lørdag den 19. marts 2016

Så er rengøringen i gang....

Man skal jo starte et sted... og jeg starter altid forårs rengøringen i Orangeriet bedst i dét hjørne hvor vores gamle jernseng står. Så er der ligesom godt og rent dér... og det bliver med ét både mere hyggeligt og smukkere at være derude når nu resten også skal ordnes. 


Og så er jeg mester i små og afgrænsede projekter. Laver kun små aftaler med mig selv, og sætter ikke næsen op efter at nå alting på én gang. Sådan holder jeg bedst til at få noget fra hånden... og sådan kan jeg holde humøret i den høje ende imens.


Flere af foråret nyindkøb til Orangeriet er i hus. Endelig havde IKEA de lyseblå fleecetæpper igen, og dem har jeg alligevel svært ved at undvære. Der blev også købt nye og tiltrængte gardiner. De skal blot lige en lille tur igennem en symaskine, og så sættes op til sommeren.


De nye fleecetæpper har fået selskab af nyvaskede vattæpper og de store hvide og bløde hovedpuder. Sammen gør de noget rigtig godt for hyggen, og vores sommer oase tager så småt form.
Lad mig bare sige... at som jeg lå der og nød udsigten til den blå himmel, som det fine nypudsede glas over sengen gav mig... så gad jeg da godt at resten også allerede var skinnende rent.


Kobberbakken fra Helle Nørby fik nye kakler i - lyseblå som forårshimmelen. De passer perfekt til de små perlehyacinter i farven, og bakken.... den passer perfekt til at sætte sin kop the eller kaffe fra på. Kaklerne er jo nemme sat skifte ud efter humør og årstid - og heldige mig.... jeg har flere smukke sæt kakler i min skuffe.


Rengøringsdamen jubler også over at jorden nu begynder at blive mere tør og knap så klistret. Ja det er ligefrem muligt at have hundene hoppende op og ned i sengen uden at de sætter sorte aftryk af den midt jyske muld på de hvide puder. Det gør også rengøringen en kende mere muntert - at man ved at det også forbliver rimeligt rent. 
Hundene elsker det også selv.... for de elsker IKKE at få tørret deres poter ;-) 


Har du også været i gang med forårsrengøringen? I din stue, have eller drivhus? Det er både hårdt og giver hænder der ligner rosiner. Men det er også yderst tilfredsstillende.... for det bliver bare så fint og flot, og gør, ihvertfald for mig, at jeg godt kan nyde det imens. 


***
Hvis du har forelsket dig i kobberbakken fra Helle Nørby, så ved jeg at hun netop nu har fyldt op i hendes shop med nye kakler og nye bakker, og der er også en god pris på dem her op til påske. 
Du finder shoppen HER og hendes Facebook side HER
***

15 kommentarer:

 1. Kære Susan, nu har jeg intet orangeri at gøre forårsrent i, men til gengæld har jeg været på planteskole og købe dahliaer, kugleprimula i lys lilla, der passer i farven til mine mørkelilla hornvioler, jeg har også købt en rose, jeg har ledt efter siden jeg så den i Claus Dalbys have for mange år siden, jeg fik ikke spurgt om navnet, så jeg havde den bare på nethinden -, pludselig genkendte jeg den i en tilbudsavis - den hedder Odyssé -kender du den? Solen bager stadig, så om lidt vil jeg ud og plante:) Ja, jeg har stadig nogle kobberbakker tilbage også i den skønne perlehyacintblå:) Jeg ser, du som jeg, lader kobberet patinere -det får et helt andet mere blødt og "rundt" udtryk, end når det er højglanspoleret, og så kræver det ikke knofedt;) Det må være så skønt med sådan en seng i orangeriet, at kunne ligge og kikke op i himlen og hvile sig oven på havearbejdet -DET må være skønt! rigtig god weekend, og snart påske til dig fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle.
   Ja du kan jeg tro jeg kender den rose... dejligt at den pludselig dukkede op på din vej. Jeg tror den vil klæde din lille smukke gårdhave helt fantastisk.
   Ja kobberbakken har også fået lov at få patina her... man kan jo altid gå "tilbage" hvis jeg fortryder på min vej ikke ;-) Jeg kan godt li at tingene har lidt "historie" og lidt "alder".
   En gang Helle...så må I også have et glashus med "morfar-seng".... ellers må du komme og låne vores en dag du trænger til en lur.
   Mange knus og forårstanker
   Susan

   Slet
 2. Hejsa Susan :o)
  Hvor er det altså dejligt at vi nu kan komme ud i vores glashuse og nyde dem igen. Jeg har ikke fået ren-gjort mit endnu det er kun blevet til en gang fejning og en masse nye forårsblomster. Rengøringen må vente til Roserne i potter kan komme ud og vi får åbnet for vandet i haven. Til gengæld har jeg fået taget et ordenligt nab i haven i dag.
  Og herhjemme er der toptunet, med nymalede og rengjorte rum.
  Rigtig dejlig weekend til jer i det Viborske.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.
   Håber du har haft en dejlig weekend :-)
   Et nap i haven er bestemt også i høj kurs... alt der er ordnet skal jo ikke ordnes senere vel? :-) Jeg har været modig og allerede nu sat mine hortensia ud i vejret - det har givet mere plads og luft i glashuset, og pludselig virker rengøringen meget nemmere.
   Stort knus og mange påskehilsner Susan

   Slet
 3. For et herlig fint dvrihus du har! Selv har jeg ikke begynt med rengjøringen da det er kaldt og mye regn ute. Men tror, det blir bedre i påsekehelg.
  Hilsen fra den lille byhagen
  http://pillepalles-byhage.blogspot.de

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej du.
   Ja påsken kalder os mange af os.. og særligt os med have drømmer om lunt vejr, nu lejligheden byder sig til at komme derud.
   Jeg håber du får en fin og smuk påske, og at lidt varme og sol også kommer forbi hos dig
   Mange have - og påskehilsner fra Susan

   Slet
 4. Kære Susan.
  Jeg var igang i driverhuset for et par uger siden, vejret var ikke godt, så Jack og jeg gik i driverhuset og inviterede foråret ind. Dejligt og man følger sig godt tilfreds, og klar til alt andet.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Ihh ja - i drivhuset er vejret altid bedre end uden for :-) Så starter haveåret lidt tidligere og holder lidt længere. Følelsen af at være godt tilfreds med hvad man har bedrevet i haven er så god.... og i en kategori som de der ikke har have slet ikke forstå.
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 5. Sikke en hyggelig blogog drivhus, virkelig inspirerende og dejlig - glæder mig til at følge med
  God Påske

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Thyde
   Tak for de søde ord og din hilsen.
   Skønt med nye gæster herinde.
   Mange have og påskehilsner fra Susan

   Slet
 6. Pyh....jeg håber vi kommer igennem "hadejobbet" her i påsken, nemlig nedvaskningen af udestuen, som jeg bruger som drivhus.
  Vi tager hele udestuen på en dag...det tager så også 8 timer eller deromkring...men det er så skønt, når det er overstået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja .. hadejob er ikke så spændende. Men når man er færdig og alt er fint og indbydende er det SÅ skønt og startskuddet for det nye haveår er sat i gang.
   Mange hilsner og skøn påske
   Susan

   Slet
 7. Dejlig dejlig blog. Jeg er så heldig at have samme fine drivhus. Jeg var inde og se på gardiner til drivhuset som koster 2700kr. Jeg kan læse mig til at du syr dine. Er det nogle fra IKEA som du syr hægter i- spørger da der sikkert kan spares lidt. Dejlig påske til jer. Hilsen Stine

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Stine.
   Se der fik jeg lige en ide til ét af de næste indlæg her på bloggen. Jeg tager jer lige med på en "gardin-tur" :-) Så kan du se billeder osv.
   Mange hilsner og skøn påske.
   Susan

   Slet
 8. Super :-) - jeg vil holde øje. Jeg har brugt hele dagen på at rengøre drivhus ,- dejligt når det DR gjort :-)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.