tirsdag den 6. oktober 2015

En augustdag ud i det blå - besøg i Haven i Hune #2

Som lovet - flere indtryk, tanker og billede fra vores tur til Haven i Hune :-) 


Turen fortsatte rundt i haven, og oplevelserne fortsatte med at stå i kø. Oplevelser som jeg benyttede lejligheden til at prøve mig frem med kameraet på. Ja - dengang have jeg endnu ikke fået mit nye kamera, og det var ikke besluttet hvilke model jeg skulle ha´ mig.


Med min mands kamera kunne jeg forsøge mig frem med forskellige indstillinger - og se om det var funktioner som jeg gerne selv ville lege videre med, med det nye grej. Og den magi som godt grej kan gengive kan ikke diskuteres..... og når man har haft dén mulighed imellem fingrene - så er det vist svært at leve uden.


Det mangfoldige lysshow som vi mødte i hele haven var som taget ud af et eventyr, og hvis jeg havde glemt glæden ved at se motiver og fotograferer blev den i den grad vækket. Måske "hverdagen" gør at man ikke ved hvad man mangler - før man oplever det igen. Måske....


Jeg fik et godt indspark til idebanken....  masser af forskellige bladformer og bladfarver dannede bunden for blomserfloret, og særligt sammensætningen af forskellige slags er noget jeg gerne vil være bedre til at kunne trylle med. Det er ofte baggrunden på det store lærred, og i lange perioder af året også hvad man ser af de forskellige planter.


Og hvad med formerne... holder vi for meget på dem? ;-) Ja kunne man ikke få lidt mere "spænding" og lidt flere oplevelser hvis man turde give mere slip? Vi kunne bestemt - og når jeg oplever hvordan der i Hune er skabt rum, intimitet og mange utroligt spændende løsninger med mure, pudsede flader, plantekasser og den store blanding af både stramme linjer og de bløde former.... så drømmer jeg om at gøre noget vildt i vores egen have.


En af de ting som jeg meget hurtigt faldt for de forskellige former for "belægning". Ja - jeg faldt helt pladask, og tænkte straks "ja selvfølgelig". Om haven er stor eller lille så tror jeg ofte man tænker at der ikke må være for mange forskellige slags. Ja det har jeg ihvertfald gjort.


Jeg har nok tænkt at det ikke måtte virke for "rodet", men når det gøres med omhu og med tanke for helheden, så er det jo fantisk kun med til at understrege havens rum - og det er virkelig spændende.


Rumfølelsen er magisk - afhængig af hvorfra du beskuer haven, ser du ét eller flere rum. Og udsigten mod huset på billedet herover, der kan du jo vælge om der er ét eller måske hele fire rum. Sirligt indrammet af hækkene, belægningen, søjlerne med de imponerende krukker. Smukke elementer som indrammer så elegant.


Vand i haven har også bare sådan et elegant og eksklusivt udtryk... hvis det vel og mærket bliver plejet og holdt. Mange opgiver nok deres drøm om vand da det jo kræver en del omsorg, og det er jo reelt nok. I Haven i Hune får vandbassinerne og spejlbassinerne bestemt sin del af kærligheden. Det er meget meget fint og var bestemt de steder i haven hvor jeg sukkede højest. Det var SÅ fint og i det tørre land ved Vesterhavet virkede det særligt frodigt og luksuriøst.


I drivhuset - hvor man også kunne nyde en kop kaffe og et stykke kringle bugnede vinrankerne med flotte druer. Druer i et uendeligt antal, og som fik mig til at tænke på om der mon var noget der ikke trives i haven?. Jeg ville elske at kunne få lov at plukke af af sådan en overdådighed.


Jeg har længe drømt om en vinplante, og husker hvordan min farmor havde en vinplante op af muren på sit hus. Men jeg har vist hverken plads i Orangeriet og bestemt ikke nogen solrig mur, så det må blive ved drømmen.


Jeg havde set at der var grise i haven.... ja figurer af grise, og jeg var lidt spændt på hvor de gemte sig. Jeg bruger jo selv at gemme små finurlige ting rundt omkring i vores have, og jeg kan ret godt li´ den effekt det har at inddrage noget som er "anderledes".


Jeg ved at mange syntes det er lidt specielt - og måske lidt underligt, at der gemmer sig figurer og elementer som normalt hører til i hjemmet. Men det er jo måske netop derfor....  Jeg syntes det er så fint når haven også har stemninger og føles som en del af "indendøre". Og grisene... de gjorde bare rigtig godt :-)


Og til info - dem som ikke syntes det er "noget" at inddrage i haven - de får da ihvertfald noget at tale om ;-)


Mange af billederne som jeg tog på vores even-tur igennem haven, har jeg taget for at jeg endelig ikke vil glemme hvad jeg så. Der var så mange unikke ideer som jeg ikke har set før, eller ideer som jeg ihvertfald aldrig har tænkt som være ideer for mig. Nye omgivelser - nyt syn. Min hukommelse er desværre ikke så god, og hjemme har jeg masser af tid til at tænke videre over alle indtrykkene. Jeg kalder gerne kameraet for min "eksterne hukommelse" :-)


Alt i livet er jo et spørgsmål om smag, stil og temperament. Sådan er det også med haver og haveglæde. Nogen sætter pris på at alt er rent og pænt, andre sætter pris på personlige udtryk og patina. Der er ikke noget der er mere rigtigt end andet - bare det er dét man kan mærke som gør én glad. Men jeg ved - og jeg ved det fordi jeg har lært det, at der er inspiration at hente for alle, uanset hvor man kigger hen. Man skal blot kigge, nyde og opleve med glad og positivt hjerte, så vil du altid få noget godt med dig fra alle oplevelser.


Fornøjelsen ved at tage på haveeventyr med dén man holder allermest af, er også noget særligt. Jeg ved jeg er heldig at min mand også deler min glæde ved have-eventyr, og I kan tro jeg husker at nyde det. Det var på alle måder en perfekt dag, og for os var det perfekt at bruge en bryllupsdag i en eventyr-have i en del af landet der byder på både smuk natur, åbne vidder og lækkert mad.


Efter nogle spændende timer sagde vi farvel til Haven i Hune, og en god og lækker middag ventede på os på en restaurant på torvet i Løkken. Solnedgangen på én af sommerens fineste dage, blev nydt på én af landest smukkeste strande - Løkken strand.


Uden for suser det gevaldigt og det er mørkt og koldt. August virker så langt væk, selv om det var for ganske kort tid siden. Det har været en dejlig tur tilbage - for selv om efteråret bliver modtaget med venlighed, så syntes jeg alligevel  jeg har misset sensommeren.

*VI SES SNART IGEN*

12 kommentarer:

 1. Flotte billeder og spændende tanker du gør dig om Haven i Hune. Jeg har set haven mange gange, og jeg er vildt betaget af den. Anne Just og Claus Bonnerup har skabt en helt speciel have. Det er fantastisk, hvor godt Annes overdådige blomsterbede og Claus' stramme bede med vedbend og buksbom sammen går op i en højere enhed og skaber harmoni i haven. Og så falder kunstværker, pergolaer og havehuse så naturligt ind i helheden.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elena.
   Ja det er jo netop sådan som du skriver. Helheden - når ting bare fungerer sammen. Nogen gange kan man være heldig .... men egentligt så er det jo evnerne der giver de haver og haverum hvor det fungerer.
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
  2. Sorry..... Elna skulle der jo have stået.
   Jeg beklager :-)

   Slet
 2. Hej Susan!
  Flotte billeder, og du skriver så smukt og behageligt!
  Jeg så haven i 13, og mit første bevidst planlagte havebesøg, det var kærlighed ved første blik, og det der for alvor satte gang i udfoldelsen af min have glæde. Selv bruger jeg ikke pynt i haven, selvom fuglebade pynter sammen med havemøbler og blomster. Om jeg får den slags ind der ikke kan bruges til noget, ved jeg ikke, har forsøgt men det virker simpelthen for sært da haven stadig er meget åben, og alt kan ses fra et sted.
  Rigtig dejlig dag
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette. Hvor er du sød.... og hvor er det godt at høre at du så godt kan li´ at kigge og læse med. Det betyder meget at høre hvad I syntes om det herinde.
   Hvor sjovt at du omtaler det som ting der ikke kan bruges til noget :-) Det er jo hvad det er.... ikke til brug med til nydelse. Ingen funktion andet end at give et udtryk, give oplevelser og give smil. Måske der med tiden vil snige sig sådanne ting ind hos dig..... når du føler for det :-)
   Mange hilsner og skøn weekend til dig.
   Susan

   Slet
 3. Jeg har besøgt haven i 2006, kan jeg se, når jeg finder mine billeder på computeren. Dit billede af den revnede krukke med hostaen, minder mig om, at den hosta jeg købte dengang, stod i en krukke, som også revnede pga. plantens grokraft. Den minder mig også om en sjov oplevelse. Dengang var Anne Just der stadig og jeg var så heldig at komme til at handle med hende, da hostaen skulle betales.

  Jeg skulle betale med Dankort, og hun spurgte, hvor stort et beløb jeg ville have på det. I det samme var en ældre herre, med hornbriller og iført lodenfrakke og baskerhue i færd med at kigge på remedier til oliemaling, som man også kunne købe. Og idet han gik forbi sagde han: Tag den på en million! Det lo vi meget af.

  Samtidigt kom hendes nevø tilbage fra en tur med hundene. Så skulle de ind og have nissearme, fortalte hun. Nissearme?? Det var røde pølser. :-)

  Der er meget smukt at se på, jeg tror jeg skal prøve at kigge på dine billeder og mine egne og se, om man kan se forskel. Jeg tror da egentlig også, at jeg vil lave et blogindlæg, selvom vores besøg lå før jeg begyndte at blogge. :-)

  Jette/Parttime Perfectionist

  SvarSlet
 4. Hej Susan, tak for de smukke billeder du deler med os. Jeg elsker også haven i Hune. Lige nu kan du se de mange afsnit der er lavet om haven på DR.dk. De er super gode.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susan.Skønne-skønne billeder fra Haven I Hune..............var der selv med min mand sidste forår på vores haverundtur i det nordlige.
   Vi var der om foråret.......................og der var desværre ikke så mange blomster.Men de lange vandbassiner var jeg også meget begejstret for.
   Vi kørte også ned langs kysten og drak kaffe ved Løkken strand.
   Og lige nu nyder jeg TV udsendelserne om morgen.
   Håber du er ved at være OK igen Knus Jette

   Slet
 5. Et dejligt genkig på Haven i Hune, dejligt at I nu endelig kom afsted. Jeg elsker bestemt også det sted. Må jeg ha' lov at foreslå at næste gang, tager I en overnatning på Havehotellet. Gør det i juni eller tidlig juli, så der stadig er lange lyse aftener. Når alle havegæster - på nær dem der bor der - er gået hjem, er der havemagi og tryllestøv for alle pengene. At gå rundt i haven på må og få en sommeraften er helt specielt. Og man kan gå der på de samme stier igen og igen og hele tiden se noget nyt. Og næste morgen når man vågner, snupper man lige en tur til i den sommer dugvåde have og spise sin morgenmad i alt det frodige. PRØV DET.... siger jeg bare!! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de fine billeder. Jeg har været i Haven i Hune flere gange. Det er bare et fantastisk sted - som at komme ind i en helt anden verden.

   Et besøg kan varmt anbefales.

   Jeg har lidt (tekniske)problemer med at lægge kommentarer på din blog. Jeg prøver derfor at besvarer et oplæg, som allerede ligger her :)

   De bedste hilsner

   Dorte Vejen

   Slet
 6. Lækkert, smukt og æstetisk - jeg er også vild med Haven i Hune, men har endnu til gode at prøve overnatning i haven.
  Det er så dejligt at dele sin haveinteresse og haveglæde med sin ægtefælle.
  Vand i haven gør noget særligt og i Hune er bassinerne jo kæmpestore og anderledes. Jeg er så vild med den måde, de har krukker til at stå på kanten af "højbadene".
  Knus,

  SvarSlet
 7. Hej Susan
  Sikke en skøn bryllupsdag I havde.
  Der er ikke noget som kan pirre nysgerrigheden som rum i haven. Det kan også bruges til at give haven en fortættet stemning. Det kan jeg rigtig godt lide, og derfor har jeg bevidst arbejdet meget med rumdeling i min have
  Vand drager, ja..... og virker beroligende. Måske er det netop derfor det drager. Og det er en dejlig følelse at få i en have - ro. Her kan man gemme sig for den stress og jag der ofte sætter dagsorden. Det er jo netop noget haven er god til at eliminere. Nydelse på højt plan..... og den virker sjovt nok stadig på samme måde, selvom man knokler derude, synes jeg.
  Venlig hilsen
  Malene

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.