søndag den 6. oktober 2013

Når der "går egern i den"

Her i huset går der nogen gange "egern i den" Det er særligt om sensommeren eller i det tidlige efterår - for det drejer sig om at vi samler forråd.


Der er nu ikke noget som duften og smagen af sommer - særligt i vinterhalvåret, så hvad vi kan gemme til de mørke og kolde måneder, er altid et stort hit.


Her er det krukkerne med kryderurter som jeg har været på rov i. Oragano og estragon holder ikke længe når først vejret bliver koldere - så her her jeg klippet alle friske blade og grene af.


Timian holder sig bedre på de grenagtige stilke, og her plejer vi godt at kunne hente fra den friske plante hele vinteren. Men jeg samler alligevel ind i store mængder. Der er noget bekvemt ved at have noget i glassene, og så er der altid noget hvis vinteren skulle blive hård.

Og fremgangsmåden..... Ja grenene og bladene tørre på fade og tallerkener inde i køkkenet. Nogle er nemme at tage af kvisten når de er friske - estragon f.eks, men ellers så er de fleste lettest når de er tørret. Jeg gemmer dem i krydderiglas og håber de holder læææænge :-)


Nåe ja - her har også sneget sig nogle blomster ind af kæmpeverbena. Ikke til at spise - men med tanken på at der måske kunne komme lidt frø ud af dem, så kom de lige med ind.

*Samler du også forråd?*

16 kommentarer:

 1. tak for indlægget, som minder mig om, at der skal hamstres noget rosmarin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Rosmarin .. lyder lækkert Marie.
   Skønt at ha´ på lager :-)
   Hilsen Susan

   Slet
 2. Et inspirerende indlæg. Jeg må vist også prøve at samle ind til vinteren. Det ser ud til at være rimeligt nemt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ER rigtig nemt Bente... så du skal ikke holde dig tilbage.
   God fornøjelse.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 3. Når der går egerne i den - dejligt udtryk !
  Ja du har ret, det er tid til at få samlet ind til vinteren.
  God weekend
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Egern... ja det lyder også ret hyggeligt ikke? :-)
   Ja vinteren er jo lige på trapperne - og lige pludselig så er det for sent.
   Så det er nu der skal samles ind af mange ting.
   Havehilsner fra Susan

   Slet
 4. Hej Susan.Mine krydderurter plejer at klare sig i drivhuset......og jeg har også en lille busk med friske laurbær.....dejligt til stegene.
  Men jeg har lige lavet 15 flasker saft af mine røde vindruer.....du kan se den i mit nye indlæg.
  Dejligt at have her til vinteren........og som gaver.God dag knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. God ide med laurbær til stegene Jette. Det kunne være jeg skulle ha´ sådan én.Ja ikke at vi laver så mange stege det gør noget.... men når vi laver dem så skal de jo gerne være bedst mulige.
   Du har da også været flittig kan jeg se.... Lækkert.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. SÅ smukt dit forråd tager sig ud søde Susan og så er jeg lige nødt til at udbryde ÅH - hvor bliver det godt med det nye bed i haven....super skønt...det bliver I helt sikkert glad for...og bare rolig det kommer hurtigt til at vokse til.

  Når først man er begyndt at tage af græsset så forsvinder der et stykke om året til et nyt bed.....og det ganske vist ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke et eventyr Dorthe.... om græsset der forsvinder. Ja, det er svært ikke at få nye ideer hele tiden - og vi glæder os til at se hvordan det nye bed får fat til næste år.
   Tak for din søde hilsen.. dejligt at du tror på vores projekt :-)
   Knus Susan

   Slet
 6. Hej Susan.

  Hvor ser Jeres nye bed fint ud og sikke mange dejlige planter I har sat i det.
  Glæder mig til at se det til foråret.

  Jeg har også samlet forråd i år, men det er mange forskellige frø fra stauder og to-årige som jeg vil prøve at så. Flere at dem allerede her i efteråret.
  Jeg har været så heldig at få frø fra et par Claus Dalby-blog-bekendte

  Mange hilsner fra Eliane.

  SvarSlet
 7. Hej sweetie.

  Tusind tak for nogle dejlige indlæg, som jeg har nydt. Hvor er det skønt at se, hvordan jeres haveprojekt skrider frem. Det bliver SÅ godt. Jeg nyder, at I nyder det. Det er så livsbekræftende og dejligt at læse om jeres fælles begejstring, passion og feinschmekerei. Intet overlades til tilfældighederne hos I to superæsteter:o) "Godtnok er nemlig ikke godtnok. Det er et af mine mottoer.

  Det bliver SÅ smukt, det I får lavet. Kastanjehegnet er meget effektfuldt og jeg glæder mig meget til at se, hvordan I får brugt det kønne gamle vindue.

  At finde de rigtige planter, at få plantedrømme til at gå i opfyldelse er den skønneste form for skattejagt, der findes. Har I nogle specifikke farvetemaer, I kører efter?

  Syrenprinsen glæder sig meget over, at Syrenprinsessen har fået sådan en fin plads:o)

  "Når der går egern i den" er et fint udtryk. Jeg plejer at kalde det for hamster-arbejde:o) Lige nu er Morsø-hamsteren i Flade travlt beskæftiget med at samle vinterforråd i form ar blomsterfrø. Og æblerne er blevet plukket ned af træerne.

  Susan, jeg har så travlt, og livet laver hele tiden om på mine planer og intentioner, så det er meget småt med mine kommentarer for øjeblikket. But I`ll be watching you:o) Jeg går ikke glip af et eneste af dine indlæg, søde.

  Hils gemalen og de firbenede havehjælpere:o)

  Knus og de kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 8. Uhmmmm.... kan næsten dufte alle herlighederne :o)
  God idé at hamstre, det kan da kun være bedre end det man køber på glas :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 9. Efter du skrev den kommentar hos mig, har jeg haft den i baghovedet. Nu brød jeg ud i grin da jeg så din overskrift, mens manden kiggede dybt åndsvagt på mig, uden at kommentere det :o)

  Gået egern i den - nå ja, det er jo ikke det værste der kan ske, og skønt ser det ud. Jeg har også fået lidt ind (altså ud over de egern der gik i chili'erne), men må hellere få hentet lidt kæmpeverbena ind også inden regnen kommer.

  Jeres nye bed ser skønt ud. Bliver spændende at se det til foråret hvordan det udvikler sig.

  Knus og hilsner til jer begge <3

  SvarSlet
 10. jeg har frosset lidt persille..... ærgrer mig nemlig hver vinter over, at jeg ikke har lidt i fryseren - men i år har jeg haft masser af persille og har husket at fryse det. En skam, at jeg ikke nåede at fryse lidt rabarber, jeg havde troet, at de ville gro her i august, så jeg kunne snuppe nogen stængler til vinter kompot, men sådan gik det altså ikke :)

  SvarSlet
 11. Samler valnødder og hamster. :-)
  God weekend
  Birgitte

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.