lørdag den 19. september 2015

En augustdag ud i det blå - besøg i Haven i Hune #1

En dag i august - mere bestemt en dag med det smukkeste vejr, ægte feriefølelse og en dag hvor vi kunne fejre kærligheden, tog vi på tur til det Nordjyske.


Længe længe har vi talt om at besøge Haven i Hune, og alt for længe er det bare ikke blevet til noget. Ja så længe at det nærmest begyndte at blive helt pinligt når folk sagde "Haven i Hune - dér har I selvfølgelig også været" - for det måtte vi med skam bekende at vi ikke havde.


Mange havde fortalt os om haven, ligesom vi havde set haven i både bøger og tv - men alting er jo anderledes når man oplever det selv. Det var ikke bare en god og spændende oplevelse - det var en fantastisk oplevelse.


Måske fordi det er længe siden jeg har været på haveeventyr og opdagelse, længe siden jeg har oplevet noget som virkelig har imponeret mig og bjergtaget mig - eller generelt bare længe siden jeg har være ude og blive "luftet". Men følelsen af at blive født på ny som "haveelsker" var ikke til at tage fejl af. Jeg svævede rundt og jeg nød virkelig at føle den dér ægte glæde ved at opleve.


Haven indbyder til at lade tankerne flyde, og uendeligt meget inspiration kom svævende imod mig. Former og farver var overvældende - og samtidig ganske underspillede. Perfekt - og lige som jeg elsker det. 


Farver og former er elementer man ikke overser i haven. Farver og former som jeg ikke har oplevet før, og som gjorde oplevelsen meget sanselig og interessant.


Måske følelsen af at være ukendt i haven gjorde en forskel - men følelsen af at måtte følge lyset og slet ikke at kunne vente med at opleve hvad der gemte sig i det næste haverum var noget særligt. Ret hurtigt fandt vi jo ud af, at der var mange overraskelser der ventede på os - og ret hurtigt fik vi blod på tanden efter mere eventyr.


En oplevelse hvor alle sanser var vågne.... det var det. Duftene af blomster, løv, vandet og den tørre vesterhavs luft fulgte os hele vejen rundt, og følelsen af hvordan havens skyggefulde steder gav og en mundfuld frisk luft på den varme sommerdag var noget særligt.


Ligesom lyset og skyggerne udfordrede øjnene, gav havens vand utrolige spejlinger og smukke smukke motiver. En have med uendeligt mange dimensioner - ja lige så mange som man havde lyst og tid til at fordybe sig i.


Det opmurede bassin var for mig nok den største oplevelse. Sådan ét vil jeg gerne eje. Jeg forelskede mig i den mos belagte side, og de uendeligt smukke spejlbilleder af den blå hortensia og sommerhimmelen.Solen var gavmild - og lyset var hårdt. Ikke det nemmeste at fotograferer i, hvis det da ikke var fordi haven har så mange skyggefulde steder. Frodigheden er bemærkelsesværdig når man tænker på hvor tæt haven er på Vesterhavet. Og ja - jeg ved at der selvfølgelig bliver vandet godt, men egentligt så handler det at have en smuk og succesuld have vel også om at ville ofre noget på den?


Haven var egentligt ganske almindelig. Udsædvanlig smuk - men ikke noget fra en anden verden. Alle vil kunne tage gode ideer og inspiration med sig hjem - også uden at det vil virke malplaceret, når det er taget ud af sammenhængen. Nej - små enkle virkemidler, gentaget mange gange - og så mange forskellige af dem. Jeg forstår godt at mange havefolk taler med glæde om deres besøg her - for føler man sig hjemme.


Og der var mange besøgende..... Ja ikke hvis man kigger på billederne her, men jeg foretrækker billeder uden alt for mange "forstyrrelser" - og hvem ved om Hr. & Fru. Havegæst havde lyst til at komme med på bloggen her. Men det var slet ikke noget problem, selv om vi var mange, var der god plads til os alle. Vi kunne alle sidde og nyde haven "helt alene" på havens siddepladser, og det var ikke tit at vi gik i vejen for hinanden. Haver med rum giver intimitet og privatliv.


Sensommersolen i det smukke og frodige staudebed og de, ved vesterhavet, velkendte fyrtræer. Træer som vi altid har forbudet med noget vindblæst og tørt...... Nu i en helt anden kulisse.   


Jo - Fru Haveblogger hér og hendes søde mand hyggede sig i Haven i Hune. Vi fik uendeligt mange indtryk og mange billeder med os hjem - ja faktisk så mange at der kommer flere i næste indlæg. Vores skønne augustdag var nemlig slet ikke slut endnu. 


*Jo jo - man bliver i godt humør når man besøger Haven i Hune :-)*

11 kommentarer:

 1. Det lyder til at have været en dejlig oplevelse.

  Jeg har nu heller ikke besøgt haven...men jeg kommer der vel en gang :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bestemt en dejlig oplevelse :-)
   Jeg håber du kommer forbi haven en gang - jeg vil ihvertfald gerne anbefale den.
   Mange hilsner Susan

   Slet
 2. That must have been a wonderful garden in Hune. As I watch your photos I'm thinking of a romantic secret garden with surprising views round every corner.
  Have a nice Sunday!

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes it was a fantastic and very romantic garden. An adventure with lots of surprises.
   Many garden greetings from Susan

   Slet
 3. ja, der er bare så dejligt deroppe. Den lilla på det tredie sidste billede, er det en Katost, en Lægestokrose, eller hvad sørensen er det for en skønhed ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tja - det er et godt spørgsmål. Jeg vil også gætte på en form for Katost. ..... Måske der er andre der kigger med som kan svarer på det?
   Mange havehilsner fra Susan

   Slet
 4. Ser dejligt ud. Den ene gang vi har været der var der så mange mennesker at vi absolut intet så ud over mennesker...surt når man er kørt langt efter det, så jeg tvivler på vi kommer der igen.

  SvarSlet
 5. Kære Susan.

  Det glæder mig virkelig, at I endelig fik oplevet haven i Hune. Dit dejlige indlæg gav mig en inderlig længsel efter snart at komme en tur derop igen.

  Vi er kommet der igennem alle årene mindst een gang hver sæson. Og dog kan jeg til stadighed frydes over dette eventyrlige univers, som er så utroligt betagende, inspirerende og fantasifuldt.

  Så snart man træder ind gennem porten, træder man ind i en anden dimension af ro og æstetik.

  Glæder mig allerede til Haven i Hune 2.

  Rigtig dejlig søndag til dig og dine læsere

  SvarSlet
 6. Sikke en skøn stemning der er fanget på billederne. :0)

  SvarSlet
 7. Hej Susan, jeg har besøgt Haven i Hune 2 gange begge om sommeren og den er virkelig fantastisk. Har dog ikke været der siden de fik ny gartner, det har vist gjort en stor forskel har jeg hørt. Jeg vil også rigtig gerne se den både forår og efterår. Du har virkelig fanget mange dejlige stemninger med dit kamera. Der er bare så højt til himlen i den have og man bliver ligesom aldrig færdig med at nyde den.

  SvarSlet
 8. Kære Susan,
  Skønne, skønne billeder fra Haven i Hune. For mig også en på mange måder helt almindelig have, men samtidig en have så fuld af skøre indfald, fantastisk scenografi og ekstravagante dimensioner, at den netop er meget ualmindelig.
  Forleden genså jeg et tidligt afsnit at Haven i Hune med Anne Just i hovedrollen, og jeg blev med det samme lun om hjertet. En kunstner med en have, og i dag en have fuld af kunst og med en sjælden, kunstnerisk sjæl. Hvad kan man næsten ønske sig mere?
  Jeg glæder mig til at læse videre om jeres besøg i næste indlæg...
  Kh Mathias

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.