fredag den 3. oktober 2014

Før og efter

Nogen gange bliver jeg spurgt om, hvorfor jeg så godt kan li´ at  blogge. Og det er der jo rigtig mange gode grunde til - jer blandt andet :-) Men én anden grund ér også at det er en rigtig god dagbog. 

Og i disse dage er det et år siden jeg sluttede min lille følgeton om det nye bed i haven. Et bed, som mange besøgende til vores "Åben Have" IKKE troede på endnu ikke var et år gammelt.

Men et bed behøver ikke at være mange år under vejs....  Jeg syntes selv det er ret sjovt at se før og efter billederne. "Efter billederne" er taget her i sensommeren... eller i dag :-)


FØR
EFTER
Vi startede med græs, havde kort tid bar jord, og så gik det ellers stærkt. Vi har plantet meget og tæt, og sender mange tanker til familie og vores rigtig gode havevenner fra Mors, som var med til forsyne os med planter. Og så har vi hygget os utroligt meget med at gå på "jagt" på plantemarkeder og i planteskoler - og vi har nydt at have ledig jord til at kunne plante i.

FØR
EFTER
Og nu er det knap plads til ukrudt, og missionen med at lave et nemt bed er lykkedes. Vi tænker "YES"- vi har fået 12 kvm mindre græsplæne, og ikke "ØV" vi har fået 12 kvm mere bede. For selv om det absolut ikke er hvad folk ellers tænker -  så er det faktisk nemmere at holde bedet end græsset.  
Vores have er blevet meget mere levende. Fugle og insekter besøger os nu i meget større mængder end før, og særligt sommerfuglene har været ret overvældende i år. Vi lever også mere...  vi har virkelig nydt haven, og følelsen af at det bliver mere og mere "vores" er rigtig god. Måske vi også har nydt at kunne "gemme" os lidt mere.... Det har ikke været det samme kig ind i haven fra vejen. 

FØR
EFTER
Lukla ligner også en som nyder at trisse rundt derude. Det nye bed har givet nye muligheder for leg  - og vi mange gange hygget os med en blanding af gemmeleg og ta´fat rundt om bedet. Stien foran huset har - i Lukla´s højde, sådan lidt hulestemning, og det kan mange hunde vist godt li´ tror jeg. 
Og nej - hun går ikke ind og graver eller gemmer sig derinde. Måske fordi at det er lidt for beskidt for en  prinsesse som hende. Når jeg ser de gamle indlæg, så rammer det mig, at det også er "før og efter" at vi måtte sige farvel til ham her ♥ Vores dejlige gamle hund Sherpa, som efter 12 år som trofast ven, hjertebarn og havehjælper ikke kunne mere. Jeg vidste godt hvad der ventede, og jeg vidste hvor ulykkelig jeg ville blive... det kan jeg godt læse i mine indlæg fra dengang. Jeg satte virkelig pris på alle gode dage - på efteråret som også var Sherpa´s efterår. Det var smukt og godt - i alle betydninger. For når vinteren kom - så ville himmelen få en stor og lysende stjerne mere. 


Jeg savner ham stadig helt helt utroligt, og selv om det nu snart er et år siden, så er savnet ikke blevet så meget mindre. Det er blevet anderledes, men ikke mindre. Heldigvis er vi nok snart klar til at få en lille ny hund i familien - og det bliver godt for os. Og nej - vi har ikke nogen på vej endnu, jeg glæder mig bare SÅ meget til vi har ♥


Vil du se eller gense hele processen med at lave det nye bed, 
så kan du se indlæggene fra sidste år her....


*SKØN WEEKEND*

14 kommentarer:

 1. Altid sjovt at se før og efter billeder, det er blevet så skønt hos jer. Vi har ikke mere græs at tage af, suk... Vi bliver også tit spurgt om det ikke tager 'en krig' at vedligeholde, men som du skriver, så slipper man for at slå græs 1-2 gange om ugen. Selvfølgelig skal man holde øje med ukrudt og klippe ned, men det er jo det sjove :) Vi har ihvertfald aldrig fortrudt, men vi har selvfølgelig heller ikke børn, der skal spilde bold osv. God weekend til jer - og søde Lukla :) Knus Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne Mette.
   ... ikke mere græs..... ja det er jo både godt og skidt. Godt da du så har en masse bede, og skidt da grænsen er nået.... *fnis*
   Og du har helt ret - det er det sjovt at passe sådan et bed. Det er go terapi - afslappende og beroligende. Men det skal man nok ha prøvet for man kan forstå :-)
   Fodbold... det spillede vi da vi havde Sherpa. Lukla er ikke den store bold-hund, men vi kan alligevel godt snige lidt boldspil ind på stierne - man skal vist bare ikke tage alting for alvorligt :-)
   Knus Susan

   Slet
 2. Ja sikken en forandring fra før til nu, den er blevet så flot. I er simpelthen så dygtige, og jeg håber at lysten til at blogge vil fortsætte, for du er min absolute yndlingsblogger. Der er så megen energi og inspiration at finde her. Tænk sig det er et år siden I måtte tage afsked. Men det er dejligt at læse at lysten til en ny ekstra ven og livsledsager er ved at vinde frem. Jeg tror I er et fantastisk sted at være hund... :0) Rigtig go weekend herfraa, kærlig hilsen Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heidi.
   Du får mig virkelig til at smile... og min lyst til at forsætte med at blogge den blostre når jeg læser din kommentar :-) Tusind tak skal du ha... du er bare SÅ sød.
   Jeg indrømmer at jeg har været gået lidt "kold" her sommeren over..... min pc har drillet mig helt utrolig meget, men snart må den til service og SÅ er jeg tilbage på fuld tryk. Og med din hilsen her.. så kan det kun gå for langsomt.
   Men ja.. tiden flyver og det føles som igår at vi sagde farvel. Nogle følelser bliver bare siddende lige under huden i utrolig lang tid... afskeden med Sherpa er en af dem. Jeg har længe trængt til en lille ny hund, men ved også at ting tager tid. Men nu er vi ved at være der begge to - og vi håber.. håber der snart er en lille en til os.
   Vi tror også at det er godt at være hund her hos os... ellers ville vi nok slet ikke ha´ nogen. Hvis man skal gøre noget - så skal man gøre det ordenligt. Og vores hunde er vores børn... en stor del af vores liv.
   Knus Susan

   Slet
 3. Hej Susan
  Hvor er det altså fantastisk at se en forandring det nye bed gav i haven. Nu ved jeg hvad jeg har at glæde mig til :-)
  Tænk at det er ved at være et år siden i måtte sige farvel til dejlige Sherpa, jeg kan mærke lang ind i hjertet hvor stor et savn det må være.
  Jeg forstår godt du glæder dig til at der kommer en hvalp i huset igen på et tidspunkt.
  Rigtig god weekend til jer og et Vuf fra Alma.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.
   Ja du kan godt glæde dig... det bliver super godt dit bed. Men hvor er det ØV med dit håndled. Virkelig øv. Selv har jeg aldrig været så uheldig (skriver jeg og banker under bordet) og jeg kan lige forestille mig din frustration.
   Ja du kender jo selv glæden ved din dejlige Alma.... vi kommer jo til at elske dem. Sherpa var en stor del af vores liv - i utroligt mange år. Sikke alt det der skete i hans tid- så følelsen af at han havde været der altid... den har vi stadig.
   Følelsen er netop helt ind i hjertet - den dér knugende fornemmelse der kommer når jeg tænker på ham.... den forsvinder nok aldrig. En ny lille hund vil gøre os alle glade... men Sherpa vil vi aldrig kunne glemme ♥
   Knus og god bedring
   Susan

   Slet
 4. Kære Susan.
  Det var rigtig dejligt at besøge Jesper og dig til Åben Have.
  Det var fantastisk at se, hvor godt Jeres nye bed er blevet. Hele haven er jo blevet anderledes med det bed og Jeres udnyttelse af terrassen.
  Hvor er det dejlige billeder af Sherpa. Han ser så klog ud, akkurat som en vis gammel mand. Det er ægte kærlighed at savne nogen så inderligt. Det bliver dejligt at få en ny lille hvalp i huset, men savnet efter Sherpa, vil nok være det samme.
  Rigtig god weekend til Jesper og dig .
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane.
   Det var også VIRKELIG hyggeligt at have jer på besøg i haven. En stor fornøjelse :-)
   Og dejligt at I kunne li´ hvordan det hele er blevet. Det bliver vi glade af at høre.
   En klog gammel mand.... ja det var lige sådan Sherpa var. Tibberne er jo generelt meget kloge - men Sherpa havde oven i hans intiligens også mange års erfaringer med i rygsækken. Jeg ved godt at man ikke skal personliggøre dyr, men Sherpa - han havde en stor personlighed.
   KNUS
   Susan

   Slet
 5. Jeg husker godt sidste år da I anlagde det nye bed og den måde I snoede kastaniehegnet. Det er ret flot! Skal da lige love for at der er kommet planter i gang og med gode venners hjælp - og ærteblomster - og et godt haveår, ja så sker forvandlingen alligevel hurtigt. Det er hårdt at tage afsked med en elsket ven, men de gode minder har man heldigvis for evigt. Spændende med de nye planer...
  knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla.
   ja det har været et godt haveår. Vores vandslange har været flittig- men sådan er det jo - alle hobbyer koster penge :-)
   Det er gået hurtigt med at få gang i bedet. ... og det er vi virkelig glade for. Egentligt er vi lidt utålmodige af natur :-) Så det har været perfekt.
   Afsked er hårdt... men sådan er det når man elsket. Velkomst er altid dejligt... og spændende. Jeg håber snart det er vores tur.
   Knus Susan

   Slet
 6. Hej Susan.Har jo fulgt med da i anlagde det nye bed..................og dejligt er det blevet.
  Man forundres over hvor hurtigt et bed vokser til.Har selv lige gået og renoveret mit hvid/gule bed...............der var FOR mange planter...............så der var lidt der måtte op.
  Og som du skriver..............,så er det godt at have vores billedarkiv,så vi kan se før og efter billeder.
  Selv om jeg ingen hund har kan jeg godt sætte mig ind i hvor hårdt det er at miste en trofast ven gennem så mange år.
  Viser selv mit nye bed i morgen..............som også er lagt i græsplænen.
  Rigtig god weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
 7. Det er et skønt bed i har lavet, og heldigvis kommer staudebede hurtigt til at se ud af noget :-)
  Du har ganske ret i, at bloggen er en god havedagbog. Jeg bruger ofte bloggen, når jeg lige skal vise nogen noget bestemt fra min have, for alt er næsten foreviget derinde.

  SvarSlet
 8. Ja man kan virkelig forundres over hvor hurtigt det går med at sådan et bed får fat og får liv! Dejligt at se dine billeder - kastanjehegnet som støtte inde i bedet er en rigtig god detalje som jeg vil huske på. Og så er det dejligt at høre dig bekræfte at bede kan være nemmere at holde end græs - det er det jeg prædiker når jeg laver haveplaner! Et bed giver nemlig så meget mere liv, oplevelser og plads til insekter, fugle og smådyr end en dum, flad græsplæne. :-)
  Hilsen Henrik Havehjerne

  SvarSlet
 9. Takk for et vakkert innelgg!
  Nydelige bilder og spennende å se før og etterbilder, fikk en del ideer jeg tar med meg gjennom vinteren til ny sesong:)
  Vakre Sherpa, forstår godt at dere savner han, de setter dype spor våre dyrevenner.
  Ønsker deg en en fin ny uke!

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.