fredag den 11. oktober 2013

Havelækkerier som jeg drømmer om......

Jeg drømmer... drømmer om skønne og lækre ting til min have og Orangeriet.
Luksusting og dén slags som er jeg egentligt ikke mangler, da jeg har én eller anden udgave af den i forvejen, men dén slags som alligevel ville få mig til at smile og til at føle mig mere lykkelig.

Jeg elsker godt og lækkert havegrej - og ville ønske der var flere steder hvor man kan få det herhjemme. Ja - nogen vil mene at der da er mange steder at finde gode ting, men jeg har ikke fundet så mange af dem endnu. Men godt grej gør bare tiden i haven skønnere, en skovl der ligger godt i håndene eller en kande som er vildt smuk - det er da kvalitet i sit haveliv.

Her kommer en lille række af ting som jeg drømmer om.... for måske nogle af jer kan finde noget inspiration også.


Jeg drømmer om denne smukke vandkande - for jeg har aldrig set noget finere. Lige hvad jeg mangler. Den er lille og kan rumme 1 L, altså i en god orangeristørrelse. Den er fra det engelske firma Haws.

Vandkanden er fra Havegalleriet, og jeg har set den HERJeg drømmer også en god lille planteskovl. Sådan én som jeg kan bruge i bedene når jeg skal skrue små stauder og løg ned. Sådan en der ligger godt i hånden og som har et godt og smalt skær.
Disse to modeller fra det Hollandske firma Sneeboer, og de er kendt for at lave kvalitet. Tror måske jeg skal prøve hvordan de "ligger i min hånd" for at finde den helt rigtige, men det er helt sikkert her hos Havegalleriet jeg har set det største udvalg.

Blomsterskovl  og planteskovl fra Havegalleriet har jeg set HER og HER


En rigtig god staudespade er vel også et must, når man som vi gerne vil arbejde med en masse stauder. Denne fra Fiskars har vi set i flere butikker, og den virker rigtig fin. Bladet er smalt, og det er smart når vi gerne vil plante tæt. Sådan én kan vi da virkelig ikke leve uden :-)

Staudespade fra Fiskars her jeg set HER


Denne smukke sag poppede op på min skærm den anden dag - et lækkert forklæde lavet til havebrug. Praktisk med plads til både mobil og beskæresaks. Ja, det er det første merchandise fra HAVEFOLKET, og det er rigtig spændende hvad de ellers har i ærmet.
Sådan et forklæde kunne jeg sørme godt bruge. Det er jo perfekt når jeg skal arbejde ved plantebordet i Orangeriet, når der skal plantes krukker til, eller..  ja det er bare perfekt. Jeg ved endnu ikke hvornår og hvor man kan få fingrene i herligheden.... men jeg holder øje på bloggen. 

Det lækre haveforklæde har jeg set på HAVEFOLKETS blog HER


Jeg drømmer også om endnu en gammel jernseng..... En lille én, som kan stå ude, og som skal være en smuk og skøn havesofa. Stedet den skal stå er foran de to foderhuse, ud mod vejen - ja jeg kan se det for mig. *SUK* Denne smukke franske barneseng er desværre solgt, men billedet er lånt hos La Placette som har de fiiiiineste og smukkeste ting. Det er egentligt ikke svært at finde dem, men desværre er de smukkeste og dém med en fornuftig pris, som regel ret langt fra Midtjylland.

Du kan finde andre skønne og dejlige ting til brug i hus og have hos La Placette HER

Hvad drømmer du om?
Hvad med at lave et indlæg på DIN blog, og fortæl hvilke lækre haveting som du drømmer om, og hvor du har set dem. Hvilke skønne butikker kender du til? Og hvad har de af lækkerier? Der er med garanti andre der gerne vil kigge med - jeg vil i hvert fald gerne.


*Rigtig god weekend*

18 kommentarer:

 1. Altså Susan. Sikke en masse lækre ting du ønsker dig.
  Smiler over hele ansigtet, da jeg ser den gamle jernseng. Sådan en ønsker jeg mig nemlig også. Men min skal være til drivhuset, som ikke er bred nok til en rigtig seng.
  Og som du siger, så er de bare ikke til at få fat i, her i jylland. Øv øv
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heike. Måske vi skal finde en fælles fragtmand engang - og få hentet herlighederne hjem fra nordsjælland :-) Der er ihvertfald en del som bare står og venter på os.
   Hvor finder du skønne og unikke ting til haven Heike? Hvor er dine ynglingsbutikker - og hvad har de der? Fortæl fortæl.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
  2. Hej Susan. Har først lige fundet min stil i haven, da min have jo kun er et år gammel. Derfor har jeg ikke mange steder jeg handler...endnu.
   Ezpace.dk har mange dejlige franske ting. De ligger i Vejle, og er lige pt lidt for dyre til min sørgelige SU. Men jeg drømmer (og savler) når jeg er inde på hjemmesiden. Ellers er jeg tilmeldt gruppen 'Holtumgård' på facebook. De har rigtig mange fede loppefund til rimelige priser - har bla. set den seng vi ønsker os. Ved dog ikke om hun har den længere. Holtumgård ligger lige uden for Vejle by og jeg er ved at planlægge et besøg, så jeg kan se alle hendes herligheder. Håber det bliver i efterårsferien.
   Som nævnt er SU ikke en fryd for haven, så min ønskeseddel er flere sider lang. I år er gået med at købe planter i stakkevis, og de næste tre år skal gå med at finde skønt og unikt udsmykning. Så jeg har masser af tid, og skal nok holde dig opdateret, hver gang jeg finder en ny ynglingsbutik. Vil se om jeg kan holde mig til midtjylland :-)
   Kh Heike

   Slet
  3. Hej Heike. Ja - jeg kender både Ezpace og Holtumgård..... Det er virkelig fine ting de har. Har ikke besøgt nogen af dem " live" men jeg ville SÅ gerne.
   Jeg har før skrevet om skønne butikker - også her i midtjylland, så måske der er andre butikker som du finder herinde, der kan friste. Kig evt. på siden SHOPPING - her ligger der links.
   Jeg er sikker på at din ønske liste nok skal blive forkortet lidt en gang imellem... og at du finder de skønne ting som du drømmer om.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 2. Godaften Susan.Lækre ting du ønsker dig......godt det snart er jul
  Specielt den lille planteske kunne jeg godt drømme om.
  Har lige været på besøg hos familien i Ny. Sjælland.og besøgte den dejligste butik på vej hjem.Den var bare fyldt med de skønneste ting ......kunne have købt mig fattig.Men skal nok vise billeder derfra i weekenden.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ... julen er lige på trapperne. Men af en eller anden grund så er det rigtig svært at ønske sig de skønne haveting i vinterhalvåret. Derfor står der også ofte gavekort på min ønskeseddel til fødselsdag - for den er i januar.
   Men disse skønne ting kan jo selvfølgelig fås hele året.... Så man kunne jo håbe :-)
   Rigtig spændende med den fine butik du har besøgt.... Jeg venter spændt på at kigge med. Hvilke butikker er ellers dine ynglings?
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 3. Hej Susan
  Skønne ting du ønsker dig til haven, den smalle planteskovl er straks blevet tilføjet på min ønskeseddel, det er jo lige den jeg mangler, så tak for det ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt at kunne give lidt inspiration til ønskesedlen :-)
   Knus Susan

   Slet
 4. Dejlige ting - hvoraf der var mange ting jeg også godt kunne ønske mig - men mest af alt drømmer jeg om en lille vandkande med en fin spreder (eller hvad det heder) så jeg kan vande min såbakker uden at de drukner... at spraye dem er ikke helt nok

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja - det er lige netop det som jeg tænker at den lille kande her kan klare.. for sådan én mangler jeg også.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet
 5. Så fine ting du drømmer om.
  Det er altid godt at have drømme.
  God og dejlig dag til dig.
  Klem Lonni

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja drømme må man ha :-)
   Mange hilsner og fortsat god aften. Susan

   Slet
 6. Ja det er da ikke de dummeste ting du har fundet til ønskeseddelen, der er da flere af dem der også kan komme til at stå på min !!!! Den lille vandkande kan jeg virkelig anbefale, den var jeg så heldig at få sidste år til jul, og jeg er bare glad for den, den er super både inde og ude, og specielt de små planter man lige har priklet er den fantastisk til.
  God dag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Heldige asen.... Det er SÅ flot en kande :-)
   Men drømme er vigtige.. for det er dem som virkeligheden udspringer fra.
   Knus Susan

   Slet
 7. Lækre ting! Det er vist ret godt at have noget at ønske sig og at drømme om ;-) Men mon ikke du kan være heldig en dag at få nogle af tingene ...?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jow det kunne da være virkelig dejligt... man må jo også godt give sig selv gaver en gang imellem ikke :-)
   Efterårshilsner fra Susan

   Slet
 8. Hej Susan.Vil bare sige at jeg har lagt billeder ind som jeg lovede af en rigtig dejlig gårdbutik i Nykøbing Sjælland hvis du skulle komme på de kanter.Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt... jeg må lige ind og kigge.
   Mange hilsner fra Susan

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.