tirsdag den 2. februar 2016

Med Atlanterhavs vinden i håret...

Jeg er ret imponeret over hvor mange nuancer der er at finde i farverne her på Island. Ja - jeg er ikke én af dem som syntes her er kedeligt og gråt, for jeg oplever alle de smukke farvetoner på den sarte del af farveskalaen. Jeg ved vi måske har haft heldige vejr-dage, men jeg syntes vist det hele er smukt :-)


Tænk at hvid sne, og grågrå bjerge får sådan et liv når det sarte vinterlys byder ind. Lyset skifter hele tiden intensitet, og på få sekunder ser alting anderledes ud.


Vi ser ikke så meget fugleliv heroppe, men de sorte ravne flyver parvis rundt overalt. De er nu smukke og elegante - og også lidt mystiske. Smukke motiver - som dog ikke er vilde med at vi kommer for tæt på.


En flok svaner krydsede dog vores vej og fra bilen fik vi taget nogle skønne billeder af dem.En voldsom blæst ændrede vores planer om en tur længere ud øst på, så vi har i dag nydt Nord Atlantens vilde vind i naturen på Islands sydkyst. Vi har været ved vandet og få vind i håret - det er nu godt for både krop og sjæl.Naturens kræfter er imponerende - og lettere skræmmende. Man skal holde godt øje med havet, og ikke tro man ved hvordan det reagerer. Det fik flere turister at mærke - når de med deres selfiestænger lige måtte de ekstra meter ud mod de store bølger. Den store tur i vaskemaskinen er ikke rar - og temmelig våd.


Ja nogen vil måske mene at det kunne se ud som om min ellers så søde mand ville sende mig til havs ved at placere mig lige her...... Men han forsikrede at han sørme var sikker på at jeg ikke blev skyllet ud!!! Og han havde ret - for med en sten under fødderne kan man stå fast, det kunne de som stod på gruset ikke.
Vores trofaste følgesvend - vores lejebil, bringer os hen næsten alle de steder vi gerne vil. Nogle steder er "no go" helt generelt - men også de store snedriver har være lidt spændende. Men med gode pigdæk og en god chauffør, så går det godt, og det er ingen problem at vejen er ét stort isspejl :-)


Dagens sidste sightseeing stop.... fuglefjældet. Søpappegøjerne var dog ikke hjemme i dag - men det er der måske ikke noget at sige til. Der var nemlig vand i deres lejligheder.


Smukt, vildt og helt helt fantastisk :-)


Dagen er sluttet med endnu et godt måltid og verdens bedste kaffe på det lille spisested i Vik, en tur i det udendørs og varme spabad på hotellet inden vi var inde og vende i baren.


I morgen venter endnu en spændende og smuk dag - og gæt hvad? Jeg er altså vildt med at være på sådan en skøn ferie.

LUCKY ME

8 kommentarer:

 1. Hold da op for nogle flotte billeder. Jeg kan godt forstå, du er vild med Island. Det ser fantastisk ud.

  SvarSlet
 2. Jeg fortsætter med at stor-nyde jeres smukke billeder:-)

  SvarSlet
 3. Det var en anderledes tur med smukke billeder. De blev nydt, jeg må lige se dit forrige indlæg også.
  Fortsat god ferie

  SvarSlet
 4. Kære begge Islandsfarere.

  Hvor er det pragtfuldt, at være med som blind passager, på jeres spændende tur til Island. Jeg kan godt forstå, at I bliver helt utroligt fascineret af den storslåede og dramtatiske natur, kontra de blide douce og meget sarte pastelfarver, der også er i lyset og i himlen. Det er en meget dramatisk og smuk kontrast.

  Nok ser det koldt ud, men hellere kulde, sne og frost end mudder, nonstop blæsevejr og slagregn, som vi har her for tiden.
  Så nyd I alt det smukke, og alle de pragtfulde naturscenerier big time. Sådan et skønhedsoverload kan man leve på rigtig længe.

  Tusind tak fordi I rapporterer hjem til os, der er fanget i ruskumsnuskvejret. Det er en kæmpefornøjelse, at have udsendte rejsereportere og fantastiske fotografer:o)

  Glæder mig allerede til næste postkort.

  Kys og kram
  Jyt

  SvarSlet
 5. jeg følger med i rejseberetningen og jeg bliver for hvert billed så fascineret over den flotte ø, naturens vilde egenskaber som man overhovedet ikke må undervurderer da det kan jo nærmeste betyde alvorlige ting. Men hvor er det bare flot. både dag, aften og nat
  Fortsat god ferie og jeg glæder til næste rejsebeskrivelse
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
 6. Fantastisk smukke billeder, nyder rigtig meget at kunne kigge med :) Knus

  SvarSlet
 7. Det er nogle meget smukke billeder. Jeg kan især godt lide billederne af Nordlyset. Hvor er I heldige. jeg har selv besøgt Island 2 gange, men altid om sommeren. Kan se der er basis for en vintertur :o)

  Rigtig god tur og ferie.
  vh. Lotte fra Aalborg

  SvarSlet
 8. Utrolig flotte bilder fra Island! Island ser ut som et spennede land å reise til på vinteren:)

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.