tirsdag den 22. september 2015

Helt tæt på....

Endelig kan jeg komme helt tæt på..... helt tæt på motiverne. Med det nye kamera fik jeg nemlig også mulighed for at fotograferer i makro, og det har jeg drømt om i mange mange år. 


Der er nemlig  noget helt særligt ved at kunne gå tæt på, og jeg bliver så betaget af alle de små detaljer. Selvfølgelig kan man stikke hovedet helt ned i blomsterne og opleve det hele uden kamera, men med kameraet får man fastfrosset billederne på andet end nethinden - og så kan de jo også komme med her på bloggen.


Når man ser blot en lille del af en blomst eller ser den tæt på - så ser man ofte at den består af uendeligt mange små blomster. Sådan er mange af mine ynglings - og dem som står flottest i haven lige nu. Hortensia og verbena er netop sådan... et sandt overflod af fine små blomster.


Ofte har jeg også brugt de små enkelte hortensiablomster som pynt på fine kager - nok ikke spiselige, men som fin og elegant pynt gør de sig godt.


Selv en hortensia som er på vej mod efteråret syntes jeg er uendelig fin. Forfald er ikke altid grimt - det kan også være smukt og stemningsfuldt, og så er det jo virkeligheden som jeg syntes er fjollet at forsøge at glemme. Jeg syntes det er sjovt som farverne "samler sig" på de rødlige hortensia i år - det har jeg vist ikke oplevet før. Udtrykket er anderledes end de som falmer mere ensartet - men i flok og buketter gør de sig alligevel godt.


En ny makroverden er åbnet - og jeg glæder mig til at dykke endnu længere ned i alle detaljerne.


*Rigtig god og dejlig tirsdag til jer alle*

9 kommentarer:

 1. Det er nemlig rigtig spændende at studere blomsterne helt tæt på. Hvor sjovt med den hvor farverne har samlet sig i klatter...godt set.

  SvarSlet
 2. Det er da uhyggelig spændende og allerede flotte billeder du viser,tillykke

  SvarSlet
 3. Flot!! Og skønt at ikke alt kan klares med kameraet i telefonen:-)

  SvarSlet
 4. sikke nogle flotte billeder. Nej så gode billeder kan der ikke laves med en mobiltelefon, selvom de kan meget. Må jeg spørge af hvilke kamera det er der tager så gode billeder :-) det kunne jo være at jeg skulle begynde at interesserer mig lidt mere for det.
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 5. Wau, sikke nogle fine billeder. Glæder mig til at se flere :-)

  SvarSlet
 6. Hold da op det må vist være det man kalder plet skud, virkelig smukke billeder hvor du har fanget de detaljer man ikke ser ved første øjekast. Det bliver spændende at se når du får mulighed for at fange efterårs farverne på nært hold.

  SvarSlet
 7. perfekte billeder :) :) - det kan min mobiltelefon IKKE klarer ;)

  SvarSlet
 8. Dejligt med en makro-linse, sådan en kunne jeg også godt tænke mig. Billederne er gode og man kan vel sagtens bruge dem til andre formål - billeder på vægge for eksempel.
  Tak for den smukke beretning fra Haven i Hune - dejligt at I fik lejlighed til at kommer derop nu. Det er virkelig et skønt sted, vi har besøgt den to gange på to forskellige tidspunkter og den er da et besøg værd uanset hvornår.

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.