søndag den 27. marts 2016

Som at komme i himmelen.

I sidste uge var vi eventur sammen med vores gode venner Sanne og Bent til nord tyskland. Ja sådan en dejlig tur hvor vi bare skulle hygge os sammen og gå på skattejagt blandt smukke gamle ting i en ganske særlig butik, og så den mere traditionelle shopping i de velkendte grænsebutikker.


Grænsebutikkerne får I altså ingen billeder fra... men den anden butik var så fantastisk og smuk at jeg slet ikke kunne holde igen. Butikken hedder Rathjens Depot og jeg er VILD med den.


Jeg havde glædet mig, som et lille barn faktisk, til at komme afsted på hyggetur og til at opleve butikken. Efter at have slugt samtlige billeder på butikkens Facebookside, og vores venner fortalte om deres store begejstring over at opleve den, så kunne jeg næsten ikke vente. Udsigten til en hel dag sammen med så gode venner og skattejagt kan man jo kun holde af.


Butikken er fyldt med alt godt i stilen vintage, shabby-chic og industri-look. Masser af Nordiske og franske fund... og så samlet på ét helt fantastisk sted. Alt er bare så fint og rent, og duften og stemningen får virkelig mit shoppegen til at galoperer.


Butikken gemmer mange mindre rum, og mange af rummene gemmer på hver deres tema eller farvetema. Rummet lige inden for døren var fyldt med alt godt til haveelskeren.... altså MIG... og det var her jeg skulle huske at trække vejret. Der var SÅ mange fine og fantasiske ting, som alle ville være umådeligt smukke i vores have.


Jeg fik alt for få af de fine ting med mig hjem......  men så er der jo en god grund til at komme tilbage inden længe.


Det grønne værelse er som en drøm... jeg er vild med de farver og lyset får magien frem i alle de gamle ting. Min veninde var ligesom jeg nysgerrig og vi måtte bare se hvad skabet gemte. Smukke gamle glas - grønne selvfølgelig. Et par af dem kom med os hjem - for ved nærmere eftertanke så kunne jeg ikke leve uden.


Det næste rum var mere "råt". Her var maser af godt i "industri-look" og de lækre møbler, og lamper stod nærmest i lag.


De store rum er fuldt med de store lyse møbler, og alt det som kræver plads og rum omkring sig. Her er der rigtig mulighed for skattejagt... og dét benyttede vi os af :-)Her er masser af stemninger og smukke møbler. Store og små - og mange helt unikke. Her er alle de dér særlige ting som bare føles rigtig godt at bringe med hjem til éns hjem, og som ihvertfald får mig til at smile.


Jeg fik masser af gode ideer og masser af indtyk med mig hjem... masser af inspiration og masser af gejst. Mange fine opstillinger fyldte butikken, og den ene var flottere end den anden.
Sjældent - ja nok aldrig, har jeg set en butik med sådan et udvalg. Der var virkelig mange møbler og alle var de pæne, rene og i orden.


Flere af tingene var i kategorien "showstoppere". Dem der får alle til at stoppe op og bare at beundre eller betragte. Hvad man har lyst til at beundre er jo en smagssag - men jeg var vild med den gamle og slidte hest. Desværre byder vores lille hus slet ikke på det rette sted for den.


Jeg stod på hovedet i skabet med gammelt fajance, dog uden at finde hvad jeg søgte. Men oplevelsen og jagten.... ihhhh hvor jeg elsker det.


I anledningen af påsken var de små påskeharer fundet frem. Ja - jeg er stadig ret vild med dem, men da min søde mand ikke deler min imponering lod jeg dem alle stå på hylden. Måske hvis jeg falder over én gammel udgave en gang, jeg falder for fristelsen.


Vores køb er kommet på plads i stuen.. og jeg glæder mig til at vise jer dem. Det er virkelig fine ting, og særligt det lille møbel vi havde med hjem er helt fantastisk. Jeg viser billeder fra stuen i næste indlæg :-)


Er du ligesom jeg til denne stil, så vil jeg da bestemt anbefale dig at kigge forbi hos Rathjens-depot. Det ligger ikke langt fra den grænsen - og slet ikke langt fra motervejen. Du møder den mest venlige betjening og du vil betages af hvor stort og overvældende stedet og alle de smukke varer er.

Du kan se mere på deres hjemmeside HER eller på deres facebookside HER


Det var en utrolig god og dejlig tur - på alle måder. Mine energi og glædesdepoter blev fyldt op af de skønne timer og oplevelser sammen med vores gode venner, og mine kreative tanker og ideer om indretning har igen fået nyt liv. Jeg må tilbage til butikken inden længe og hente de ting som jeg glemte sidst. Noget bliver overset og nye behov kan jo opstå vej hjem ikke? ;-)
* Rigtig god og glædelig påske *

18 kommentarer:

 1. Kæreste Susan.
  Ja du er da i himlen, det kan da ses på dig, som du stråler helt, og jeg kan da godt forstå det, for det er godt nok et lækkert sted, og så ligger det jo ikke så langt fra hvor jeg bor, så jeg en dag kører en tur derned, hvor der er flere ting som jeg kan se på billederne som bare ser så godt ud, og som jeg har ledt efter.
  Billederne er fantastiske og de stråler af hygge og god dag i et godt selskab, og det bliver jo ikke bedre når man er sammen med nogen som deler den samme interesse.
  Glæder mig til at se dine små skatte du har hjembragt.
  Kh.
  Kirsten
  Fortsat god påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten.
   Ja jeg stråler vist... og det var en dejlig følelse at være fyldt med så meget "glad" på en gang.
   Du kan roligt tage en tur derned, jeg er sikker på du vil få en stor oplevelse også.
   Stort knus og fortsat god påske
   Susan

   Slet
 2. Hej Susan, nøjjj for et fantastisk sted. Du er altså så godt til at finde de der skattekamre og dele dem med os andre. En dag når jeg ned over grænsen så må det sted da besøges. Jeg glæder mig meget til at se hvad i hjembragte.
  Rigtig god påske fra Linda og Alma

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda og Alma.
   Ja I må afsted.... det er ganske kort fra grænsen og virkelig noget særligt.
   Fortsat skøn påske til dig og dine
   KNUS

   Slet
 3. Wauw det ligner en rigtig god butik, den må jeg vist finde til næste gang turen går til de egne
  God dag og tak for inspirationen

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa Thyde.
   Dejligt at kunne give lidt inspiration til jer.... jeg er selv spå begejstret at jeg bare må dele det med jer.
   Mange hilsner og skøn påske
   Susan

   Slet
 4. Uhhh det ser spændende ud. Tak for tippet, den butik må jeg forbi en dag.

  God påske!

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)
   Rigtig god tur derned... jeg er ret sikker på du bliver begejstret.
   Mange påskehilsner Susan

   Slet
 5. Hele dit indlæg emmer totalt af glæde og begejstring over det sted. Skønt!
  Jeg må sige deres udvalg er temmelig imponerende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er VILDT imponerende dernede.. og jeg kan slet ikke fortælle om stedet med mindre gejst. Nogen gange tænker jeg om mine ord lyder for "happy"..... men jeg lover jer at jeg kun roser og priser hvad jeg virkelig selv syntes er noget særligt. Og så.. så kan jeg slet ikke holde mig tilbage :-)
   Mange knus og påskehilsner
   Susan

   Slet
 6. Wow blir ikke ferdi med å se på disse bildene
  her var det mange skatter
  gleder meg til å se hva du fikk med deg
  takk for du delte
  klem Eli:)

  SvarSlet
  Svar
  1. :-)
   Åhhhh du bliver lige så forelsket i stedet ved blot at se på billederne som jeg gjorde.... hvor er det sjovt. Jeg har slugt billederne fra stedet råt, og siden bare drømt om at at besøge stedet selv.
   Billeder af vores køb er lige på trapperne :-)
   KNUS

   Slet
 7. Ih det ser spændende ud, tak for tippet, det må prøves. Glæder mig til at se hvad skattejagten har bragt ind i din stue. Fortsat god påske.

  SvarSlet
  Svar
  1. Også dejlig påske til dig og dine Birgith.
   Ja du må derned engang og se om der er noget der frister. Der er gode chancer:-)
   Mange hilsner Susan

   Slet
 8. Et rent skattekammer, jeg kunne nok også godt få et par timer til at gå med at drømme og mærke overfladen. Fransk det er jo lige mig. Prøver faktisk at præge min hustru i den lidt mere hvide franske stil, jo jeg er mand og holder faktisk meget at sjælefuld indretning...Er sikker på du fandt et par gode juveler til jeres hus og hjem.
  God Påske
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Godaften Susan.Sikke en tur.........og sikke et slaraffenland i der besøgte.
   Der kunne jeg da også godt flippe helt ud og bruge min stdste krone.
   For hold da helt op nogle lækre ting du viser.
   Er da også spændt på hvad der kom med hjem.
   Har noteret moi stedet hvis jeg kommer på de kanter.
   God aften Knus Jette ,der har 4 år på bloggen i dag

   Slet
  2. Kære Henrik
   Ja jeg tænker bestemt at du også vil kunne bruge uendeligt tider i butikken. Vi brugte evigheder derinde, gik ud og drak kaffe og fik kage, imens vi fordøjede alle oplevelserne.... og gik så lige det hele igennem igen inden vi fik afsluttet nogle gode handler. Ja ... når en butik kræver indlagte pauser, så er det altså noget særligt.
   Jeg håber du og din hustru vil tage en tur derned en dag... det er både hyggeligt, smukt og faktisk også romantisk at tage på sådan en "loppetur" sammen :-) Her er virkelig mange sjælefulde ting, og hvis man finder dem sammen får man en fælles historie med dem.. og det er så fantastisk i et fælles dejligt hjem.
   Jeg glæder mig til at vise vores fund...
   Mange hilsner og skøn påske
   Susan

   Slet
  3. Hej Jette.
   Først stort tillykke med dit jubilæum :-) Hvilket får mig til at tænke på hvornår det er lige er at jeg har har det???
   Godt at adressen er noteret ned, for lige pludselig er du på de kanter og SÅ må du benytte dig af chancen. Det er et fantastisk sted.
   KNUS og god påske

   Slet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.