søndag den 12. oktober 2014

Efterårets smukkeste lys

Sikke smukt vejr det har været i dag. Virkelig en flot og fantastisk dag. Blå himmel, pæne temperaturer og et lys af den slags, som man virkelig skal give sig selv lov til at dvæle ved.


Motivet her er et af mine ynglings... men det ved I jo nok. Men jeg kan altså ikke lade være når det hele er badet i det smukke lys.  Sådan ser en smuk formiddag ud i vores have - på denne tid af året.


Lyset falder helt anderledes..... Det gamle æbletræ er blevet noget "tyndhåret", og de blade der er tilbage virker mere gennemsigtige og lader lyset komme igennem på den fineste måde. Man kan også se grenene på den gamle krogede "dame"... og det syntes jeg faktisk er rigtig fint.


Den lave efterårssol er ikke nem at lokke ned i haven...... Vi skal ikke langt hen på dagen før den gemmer sig bag kirkegårdens høje træer. Det er kun den bagerste del af haven, som strålerne når frem til sidst på dagen.... og da har de fået det dér særlige blålige skær. Det er smukt og virker endda sådan lidt kølig.  Men sådan er det jo også med temperaturene... de bliver også kølige.


Den smukke dag bød også på en tiltrængt tur med plæneklipperen. En stor og våd høst. Måske det bliver årets sidste, det ved man jo aldrig....  Jeg tror nu godt vi kan finde på at klippe igen - for jeg er slet ikke færdig med at være i haven for i år. Og når jeg skal være derude... så må græsset altså gerne være i "normal" længde.


Og til sidst har jeg en lille eftersøgning..... Er der mon nogen af jer som kan fortælle mig hvor man kan finde mistelten lige nu? Buketter, store og små, som dem man til juletid kan finde alle steder.
En af vores gode venner mangler nogle til hendes kunst ..... og de kan vist ikke skaffes via blomsterhandlerene endnu.

Nogen som kan  hjælpe??


Nu venter en ny uge - nogle af jer har nok ferie,
andre af jer skal nok, ligesom jeg, afsted for at holde hjulene igang.
Men uanset ....... så NYD den alt hvad I kan.

11 kommentarer:

 1. Lyset er helt fantastisk på dine billeder, kan godt forstå du tager billeder - jeg ville også gå amok med cameraet. Hvor har det været en skøn dag - tænk at man kan slå græs iført shorts her midt i oktober, det er da forrygende.

  SvarSlet
  Svar
  1. Amok... det er et godt ord :-) Min pc trænger til en stor oprydning, for jeg har mange billeder -også lidt for mange.
   Ja min søde mand har ikke pakket sine shorts væk..han er meget optimist. Mine er pakket væk... frossenpind som jeg er.
   Mange efterårshilsner Susan

   Slet
 2. Smukke billeder, lyset får mig lokket ud med kameraet mange gange om dagen, de smukke efterårsfarver er ikke til at stå for.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er mange smukke motiver at finde...... lige uden forhavedøren.
   Mange efterårs hilsner Susan

   Slet
 3. utrolig dejlige stemningsbilleder :)

  SvarSlet
 4. Skønne billeder Susan, det er jo så smukt i år vores efterår..og det er bestemt med at nyde de dage vi kan i haven ;o) Her bliver græsset også stadig slået så længe det gror.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. ... og hvem ved hvor længe det vil gro.... Jeg kan huske sidste år i december - dér var græsset langt. Vi klippede vist ikke.. men nogen gjorde da.
   Mange efterårs hilsner Susan

   Slet
 5. Dejligt som lyset falder smuk i jeres have.
  Efteråret bringer ofte de smukkeste billeder med sig, lyset er enestående og jeg elsker specielt de flotte farver, når planter og træer går i forfald.
  Efteråret er for mig den bedste tid - underligt, men det har aldrig været sommer!
  Knus Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heike.
   Jeg elsker hver årstid... på forskellige måder.
   Sommeren er skøn,da jeg har det godt når jeg ikke fryser :-) Men efteråret og foråret også...har bare noget med lyset. Det bliver magisk og unikt. Og meget fotogent.... Vinteren- ja der kan man jo håbe på sne, og hvid jul...og det er sørme også hyggetligt.
   Så.. jeg er ret ubeslutsom.
   KNUS Susan

   Slet
 6. Tror jeg har skrevet det før til dig, men vores orangeri er ens og kan godt forstå du nyder det, det hører til en af de bedste vi har lavet. Samtidig er det så kønt ude i haven, er med til at give et romantisk skær :-). Du har fuldstændig ret med hensyn til lyset, det har en helt anden lyd og giver nogle helt andre billeder :-), kh Margit

  SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.