torsdag den 25. februar 2016

Projekt "ny-hylde" er færdigt :-)

Så gav vores søgen efter en ny hylde til vores køkken pote, og endnu engang viste det sig rigtigt at det godt kan betale sig at vente på det helt rigtige. 


Ja vi havde søgt alverdens steder for at finde én af de gamle af slagsen, nåede ud i at søge én som var  ny produceret - og endte med at finde en utrolig fingernem mand som kunne lave én af gamle gulvbrædder til os. Èn som passer til vores helt specielle mål - og som er helt perfekt til vores køkken.


Vi fik hylden hjem i det "rå" træ, og det var helt efter mit humør. Jeg havde glædet mig til at gå igang med sådan et lille maleprojekt, og jeg havde bestemt mig for at gi´ mig i kast med at give den et gammelt og slidt look, som kalkmaling og voks kan fremtrylle. 

Jeg startede med at male hele hylden i en mørk gråblå farve - "Old Violet". En farve som egentligt ikke skal ses, men blot ligge og gemme sig under topfarven - og kigge frem på få steder. 


Da det mørke lag "Old Violet" var tørret fik den et lag med med en blanding af  "Louis Blue/Old White"..... en gråligblå farve som jeg er ret glad for, og som jeg lige kunne se for mig ville passe fint ved siden af det gamle franske bord i køkkenet. 


Med to lag tørret kalkmaling var det endelig tid til det sjove :-) Fint sandpapir blev brugt til at give slid - de dér steder hvor den ville være blevet slidt hvis den havde været været brugt i mange mange år. Frem kiggede den mørkere maling og det rå træ, og pludselig så hylden helt anderledes ud. 

Til sidst fik hylden voks. Først den klare voks - og oven på den ganske lidt af den brune voks. Voksen giver en glat overfalde som kan tørres over med en klud, og så er den jo også med til at give et gammelt og slidt look. 


Èn af grundene til at jeg er vild med kalkmaling er, at det ikke lugter som almindelig maling. Jeg står inde i stuen og maler, og behøver ikke at gemme mig i udhus eller kælder (ja vi har jo nærmest ingen af delene heller). Kun voksen lugter lidt at terpentin, men det forsvinder efter et par timer. 


Ingen tvivl - jeg er selv ret godt tilfreds. Den har fået en rigtig fin overflade og det helt rette look. Ærgerligt at det blev for sent at hænge den op i aftes :-)


Men i dag... i dag er den kommet på plads, og sikke det ser godt ud. Den er virkelig fin, og vi kunne med stor sandsynlighed ikke ha fundet én gammel som passede så fint derude. 


Ret hurtigt blev der sat alverdens ting på plads - og de vil rykke rundt utallige gange hvis jeg kender mig selv godt nok. Men det er planen at det er her mine gamle franske kaffeskåle skal stå, ligesom gamle glas og krukker med opbevaring af sukker og gryn, små skæve ting - og så den fine gamle turkise hest som vi forelskede os i på Island. Nu er næste skridt i planen om vores "nye køkken" at der skal sættes en lampe op i hjørnet. En gammel sag som trænger til både rengøring og kærlighed...  og som lige skal tjekkes ud endnu engang om det virkelig er den rette. Dér projekt starter nok lige straks tænker jeg :-)


Malingen og voksen jeg har brugt er fra Annie Sloan

* Projekt "ny-hylde" DONE :-) *

19 kommentarer:

 1. Kære Susan. Jeg kan sandelig godt forstå at du er glad for din nye hylde, for det er flot. Den passer jo bare ind som fod i hose :-) Hvis man ikke vidste bedre kunne man sagtens - og det er jo meningen og målet med malingen - at den er gammel, god slidt og har hængt mange år er helt andet sted.
  Så håber jeg at I finder den rette lampe til hjørnet
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten.
   Tusind tak for roserne til mit maleprojekt. Jeg syntes selv det er forbavsende godt resultat :-) Vi har en lampe i gemmerne som er købt til stedet... men nu hvor hylden er på plads skal vi lige tjekke endnu engang om den passer ind, inden istandsættelsen skal igang.
   Skøn weekend
   Susan

   Slet
 2. Hvor er den fin!
  Og selvgjort er jo velgjort-:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Susanne :-) Ja det er også en stor tilfredsstillelse at have tryllet lidt selv.
   Mange hilsner og god weekend

   Slet
 3. Det ser rigtig godt ud.
  Det er så skønt med sådanne små projekter man kan gå og hygge sig med :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Og du kan tro jeg har hygget mig.... jeg har glædet mig HVER dag til at komme hjem fra arbejde og til at komme igang.
   Jeg glæder mig til endnu et lille projekt :-)
   Mange hilsner og god weekend
   Susan

   Slet
 4. Hold da op hvor er den blevet flot :0) den ser virkelig gammel og slidt ud
  Knus Lone Hall (frkhall)

  SvarSlet
  Svar
  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  2. Af en eller anden grund er kommentar feltet ikke tilgængelig for mig - men jeg kan godt svare via andre kommentarer..Mystisk! (beklager Lone at jeg bruger din tråd)
   Jeg har været ude i samme ærinde og ende også med selv at snedkerere en hylde. Den fik ikke så fin en gang maling - jeg har fatisk aldrig prøvet kalkmaling, men det skal da forsøges. Det virker dyrt, men virker da også som kvalitetsmaling! Flot flot hylde!
   God weekend, Henrik Havehjerne

   Slet
  3. Hej Lone
   Tak for roserne... Ja den er blevet fint, og ser ret "slidt og gammel" ud :-)
   Skøn weekend
   Susan

   Slet
  4. Hej Henrik.
   Ja.. det sker for nogen - nogen gange altså. Eneste svar jeg har er at det er noget med jeres opsætning/måske hvilke browser som I bruger.
   Kalkmaling er SUPER nemt og dejligt at arbejde med. Og prisen.. ja det virker dyrt, men du bruger næsten ingen ting heller. Jeg brugte 2 teskeer af den mørke blå til denne hylde og måske 5 af den lyseblå. Du blander malingen op med vand, og får en meget tyndere opløsning. Det dækker super godt, og fordeler sig virkelig nemt. Hvis du har en rest optyndet maling stående så blot gem det i en beholder der kan lukkes lufttæt - så kan det faktisk holde en god tid indtid dit næste projekt.
   Min veninde og jeg tog på et lille aftenkursus i at lære det grundlæggende i teknikkerne... en hyggelig aften, men også en god oplevelse som har gjort os friske på at kaste os ud i det. Men der er mange fine vejledninger på nettet - også videoer.
   Fx. fra én som hedder MilleMaj :-) Ellers skriver du bare og spørger hvis du har lyst.
   Tak for roserne - og skøn weekend

   Slet
 5. Du ved jo, jeg er vild med hestefigurer. Hvor er den flot, den islandske. I øvrigt - flot arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak... ja det har været et hyggeligt og spændende lille projekt.
   Hesten - ja den er også noget særligt. Er oprindeligt fra Indien - men vi købte den i den mest fantastiske butik på Island. Sjovt som man skal finde ting fra en verdensdel så lang væk som Indien.. og så i Nordatlanten.
   KNUS

   Slet
 6. Hvor ser det bare godt ud! Jeg synes også en af fordelene med kalkmaling, er at man kan stå indendørs uden lugtgener o.lign. Det "farlige" er at man får blod på tanden og får lyst til at lave mere :0)
  Tak for kigget i din hyggelige køkkenkrog - og rigtig god weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. :-) Ja det er SÅ hyggeligt at stå i stuen, ved siden af brændeovnen og så samtidig at være i fuld sving med maleriet. Og du også en pointe i det med at blive grebet med det... jeg var liiiiige ved at overveje at gi spisebordet en frisk omgang maling på pladen. Men det fik dog lov at vente til en anden gang.
   Mange hilsner og skøn weekend
   Susan

   Slet
  2. Hej Susan.Vil da også lige sige at jeg er helt vild med din nye hylde.
   Og nu må jeg vist ser at få prøvet den kalkmaling........har jo læst her inde på bloggen at der er rigtig mange der anbefaler den.
   Elsker selv at male.........og hylder kan man da slet ikke få for mange af.
   De er så gode at pynte på.
   Rigtig god weekend Knus Jette

   Slet
 7. åh, hvor blev den fin... og så god du er til det der kalk-maling-hejs.... kommer du ikke lige og maler bordpladen på mit gamle afsyrede fyrretræs skrivebord....jeg vil gerne have skaktern i lys og mørk grå hi hi hi

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.