torsdag den 11. februar 2016

Forår og dejlige gaver.

Det har jo nærmest været forår i dag. 
Luften har været mild og fuglene har sunget så højt at jeg kom til at tænke på hvor højt jeg har savnet at høre dem. Efter en god, smuk og lang ferie på smukke vinter Island, er jeg også klar til foråret, og jeg er helt klar til at komme igang med det nye år.  


Da vi kom hjem sidste weekend, var det først jeg gjorde at køre ud til grønttorvet og købe en masse forår i potter. Masser af Tazetter og masser af Perlehyacinter - masser af glæde. Da de stod i stuerne føltes her igen dejligt og hjemligt, og i dagene siden har vi fået pakket ud, og kommet igang med hverdagen igen.


I dag har det været min fridag - og jeg har nydt det. Nydt at fotograferer forårs bebuderne i haven, og nydt den varme luft i orangeriet.


Alt det nye vi plantede sidste forår viser sig nu, og jeg bliver helt overvældet over hvor meget der er. Vi har heldige at få en stor og helt fantastisk portion Dorthealiljer, og jeg er SÅ glad for at se dem står og hygge sig i vores have.


Hundene har vist også nydt at være med i haven. De har også haft en helt fantastisk ferie ud til vores gode venner i det Vestjyske, og nu de er hjemme igen har de rigtig fået skruet op for legegenet og alt det sjove. Men hov - de har sørme haft tid til også at snuse efter forårs bebudere i dag. Jo jo - det er ikke kun mig der har nær studeret bedene.


Egentligt skulle jeg slet ikke på grønttorvet i dag, men da jeg kom kørene forbi var der en hel vogn med små stedmoderplanter som vinkede til mig. Sådan en invitation kunne jeg jo ikke sige nej til, og nu jeg var igang med stedmoderne - ja for forelskede jeg mig også i en skøn overflod af vibeæg.


Og nu er der masser af forårs stemning som byder velkommen til weekendens fødselsdagsgæster. Vibeæg, stedmoder, hyacinter og juleroser..... og levende lys selvfølgelig. 


Ja jeg har jo allerede fået fine gaver fra familien, gode venner og mine dejlige kollegaer. Søde mennesker som vist kender mig rigtig godt. Smukke øreringe som er lige mig, flere gavekort til min ynglings butik, undertøj, lækkert chokolade og så lige en flase Asti ;-) 


Den smukke fødseldags buket fra min chef blev i år fulgt at en lækker æske chokolade. Guf for øjet - og guf for maven :-)


Gaven fra min søde mand er et kapitel for sig. Helt helt fantastisk og lige sådan en som jeg har ønske mig virkelig længe. En gammel og sjælfuld glasblobe på fod - fransk og helt forrygende.


En skrøbelig og fantastisk ting som jeg længe har drømt om. Sådan én som gav krøller i maven at pakke ud :-) Nu har den fået en plads foran det gamle spejl i spisestuen, dekoreret med gamle glas, bånd og perlehyacinter.


Ja jeg har nydt alle vores fine ting i dag. Forårslyset i stuerne har været virkelig fint, og det føles som mange mange dage siden at der har været så lyst. Måske det bare er mig der er i så godt humør fordi jeg har det så godt. Ja altså ud over ørepine og influenza altså... men det er småting når alting ellers føles godt.


Jeg er bare i super godt humør. Min sædvanlige udfordring - endometriosen, har artet sig på det sidste, og ferien har været rigtig god for mig.


Èn af de aller aller smukkeste ting som vi har med os hjem fra Island er denne fine papirvægt. En glaskugle med én af Islands mælkebøtter i frø. Et øjebliksbillede - lige inden vinden ellers ville sprede frøene ud i verden. Tænk at kunne fastfryse øjeblikket på den måde.... gribe tanken og følelsen - og så gemme den for altid. Vi tænkte straks... mælkebøtten er vores fastfrysning af vores fantastiske ferie, og den måtte vi have med os hjem. Hvordan de har fået den ægte frøstand ind i kuglen har vi ingen ide om - men nogen gange skal man bare nyde og ikke tænke så meget :-)


Nu er dagen ved at nå til ende, og jeg glædes over alt det jeg har nået og nydt. Det er ikke så ringe når livet føles godt i maven, og når man kan smile af de små ting. 


Måske det blot var en enkelt forårs-agtig dag i denne omgang, og måske der er mere vinter på vej i de næste dage..... men følelsen af forår bobler i min mave og jeg glæder mig til at komme i haven og orangeriet.


♥ Jeg kan se foråret uden for vinduet..... og jeg ved det kommer inden længe ♥

5 kommentarer:

 1. Dejligt med en tur på Grønttorvet efter lidt forår.
  Fantastisk smuk kugle selv om det overgår min forstand hvordan den er lavet.

  SvarSlet
 2. I can´t belive you have some flowers outside now. It´s all so beautiful <3
  hugs
  Stína

  SvarSlet
 3. Velkommen hjem, Susan. Sikke mange fine gaver du har fået. Sådan en skøn ferie i har haft har sikkert virket som en vitamin indsprøjtning. Alle forårs blomsterne er bare så skønne og hyggelige at pynte hjemmet med. Det er en skøn tid der venter os.

  SvarSlet
 4. Velkommen hjem...og sikke nogle dejlige forårsbilleder :)

  SvarSlet
 5. Velkommen hjem fra ferie, hvor jeg har nydt billederne også - ligesom billederne i dag :-)
  Ha´en dejlig weekend
  Kh Birgitte

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.