også til at få dem i jorden - det skal nok gøre en stor forskel.
   Rionettet er super smart til bedkanter - vi er ret glade for det. Jeg har tidligere lavet et indlæg om dem.... du kan se det her
   http://mylovinggarden.blogspot.dk/2012/09/vores-bedkanter.html
   Det er på grund af mine hunde.. men ikke som sådan for at de ikke må være i bedene. Det må de gerne - men hvis vi kan få dem til at løbe uden om når de spurter mod vejen, så er målet nået. 120 km/timen lige igennem bedene er ikke så heldigt :-)
   Men de har også vist sig at være gode til at holde på planterne. Planter som gerne vælter lidt, og som gerne vil have lidt støtte.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Der sker da noget i jeres have :o)
  Det ser jo allerede godt ud, men jeg glæder mig da til, at se billeder af det frodige bed næste år :o)
  Kastanjehegn er superflot, og det er da en genial måde I har sat det på :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps - det er nogle store "muldvarper" som der har været igang :-)
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 6. jeg siger også, at jeg glæder mig til at se bedet næste sæson.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - vi er nogle stykker som glæder os :-)
   Hilsen Susan

   Slet
 7. Jeres nye bed tager sig allerede godt ud, men det bliver spændende at følge det til næste år, når planterne kommer med blomster.
  Kastaniehegn er super flot. Har du en ide om, hvor længe man kan forvente det kan holde ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Holdbarheden.... ja jeg er jo også ret ny ud i kastaniehegn, så jeg kan ikke give dig noget skråsikkert svar. Men det er jo hårdt træ, med en del garvesyre, og det gør det ret holdbart. Holdbar et også et af de ord der altid kommer når nogen skal præsenterer deres hegn - så helt generelt så er det en egenskab som er udpræget.
   Men antal år.... Det kommer nok an på mange ting.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 8. Hvor ser det flot ud med det nye bed. Jeg har også brugt kastanjehegn i min have, men jeg har slet ikke været så kreativ, som jer. Det ser virkelig godt ud, og lægger op til at bedet skal betragtes fra flere sider. Genialt!

  PS. jeres hunde ligner min barndoms hund. Hvilken race er de? Vores var en tibetansk terrier. Jeg synes at genkende den måde, som halen er rullet op på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke.
   Du har helt ret - det er da lige nøjagtig den hunderace som du kender. Tibetansk terrier, Tibber eller tibetansk hyrdehund..... kært barn har mange navne.
   Sjovt at du kender dem - der er ikke mange af dem, og det får os også til at tænke på hvor jeres mon var fra? Hvem ved om de er i familie :-)
   Tak for roserne til vores bed... :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 9. Det er SÅ fint ude allerede! Skønne hundebilleder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik vist vrøvlet. Der skulle stå:

   Det ser SÅ fint ud allerede! Og så er det stadig nogle skønne hundebilleder ;-)

   Slet
  2. Tak Nana.... Det er nemlig ret godt allerede.
   Knus

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.