onsdag den 2. oktober 2013

Vores nye bed - Del 2

Endelig skulle kastaniehegnet på plads i det nye bed. Noget jeg har ventet længe på, og noget som jeg har glædet mig rigtig meget til.


Vi er ret glade for kastaniehegnet i beddet under det lille æbletræ, da det både give højde, støtte til planterne og et ret uformelt præg. De ting ville vi gerne bringe ind i det nye bed - men da det jo ikke som sådan har en for-og bagside, så måtte vi tænke lidt utraditionelt.


Og her er så resultatet. Hegnet er sat så, bedet har en "åbning" ud mod stien i den ende hvor man også komme ind ad havelågen. Tanken er at man stadig skal have en følelse af at blive budt velkommen - og ikke få fornemmelsen af at blive lukket ind af bagdøren, ved kun at se bedet fra bagsiden.


Hegnet snor sig så igennem bedet - ud mod stien foran karnappen af huset. Her følger den så kanten af bedet rundt. Højden af hegnet variere også. Det starter i en lav højde, som så stiger ind igennem svinget. Tanken er at give bedet liv - og at få det til at virke "blødt".  Det bliver spændende at se om det kommer til at fungerer.


For enden af bedet er der levnet plæne-plads til vores havemøbler. Ja vi har dog ikke nedlagt hele græsplænen ;-) Vi nyder skyggepladsen foran Orangeriet, og bedets størrelse er netop, så vi stadig har vores skønne plads. Her kan vi så nu også nyde synet og duften af vores nye bed.


Egentligt havde vi købt 2 ruller hegn til projektet - men den ene kunne gøre jobbet. Tænk som afstand og længde kan snyde. Så straks tænkte jeg jo på hvad den sidste rulle kunne bruges til - typisk mig :-)


Kun en lille del af de nye planter er kommer på plads på disse billeder. Vores mini-syren og blåbær fra krukkerne på terrassen, stod nærmest og råbte på at blive plantet ned. Så de var de første. 

Men der er kommet flere gode ting i bedene.... og dém skal jeg nok vise jer i næste indlæg. 


Nåååe ja....... Sherpa har også puttet gode ting i bedet - et kødben. Et nyordnet bed er vist bare det perfekte sted at gemme et ben, men en hund der graver med næsen bliver bare ikke særlig køn af den aktivitet. Ej heller gør hunden der 5 sekunder efter graver benet op igen - og sådan kan man blive den lykkelige ejer af to hunde med jord i hovedet ♥

*Flere blomster i næste indlæg*

18 kommentarer:

 1. I har virkelig tænkt tanker om, hvordan det nye bed skal indrettes - det ser lovende ud. Jeg kan ikke undvære grønne flader i haven til at skabe ro; men selvfølgelig behøver det ikke at være græs. F.eks. trædebregner giver den samme effekt; men min erfaring siger, at man får en del lugearbejde med i købet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også ret glad for trædebregner Marie... men har som dig opdaget at der følger lugearbejde med. Hvordan kan man mon få græsset til at lade være med at gro oven i det?? Jeg fingerluger det... men det går nok. Vi har (desværre) ikke så meget af det.
   Ja, vi prøver at få gjort os nogle overvejelser.... Håber det bliver lige så godt som vi har tænkt os at det skal blive :-)
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 2. Dejligt at Sherpa har taget det nye bed til sig uden problemer. Heldigt for jer har i to hunde, så kødben graven bliver forstyrret med det samme, og ikke først måneder efter når bedet er plantet til.
  Elsker simpelhen ideen med at bedet ingen bagside har. Det er en genial måde at bruge det flotte hegn på. Glæder mig virkelig meget til at se det færdige resultat - og mod ikke du kan finde nytte af hegn, som nu er købt for meget ind.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike.
   Ja - Sherpa går stadig noget forsigtig rundt om bedet. Nogen dage er bedre end andre. Og det er helt sikkert at vi ikke har nogle gamle grave her :-) Jow engang blev en "Kong" (du ved nok hvad for et stykke hundelegetøj det er Heike) indeholdende en frikadelle, begravet i et bed..... Den var væk - helt væk, og det var den i over 1 år..!! Den dag jeg faldt over den, var der stadig delle inden i!!!! UF siger jeg bare.... Men Sherpa så bare glad ud "godt fundet mor" .
   Tak for roserne til bedet,,,, Jeg er virkelig glad for at høre du syntes om ideen med at undvære bagsiden.
   Og det sidste hegn... I skal helt sikkert nok høre om det når jeg finder ud af noget.
   Mange glade hilsner fra Susan

   Slet
  2. Altså Susan.
   Sikke et grin jeg fik mig over "kong" historien. Fantastisk at dellen stadigvæk var i den. Det må vist være en af hundeejernes glæder, at finde spændende ting i bedene.
   Kh Heike

   Slet
 3. I gør jer så mange tanker om jeres have, og i er enormt flittige til at få dem realiseret.... Det ser allerede rigtig godt ud, og jeg glæder mig allerede til hvordan mon det tager sig ud til næste sommer..... :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi.
   Ja du kan lige tro at vi også glæder os. Lige nu ser det jo ret tomt ud - men vi kan godt huske det sidste nye bed. Det var også noget helt andet i denne sommer.... så det er da herligt at ha i tankerne.
   Tak for roserne :-)
   Sensommerhilsner fra Susan

   Slet
 4. Ser så godt ud allerede. Fint med S-formen som I har lavet med kastanjehegnet..:-)
  Er det fra Bilka..Claus Dalby?
  Nååååå den skønne Sherpa..:-)
  De er jo skønne begge to, men ikke så tit vi ser Sherpa på billeder..;-)
  Ja vi har også en hund der er god til at grave store huller, nemlig vores yngste på 2 år.
  Så i dag måtte jeg fylde huller så store i sydbedet...:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Jeps - det er Claus´s kastaniehegn. Fint ser det ud - og jeg blev også denne gang overrasket over hvor nemt og hurtigt man kan skabe en stor effekt i haven.
   Og den gode Sherpa... Jeg ved godt at han ikke så tit kommer med her på bloggen - men det har den ganske særlige grund, at han som regel ligger på sin faste plads i haven - hjørnet ved hækken. Lukla derimod er en lille linselus. Hun er med i alt hvad vi laver, og skal nok selv forsøge at komme med på billederne.
   Men måske jeg skal sørge for at få ham lidt med.... for han er jo vores dejlige gamle dreng.
   En gravemaskine... ikke dårligt - eller hva`? :-) Nej det er sørme ikke praktisk eller pænt - men jeg kan altså ikke lade være med at grine af dem nogen gange. Tænkt at deres instinkter byder dem at grave - og de syntes det er vildt sjovt og spændende. Facinerende at se hvordan de bliver drevet at deres gejst :-) Ja - det er blot en anden måde at se det på *fnis*... for jeg er også træt af huller over alt.
   Heldigvis er Lukla vosket ret godt fra det.
   Mange hunde og havehilsner fra Susan

   Slet
 5. Hej Susan.Ja! vi er jo flere der elsker at lave nye bede.Og det ser lovende ud med dit kastanjehegn.Genialt at sætte det i en bue.....og nu kan jeg næsten ikke vente med at se hvad i planter i bedet.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Jette.
   Måske vi skal lave os en lille klub.. "Os der ææælsker nye bede" ?
   Ja - det er herligt ikke. Et nyt og blank lærred, og endelig kan man igen tillade sig at shoppe løs i alle de skønne stauder, uden at skulle overveje hvor de da skal kunne være.
   Fortsættelsen er på vej.... billeder er taget i dag :-)
   Mange hilsner og god aften.
   Susan

   Slet
 6. Hej sikke fint det bli'r. En god måde at bruge kastanjehegnet på. Det giver en særlig mulighed for opdeling af et ellers regulært bed. Jeg er sikker på, at det ender med at blive rigtig godt. Hilsen Dorthe

  SvarSlet
 7. hvor er det godt tænkt med buen og højden på kastanjehegnet.

  SvarSlet
 8. Det ser bare godt ud og en rigtig god ide med kastaniehegnet og måden I har sat det på. Er det ikke bare dejligt, når man føler at man er et godt haveteam - så skrider arbejdet og man hygger sig imens.

  Ha-ha, jeg kender godt den med at naboerne synes man er mærkelig når man fjerner græsset for at lave flere "arbejdskrævende" bede. Det der græs... det passer jo heller ikke sig selv.

  Glæder mig til at se mere om beplantningen, det er skønt at shoppe og plante nyt. Jeg har selv 1 CD-rose - dem skal I nok blive glade for.

  knus Ulla

  SvarSlet
 9. Meget inspirerende! Jeg tror det kommer til at virke helt perfekt når der kommer planter i bedet, og de vokser til. Og det kan altså godt være at jeg låner ideen ... hvis det er i orden?

  Jeg kender oplevelsen at have to hunde med jord i hovedet - og under neglene. Jeg giver kun mine hunde tyggeben på dage hvor jeg har et vist overskud, for jeg ved at der skal skylles muler og fusser når de resten af dagen graver ben ned og op igen :-)

  SvarSlet
 10. Wauw - jeg glæder mig til at følge udviklingen af det bed. Super udnyttelse af kastaniehegnet. Det vil jeg også gerne have i haven (et eller andet sted), men skal lige have manden til at forstå nødvendigheden deraf:-)

  SvarSlet
 11. Hej Susan
  To bede i et, det er godt nok smart. Jeg kan allerede nu se hvor godt det bliver ;o).
  Måske skal i bruge det andet kastaniehegn, til at lave et kødbensbed til hundene ;o)

  SvarSlet
 12. Det er en god ide med formen på kastanjehegnet, synes jeg - tanken om at åbne op mod indgangen og også fordi bedet ser mere spændende ud på den måde.
  Det er skønt for en hun at få sådan et dejligt nyt bed at grave sine kødben ned i:o)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.