søndag den 13. marts 2016

En god og effektiv weekend

Restferie er til for at blive brugt - og jeg nyder at bruge dagene drypvis så det giver mig ekstra lange weekender. Sådanne weekender hvor jeg kommer så langt væk fra hverdagen, at jeg rigtig får noget fra hånden og rigtig kan mærke mig selv.


Ja - jeg kan altså både mærke "mig" og alle mine ømme muskler, for sådan en weekend har jeg krudt til at kaste mig over de projekter som normalvis må vente i evigheder. Denne weekends projekter har været seriøs oprydning og rengøring af flere af huset rum. En skøn fornemmelse at være færdig med dét projekt. At rydde op i éns hjem, er at rydde op i éns indre ro.
Og så... ENDELIG kom turen til vores forsømte Orangeri. Her har rodet i de sidste uger hobet sig op, og jeg har slet ikke kunne holde synet ud derude. Alt for meget vinter stemning lå stakket op - og alt for meget brugt energi.


Men hvordan dælen skal man starte - og hvor? Jeg startede med at køre vognparken frem - én til småt brandbart og én til haveaffald. Så skulle jeg da ikke være i tvivl hvor skidtet skulle flyttes hen :-)


Krukkerne som har overvintret under glas, fik en god portion tiltrængt kærlighed. Gamle og visne blade og blomster blev fjernet, og pludselig kiggede små forårs bebudere frem på grenene.

 

De foråres klare krukker fik en god tår vand, og jeg forestiller mig at de næste dages lune temperaturer sætter ekstra gang i deres forårsfornemmelser.


Sarpa har også forårsfornemmelser. Hun er VILD med at være med i haven, og hun er både flittig og ihærdig. Alt bliver undersøgt og tjekket ud, og vi morer os gevaldigt over hendes hitten på. Ja også dér slægter hun sin mor på :-)


Vi ved nu hvor beskidt der er under plantebordet.... og hvor mange edderkopper der er derinde. At dømme ud fra hvordan Sarpa så ud, da hun kom ud igen så ved vi at der er MEGA meget at komme efter for rengøringsdamen :-)


Frem fra gemmerne kom også de poser med forårsløg som ikke blev sat i efteråret.... tsk tsk tsk. Heldigvis var det kun ganske få poser, men jeg syntes alligevel at det er ærgerligt, nu jeg havde glædet mig til tulipaner og perlehyacinter. De små perlehyacinter som havde forspiret i posen kom i en lille krukke, og jeg forsøger mig med tulipanerne i næste weekend. Hvorfor ikke prøve om der kan komme bare lidt ud af mine forglemmelser.... jeg kan jo kun vinde noget ved det.


Når vi går i haven er det vigtigt at huske at hygge imens.... det er regel nr 1. Der skal være tid til at stoppe op og nyde, og bestemt også tid til at smile og grine. 


Og på en sjov måde... så er det også begyndt at hører sig lidt til, at vi skal have amerikanske pandekager og sirup når vi holder vores pause. Min søde mand er go´ til at lave dem - og jeg er god til at hjælpe med at spise dem. "Hvis der kommer sol, og der er lunt i Orangeriet .... så kan jeg lave pandekager" sagde han.... så jeg tændte for varmeapparatet og håbede på solen. Og pandekagerne kom sørme... ligesom solen gjorde senere på dagen. Lækkert :-)


Krukkerne blev plantet til med lidt forår, og vupti så føltes det hele meget mere hyggeligt og forårsagtigt. Tænk hvad 20 kr blomster og lidt jord kan gøre ..... underværker.


En hurtig tur med en klud til det allerværste skidt, og straks kunne jeg bedre se hvordan jeg nogensinde skulle finde mit lille paradis igen derude. Weekendens arbejde har taget hul på mange timers ophold derude... timer med både arbejde og knoklen, men også hygge og vidunderlige oplevelser. Jeg er bare SÅ klar :-)


Snart må vi have fat i vinduespudseren igen, og så skal Orangeriet også have sig en tur. Sidste år besluttede jeg nemlig at jeg for 250 kr godt kunne undvære oplevelsen af selv at vaske orangeriet udvendigt. Pladder våd og møg beskidt - en hel dag vel og mærket. Det betaler jeg mig gerne ud af, og bruger så mit krudt på at ordne alt det indvendige selv. 


Sidste på dagen var solen kommet på visit - ligesom mine søde svigerforældre. Temperaturen havde sneget sig op på hele 15 grader, og følelsen af forår krøb helt ind under huden på mig.


♥ En god dag i haven gør både godt, glad og træt ♥


Men følelsen af at have nået SÅ meget og at kunne sætte sig med god samvittighed i sofaen og bare kunne slappe af med at hækle mine hundesenge er guld værd. 


I dag har vi nydt en skøn tur igennem skov og over hede med hundene. Solen har igen skinnet på os, og jeg havde lovet mig selv at jeg ikke skulle mosle mere med rengøring og oprydning. 

En skøn og lang weekend er nu godt og brugt, og jeg har virkelig nydt det. Sådan skulle det være hver eneste uge. Godt nok elsker jeg mit job og mine dejlige kollegaer - men jeg kan bare så meget bedre mærke mig selv når jeg har mere overskud og tid til at være. Heldigvis kommer endnu sådan en skøn og lang weekend i næste uge - det bliver FANTASTISK :-)

♥ "......AT ALT DET VI HAR GRÆDT IGENNEM LIVET, DET SVINDER PÅ EN FORÅRSDAG" Anne Linnet ♥

5 kommentarer:

 1. Uden tvivl en dejlig week-end og det føles så skønt at få bugt med al vinterens tunghed og hengemt rod. Op med vinduer og døre og friske blomster i krukker og vaser... så kører det igen! :o)

  SvarSlet
 2. Ih hvor blev det skønt hos jer i Orangeriet. Det er jo dejligt at kunne sætte kryds ved oprydning og tilplantning af Hornvioler. Så er der kun at nyde resten af dagen.

  SvarSlet
 3. dejligt hvad man kan få gjort og mærke en indre tilfredshed og træthed som er behageligt. Og så har du jo haft det bedste selskab i glashuset, det har også en stor betydning.
  Jack og jeg har nydt hinandens selskab i haven hvor vi har været heldige herned at have sol og minus vind begge dage, så der gjort og nydt meget i haven de sidste to dage.
  Jeg har ferie om tre dage, og det bliver så godt.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 4. Hvor er du altså bare go Susan til det med at sætte de rigtige ord på. Det et vildt hvad foråret og de udendørs syslerier gør ved os.... Og det er slet ikke til at stoppe igen. Det lyder til at have været en dejlig weekend..... :0)

  SvarSlet
 5. Sikke en dejlig weekend, du har haft :-) - og tak fordi vi måtte kigge med!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.